Usability
2 min leestijd
27 september 2021

Startscherm met tegels

Auteur
Peter Fikkers

Het is mogelijk gemaakt in Isah versie 5.7 om op het startscherm naast het hoofdmenu tegels op te nemen, waarmee je direct naar jouw meest gebruikte schermen en gegevens springt. Deze functie toont ook aantallen op de tegels. Je krijgt dus snel inzicht in je dagelijks uit te voeren werkzaamheden.

Zo kan een verkoper die vaak de preset 'Mijn verkooporders (werkvrd.)' gebruikt (verkooporders waarbij de status in het proces gekoppeld is aan de gebruiker) al in het startscherm het aantal verkooporders zien dat in dat scherm staat en dat zijn of haar aandacht nodig heeft. Ook het op tegels weergeven van het aantal openstaande nieuwe acties voor Relatiebeheer of het aantal te fiatteren besteladviezen voor inkopers kan bijvoorbeeld al bij het opstarten van Isah op het scherm verschijnen. Hierdoor ziet een gebruiker direct op welke schermen werk openstaat en hoeveel, zonder eerst deze schermen te hoeven raadplegen.

Om deze functionaliteit beschikbaar te stellen zijn twee stappen nodig. Ten eerste zet de applicatiebeheerder in het scherm Startschermtegels alle presets die jouw bedrijf voor deze mogelijkheid beschikbaar wil stellen. Na deze eerste stap kunnen alle gebruikers die daarvoor rechten hebben tegels kiezen om in hun startscherm op te nemen.

N.B.: De functie ‘Mijn achtergrond’ waarmee je in het venster naast het hoofdmenu een website of afbeelding kunt zetten, blijft bestaan. Gebruik je beide methodes, dan zie je op het startscherm twee tabbladen verschijnen waarmee je kunt wisselen tussen de webachtergrond of afbeelding en uw tegels.

isah-tip-startscherm-tegels-01

Automatisch voorbeeldtegels toevoegen

Isah heeft enkele standaardtegels beschikbaar. De applicatiebeheerder kan deze toevoegen voor een gebruiker of voor alle gebruikers. Een beschrijving hiervan in Isah Help vind je bij het scherm 1321 Startschermtegels.

Pad in Isah Help:

isah-tip-startscherm-tegels-02

Tip: Voorbeeld in Isah

Wil je voorbeelden gedemonstreerd zien in een Isah demo-omgeving? Dan kun je dit bekijken in onze e-learning Isah Basis deel 2.

Voorbeeld van het startscherm met enkele tegels

Door te klikken op een tegel wordt direct het juiste scherm én preset geopend.

isah-tip-startscherm-tegels-03

 

Auteur
Peter Fikkers
Peter is cursusleider bij Isah. Hij vindt het leuk om zijn kennis over te dragen zodat gebruikers meer uit hun Isah kunnen halen. Naast het geven van cursussen schrijft Peter ook regelmatig artikelen met tips & tricks over het gebruik van Isah.
Vond je dit artikel interessant?

Ontvang blogs, informatie over ERP en het laatste nieuws over Isah in je mailbox!

Gerelateerde artikelen.

Klaar om jouw logistieke processen efficiënter aan te pakken?

Ook jouw organisatie kan minder tijd kwijt zijn aan processen en dus meer investeren in je product of dienst. Benieuwd naar de mogelijkheden? Onze maakindustrie specialisten denken graag met je mee.

Stel je vraag