Functioneel Finance
2 min leestijd
27 juni 2018

BTW-aansluiting vanuit het journaal

Auteur
Peter Fikkers

Deze keer ga ik dieper in op een optie in Isah Finance. In het journaal van Finance worden namelijk de codes weggeschreven van de aangemaakte BTW en/of ICP-aangiftes. Dit gebeurt op de boekingsregels van de BTW-rekeningen. Hierdoor is het makkelijk en snel mogelijk een overzicht van de boekingen welke in een aangifte zijn meegenomen. Het gemaakte overzicht kan worden opgeslagen en gedeeld en kan naar wens opgeroepen worden.

Door in het Journaal de kolommen BTW-aangiftecode en BTW-aangifterubriek toe te voegen via de Kolomkiezer, kunnen deze kolommen worden gebruikt om te groeperen. Hierdoor is het niet meer noodzakelijk om extracomptabel in bijvoorbeeld Excel een aansluiting vast te leggen ten behoeve van maand/kwartaal aansluiting of het accountants balansdossier. Dit is nu immers gewaarborgd binnen Isah Finance waardoor de maandafsluiting en voorbereiding van het balansdossier een stuk sneller en eenvoudiger is. De directe aansluiting met het journaal is daarnaast een waterdichte onderbouwing van het balansdossier. 

isah-tip-btw-aansluiting-01

Groeperen en groepstotalen

Door na het toevoegen van de kolommen te kiezen voor Kolommen groeperen in het submenu Groeperen en Totalen bovenin het scherm in de menu-balk verschijnt er net als in Isah een groepeerregel boven de kolomkoppen. Hier kunnen vervolgens de kolommen BTW-aangiftecode en BTW-aangifterubriek heen worden gesleept.

Vervolgens kunnen groepstotalen worden toegevoegd via submenu Groeperen en Totalen (optie Kolommen Groeperen). Nu verschijnt er een doorgetrokken streep onder elke groep met de melding “Klik op de rechtermuisknop onder een numerieke kolom en kies een rekenfunctie”. Door nu net boven de lijn met de rechtermuisknop te klikken, kan Som worden geselecteerd.

isah-tip-btw-aansluiting-02

 Voor groeperingen kunnen maximum, minimum en gemiddeld op dezelfde manier berekend worden. Bij activeren van de groepsfunctie wordt op deze manier het totaal per groep getoond.

Tevens kunnen groepen op deze manier worden open- en dichtgevouwen. Dit kan ook via het submenu Groeperen en Totalen.

isah-tip-btw-aansluiting-03

Het uiteindelijke resultaat is dus een overzicht van de inhoud van alle aangemaakte aangiftes. Deze kan bijvoorbeeld via een afdrukvoorbeeld worden opgeslagen als PDF ter documentatie. Uiteraard kunnen hier ook nog andere kolommen aan worden toegevoegd, zodat de weergave helemaal voldoet aan de persoonlijke voorkeur. Vervolgens kan deze ook aan andere gebruikers ter beschikking worden gesteld.

Auteur
Peter Fikkers
Peter is cursusleider bij Isah. Hij vindt het leuk om zijn kennis over te dragen zodat gebruikers meer uit hun Isah kunnen halen. Naast het geven van cursussen schrijft Peter ook regelmatig artikelen met tips & tricks over het gebruik van Isah.
Vond je dit artikel interessant?

Ontvang blogs, informatie over ERP en het laatste nieuws over Isah in je mailbox!

Gerelateerde artikelen.

Klaar om jouw logistieke processen efficiënter aan te pakken?

Ook jouw organisatie kan minder tijd kwijt zijn aan processen en dus meer investeren in je product of dienst. Benieuwd naar de mogelijkheden? Onze maakindustrie specialisten denken graag met je mee.

Stel je vraag