Usability
1 min leestijd
4 januari 2022

Schermen gebruiken en sluiten

Auteur
Peter Fikkers

Je kunt op diverse manieren omgaan met schermen in Isah. Graag wijs ik op een paar mogelijkheden om deze functionaliteit efficiënt te benutten.

Bovenliggend scherm (en sluiten huidig scherm)

Als je vanuit een scherm (bijvoorbeeld Verkooporders) een onderliggend scherm opent (bijvoorbeeld Verkoopregels of Productiedossiers) dan is het vaak aan te bevelen om, wanneer je weer terug wilt gaan naar het bovenliggend scherm, gebruik te maken van deze iconen:

isah-tip-schermen-gebruiken-sluiten-01

Hiermee kun je het actieve scherm (bijvoorbeeld Verkoopregels) sluiten en zal Isah naar het bovenliggende scherm terugkeren. Dit is zeker praktisch als je tijdens het gebruik van het onderliggende scherm andere schermen heeft geopend (via bijvoorbeeld het menu Venster) en die schermen niet heeft afgesloten. Als je gebruik hebt gemaakt van bijvoorbeeld Alt-F4 of het Windows kruisje rechtsboven dan zal Isah niet naar het gelinkte bovenliggende scherm gaan maar naar het voorlaatst geopende scherm.

Scherm op voorgrond houden

Met het omkaderde icoontje (prikker) hieronder kan je een scherm op de voorgrond houden terwijl je gebruik maakt van een ander (bovenliggend) scherm.

isah-tip-schermen-gebruiken-sluiten-02

Dit kan zeer nuttig zijn als je bijvoorbeeld het scherm Productiedossiers hebt geopend en daarna het scherm Productiecalculatie artikelen. Waarbij je dit laatste scherm op de voorgrond wilt houden terwijl je op het scherm Productiedossiers op de orders klikt waarvan je de calculatiegegevens wilt bekijken. Dit geldt voor de meeste schermen in Isah zoals bijvoorbeeld Verkooporders, Inkooporders, etc.

Tip: Voorbeeld in Isah

Wil je voorbeelden gedemonstreerd zien in een Isah demo-omgeving? Bekijk dan de e-learning Isah Basis onderdeel ‘Navigeren in Isah’. De aanvraag voor de e-learning kunt u doen op onze Gratis Cursussen pagina. 

Auteur
Peter Fikkers
Peter is cursusleider bij Isah. Hij vindt het leuk om zijn kennis over te dragen zodat gebruikers meer uit hun Isah kunnen halen. Naast het geven van cursussen schrijft Peter ook regelmatig artikelen met tips & tricks over het gebruik van Isah.
Vond je dit artikel interessant?

Ontvang blogs, informatie over ERP en het laatste nieuws over Isah in je mailbox!

Gerelateerde artikelen.

Klaar om jouw logistieke processen efficiënter aan te pakken?

Ook jouw organisatie kan minder tijd kwijt zijn aan processen en dus meer investeren in je product of dienst. Benieuwd naar de mogelijkheden? Onze maakindustrie specialisten denken graag met je mee.

Stel je vraag