Functioneel Finance
1 min leestijd
29 november 2017

Het rapport Journaaldetail in Isah

Auteur
Peter Fikkers

Isah beschikt over diverse financiële overzichten en rapporten t.b.v. analyse doeleinden. Hieronder bevinden zich ook rapporten, die in de loop der jaren wel eens worden vergeten, terwijl het erg nuttige rapporten kunnen zijn. Een voorbeeld hiervan is het rapport R1073 Journaaldetail.

De boekingsgang van een inkooporder tot en met de definitief verwerkte inkoopfactuur bevat allerlei financiële transacties, bijvoorbeeld op tussenrekeningen zoals aangegane verplichtingen (AGGV), nog te ontvangen goederen (NTOG) en nog te ontvangen facturen (NTOF). Maar ook op voorraadrekeningen, OHW-rekeningen of indirecte kostenrekeningen. Het rapport R1073 Journaaldetail is uitermate geschikt om de boekingsgang op een specifieke inkooporder in de tijd te analyseren. Bij selectie van een inkooporder worden de journaalmutaties per grootboekrekening getoond en getotaliseerd. Hierdoor is inzichtelijk op welke datum een transactie zoals een goederenontvangst of inkoopfactuur op een grootboekrekening is verwerkt en of de inkoop tussenrekeningen (AGGV, NTOG en NTOF) nog een saldo bevatten.

Voorbeeld:

isah-tip-journaaldetail-01

 

Auteur
Peter Fikkers
Peter is cursusleider bij Isah. Hij vindt het leuk om zijn kennis over te dragen zodat gebruikers meer uit hun Isah kunnen halen. Naast het geven van cursussen schrijft Peter ook regelmatig artikelen met tips & tricks over het gebruik van Isah.
Vond je dit artikel interessant?

Ontvang blogs, informatie over ERP en het laatste nieuws over Isah in je mailbox!

Gerelateerde artikelen.

Klaar om jouw logistieke processen efficiënter aan te pakken?

Ook jouw organisatie kan minder tijd kwijt zijn aan processen en dus meer investeren in je product of dienst. Benieuwd naar de mogelijkheden? Onze maakindustrie specialisten denken graag met je mee.

Stel je vraag