Functioneel Magazijn Artikelbeheer
1 min leestijd
3 mei 2017

Omrekening naar andere eenheden

Auteur
Peter Fikkers

Een handige functionaliteit binnen Isah is het omrekenscherm waarmee je eenvoudig ontvangsten kunt omrekenen naar andere eenheden.

De meeste Isah-klanten hebben regelmatig te maken met het feit dat een leverancier andere eenheden hanteert dan waarmee er binnen het bedrijf gewerkt wordt. Bijvoorbeeld: u wilt balken bestellen en hanteert daarvoor ‘aantal stuks’ terwijl je deze bij de leverancier per kilo moet bestellen. Wanneer jouw magazijnman of logistiek medewerker dan een bestelling binnenkrijgt, wil hij natuurlijk makkelijk kunnen omrekenen of het juiste geleverd is. Daarvoor heeft Isah het eenheden-omrekenscherm ontwikkeld. Met dit scherm kun je tijdens de ontvangst eenvoudig de juiste eenheden omrekenen en boeken.

Voorbeeld

Het artikel in de afbeelding hieronder wordt op voorraad gehouden in stuks. Één stuk is negen meter. Maar de leverancier levert dit artikel in kilogrammen. Om snel te kunnen checken of de levering overeen komt met de bestelling, gaat u als volgt te werk:

  • Open het scherm Ontvangsten inkoop artikelen

  • Ga naar het veld Aantal en open het omrekenscherm met de toetsencombinatie Shift + ↑

  • Vul het gewicht in dat je hebt ontvangen en je ziet dat de omrekening direct gemaakt wordt

  • Druk op OK en de juiste waarde en eenheid (die binnen jouw bedrijf gehanteerd wordt) wordt overgenomen naar het veld Aantal

isah-tip-omrekeing-eenheden-01

Ook in het Artikelbestand kun je gebruik maken van deze functionaliteit: veld Bestelhoeveelheid.

Auteur
Peter Fikkers
Peter is cursusleider bij Isah. Hij vindt het leuk om zijn kennis over te dragen zodat gebruikers meer uit hun Isah kunnen halen. Naast het geven van cursussen schrijft Peter ook regelmatig artikelen met tips & tricks over het gebruik van Isah.
Vond je dit artikel interessant?

Ontvang blogs, informatie over ERP en het laatste nieuws over Isah in je mailbox!

Gerelateerde artikelen.

Klaar om jouw logistieke processen efficiënter aan te pakken?

Ook jouw organisatie kan minder tijd kwijt zijn aan processen en dus meer investeren in je product of dienst. Benieuwd naar de mogelijkheden? Onze maakindustrie specialisten denken graag met je mee.

Stel je vraag