Functioneel Artikelbeheer
1 min leestijd
11 januari 2019

Artikelbeheer en statussen

Auteur
Peter Fikkers

Een artikel doorloopt verschillende fasen, bijvoorbeeld 'nieuw', 'in ontwikkeling', 'werkvoorbereiding' en 'vrijgegeven voor productie'. Dit kun je vastleggen met statussen. In het scherm 'Artikelstatussen' zal je eerst je eigen indeling van statussen moeten vastleggen. Dan kun je op het tabblad 'Algemeen' in het scherm 'Artikelen' de status toekennen.

Diverse medewerkers zullen vanuit hun eigen rol artikelgegevens aanvullen. Zo kan een inkoper verantwoordelijk zijn voor het bepalen van de voorkeursleverancier en prijsgegevens. Als je statussen toekent aan een artikel kan iedere verantwoordelijke een overzicht opvragen van artikelen die voor hem of haar gereed staan.

Werking

Je kunt dus per artikel de status aanpassen, maar je kunt ook in één keer meerdere artikelen selecteren (multiselect) en van status verzetten: Menu Bewerken -> Status verzetten. Dan kun je ook een reden meegeven bijvoorbeeld ‘Verkoopprijs wijzigen’.

Diverse andere mogelijkheden:

  • Je kunt een statuslog opvragen met Menu Info -> Artikelstatuslog
  • Er is een standaard preset ‘Artikelen logistiek’ die een overzicht toont van artikelen met hun status
  • Als je kleuren toekent (voorwaardelijke opmaak) krijg je direct inzichtelijk welke artikelen bijvoorbeeld nog niet zijn vrijgegeven voor productie of verkoop (zie schermafdruk hieronder)
  • Werk met filters om die artikelen in één beeld te krijgen die voor jou gereed staan om beoordeeld te worden

isah-tip-artikelbeheer-statussen-01

 

Auteur
Peter Fikkers
Peter is cursusleider bij Isah. Hij vindt het leuk om zijn kennis over te dragen zodat gebruikers meer uit hun Isah kunnen halen. Naast het geven van cursussen schrijft Peter ook regelmatig artikelen met tips & tricks over het gebruik van Isah.
Vond je dit artikel interessant?

Ontvang blogs, informatie over ERP en het laatste nieuws over Isah in je mailbox!

Gerelateerde artikelen.

Klaar om jouw logistieke processen efficiënter aan te pakken?

Ook jouw organisatie kan minder tijd kwijt zijn aan processen en dus meer investeren in je product of dienst. Benieuwd naar de mogelijkheden? Onze maakindustrie specialisten denken graag met je mee.

Stel je vraag