Functioneel Magazijn Inkoop Logistiek
2 min leestijd
7 januari 2021

Nieuwe praktische functionaliteit

Auteur
Peter Fikkers

In de nieuwste versie van Isah is weer een aantal praktische functionaliteiten toegevoegd, waarover ik graag een aantal tips geef.

Ondersteuning voor het schalen van teksten

Vanaf versie 5.6 ondersteunt Isah het schalen van teksten. Wanneer je in Windows de instelling voor het schalen van teksten instelt op een waarde die hoger is dan 100%, dan passen de Isah-schermen de grootte van de teksten en schermelementen aan de waarde van die instelling aan. Hierdoor kun je beter met Isah werken als je gebruikmaakt van beeldschermen met hoge resoluties die een hoge DPI-waarde hebben.

Werkelijke maten vastleggen en ontvangen

In versie 5.6 is op het tabblad Inkoop van het scherm Artikelen de instelling 'Werkelijke maten registreren bij ontvangst' toegevoegd. Activeer je deze instelling, dan kun je na een bestelling bij het ontvangen van dit artikel aangeven welke afmetingen je daadwerkelijk heeft binnengekregen. Isah houdt hier rekening mee bij het verwerken van de ontvangst en zal de ingevoerde afmetingen, afhankelijk van de bestemming, boeken bij de voorraad, de locatie-OHW, de verkooporder of de nacalculatie van de productieorder.

isah-tip-nieuwe-praktische-functionaliteiten-01

Ontvangsten registreren

Als bij het artikel is aangegeven dat je tijdens de ontvangst de werkelijke maten wilt kunnen registreren, dan zijn onder Werkelijke maten de relevante velden beschikbaar. Je wijzigt deze velden alleen als de werkelijke maten afwijken van de maten die u besteld heeft. Welke velden Isah beschikbaar stelt, is afhankelijk van de eenheidscode van het artikel. Bij het verwerken van de ontvangst boekt Isah de werkelijke maten op de voorraadregel of de locatie-OHW.

Inkoopfacturering

Op het moment dat je de inkoopfactuurregels aanmaakt op basis van de ontvangsten zet Isah de werkelijk ontvangen afmetingen op de inkoopfactuurregel. Voer je de regels met de hand in, dan kun je alle relevante velden wijzigen. Welke velden relevant zijn, hangt af van de eenheidscode; voor lengte-artikelen kun je bijvoorbeeld alleen een aantal en de lengte van de ontvangen aantallen invullen.

Auteur
Peter Fikkers
Peter is cursusleider bij Isah. Hij vindt het leuk om zijn kennis over te dragen zodat gebruikers meer uit hun Isah kunnen halen. Naast het geven van cursussen schrijft Peter ook regelmatig artikelen met tips & tricks over het gebruik van Isah.
Vond je dit artikel interessant?

Ontvang blogs, informatie over ERP en het laatste nieuws over Isah in je mailbox!

Gerelateerde artikelen.

Klaar om jouw logistieke processen efficiënter aan te pakken?

Ook jouw organisatie kan minder tijd kwijt zijn aan processen en dus meer investeren in je product of dienst. Benieuwd naar de mogelijkheden? Onze maakindustrie specialisten denken graag met je mee.

Stel je vraag