Functioneel Verkoop Inkoop Werkvoorbereiding Productie
1 min leestijd
14 december 2020

Geplande artikemutaties

Auteur
Peter Fikkers

Je gebruikt het scherm Geplande artikelmutaties om voor een artikel de geplande wijzigingen te bekijken. Dit kan zowel voorraadmutaties als op-order-transacties betreffen. In het scherm Geplande artikelmutaties heb je dus in één oogopslag alle informatie tot je beschikking die van belang is voor planners, werkvoorbereiders, verkopers en inkopers.

Maak ook gebruik van de Isah help (F1) als je het scherm hebt geopend voor extra informatie. Je kunt dit overzicht opvragen vanuit diverse schermen waar van artikel gebruik wordt gemaakt zoals het bestand Artikelen, Verkoopregels, Inkoopregels, Productiedossiers en Productiecalculatie artikelen.

Voorbeeld

In onderstaand voorbeeld is het overzicht op 27-11-2020 opgevraagd en wordt getoond wat de geplande voorraad is. Zichtbaar zijn de inkooporders die zorgen voor de ‘Hoeveelheid bij’, en verkooporders en productieorder voor de ‘Hoeveelheid af’.

Niet alleen voorraad maar ook aantallen die op order worden ingekocht of geproduceerd worden kun je tonen en kun je dit aangeven bij de selectie linksonder. Uiteraard worden deze niet verrekend in de Gepland voorraad.

isah-tip-geplande-artikelmutaties-01

Tip: Geavanceerde mogelijkheden per preset

Het kan voorkomen dat er veel mutaties worden getoond en dat je daarom op meer dan één kolom wilt kunnen sorteren om goed overzicht te bewaren, bijvoorbeeld eerst op ordercode en daarnaast nog op datum (top down). In zo’n geval kun je dan de ‘geavanceerde mogelijkheden per preset’ aanzetten om dit voor elkaar te krijgen.

Gekleurde velden

De velden Datum en Gepland voorraad kunnen rood gekleurd zijn om respectievelijk aan te geven dat de mutatie in het verleden had moeten plaatsvinden maar nog steeds niet is gebeurd en dat de Gepland voorraad onder de Minimumvoorraad ligt. Maak gebruik van Isah help (F1).

Auteur
Peter Fikkers
Peter is cursusleider bij Isah. Hij vindt het leuk om zijn kennis over te dragen zodat gebruikers meer uit hun Isah kunnen halen. Naast het geven van cursussen schrijft Peter ook regelmatig artikelen met tips & tricks over het gebruik van Isah.
Vond je dit artikel interessant?

Ontvang blogs, informatie over ERP en het laatste nieuws over Isah in je mailbox!

Gerelateerde artikelen.

Klaar om jouw logistieke processen efficiënter aan te pakken?

Ook jouw organisatie kan minder tijd kwijt zijn aan processen en dus meer investeren in je product of dienst. Benieuwd naar de mogelijkheden? Onze maakindustrie specialisten denken graag met je mee.

Stel je vraag