Functioneel Magazijn Werkvoorbereiding Logistiek
1 min leestijd
24 april 2023

Onderdeel verzenden voor externe bewerking

Auteur
Peter Fikkers

Je kant Isah zodanig inrichten dat u een onderdeel dat in het productiedossier aan een eerdere bewerking gekoppeld is mee wordt verstuurd met de verzending naar een externe bewerker.

Als voorbeeld, het productiedossier bevat twee bewerkingen (op scherm 0095 Productiecalculatie bewerkingen):

  • 5 zagen
  • 10 coaten

Aan de eerste bewerking, Zagen, is een artikel (een plaat) gekoppeld die op maat gezaagd moet worden. Daarna moet de gezaagde plaat gecoat worden. Het coaten is een externe bewerking. De gezaagde plaat is een onderdeel dat je kenbaar moet maken in Isah om het mee te sturen met de externe bewerking. Dit doe je op scherm 0098 Volgende bewerking van de zaagbewerking.

isah-tip-verzenden-externe-bewerking-01

Werkwijze

  1. Ga vanaf scherm 0092 Productiedossiers via de knop Bewerkingen naar scherm 0095 Productiecalculatie bewerkingen en selecteer de bewerking waar het artikel aan is gekoppeld (de plaat die je gaat zagen) en klik op de knop Volgende bewerking.

  2. Op scherm 0098 Volgende bewerking voeg je een regel toe (als deze er niet al is) en vul je bij Onderdeel een naam in voor het gezaagde artikel, in dit voorbeeld Plaat. Deze bewerking wordt gevolgd door de bewerking Coaten die aan de externe bewerking is gekoppeld.

    isah-tip-verzenden-externe-bewerking-02
  3. Bij het aanmaken van de Verzending externe bewerking wordt het onderdeel automatisch gekoppeld.

    isah-tip-verzenden-externe-bewerking-03

Bent je vergeten om op voorhand het onderdeel vast te leggen? Dan kan je deze nog handmatig toevoegen. Voer stappen 1 en 2 uit, en ga dan op scherm 0353 Verzendingen externe bewerkingen en maak de verzending opnieuw aan of ga via de knop Onderdelen naar scherm 0356 Te verzenden onderdelen en voeg het onderdeel toe op basis van de bewerkingsregel van waar het uit ontstaat.

Auteur
Peter Fikkers
Peter is cursusleider bij Isah. Hij vindt het leuk om zijn kennis over te dragen zodat gebruikers meer uit hun Isah kunnen halen. Naast het geven van cursussen schrijft Peter ook regelmatig artikelen met tips & tricks over het gebruik van Isah.
Vond je dit artikel interessant?

Ontvang blogs, informatie over ERP en het laatste nieuws over Isah in je mailbox!

Gerelateerde artikelen.

Klaar om jouw logistieke processen efficiënter aan te pakken?

Ook jouw organisatie kan minder tijd kwijt zijn aan processen en dus meer investeren in je product of dienst. Benieuwd naar de mogelijkheden? Onze maakindustrie specialisten denken graag met je mee.

Stel je vraag