Functioneel Presets
2 min leestijd
3 mei 2021

Taakgerichte presets

Auteur
Peter Fikkers

Vanaf versie 5.7 kun je van taakgerichte presets gebruik maken die als standaard functionaliteit zijn toegevoegd. Het is zeer aan te bevelen om ze te gaan gebruiken. Met deze presets krijg je namelijk alleen actuele en relevante gegevens te zien en zijn de gegevens snel ter beschikking. Graag licht ik in dit artikel de mogelijkheden toe.

Er zijn 2 soorten presets ontwikkeld die hierna worden uitgelegd:

  • Presets die lopende gegevens tonen
  • Zoekpresets voor zoeken in historische gegevens

Lopende gegevens

Presets die beginnen met ‘Lopend …’ zoals Lopende verkoopoffertes en Lopende productiedossiers halen geen historische gegevens op, want als verkoopofferteregels de status 'historie' hebben gekregen, worden ze niet meer getoond. Om te zorgen dat alle schermen waar dit soort presets zijn ingezet actueel blijven, zul je de statussen dus op tijd moeten verzetten.

Indien je toch gebruik wilt maken van een overzicht met alle historische gegevens, dan is er in de schermen een preset aanwezig die alle verkoopoffertes of productiedossiers etc. toont.

Voorbeeld van preset ‘Lopende verkooporder’

isah-tip-taakgerichte-presets-01

Zoekpresets

Indien dit soort presets worden geactiveerd, wordt eerst een zoekscherm getoond waarin je een zoekwoord kunt ingeven. Binnen bepaalde kolommen (dus niet in slechts één kolom) wordt dan gezocht naar overeenkomsten en dan wordt het resultaat getoond. Zoek je naar alle artikelen waar het woord motor in voorkomt, dan zoekt Isah in de kolommen Artikelcode, Artikelomschrijving, Oproep en Artikelgroepomschrijving. Wil je zoeken met een ander zoekwoord dan gebruik je de toetsencombinatie Ctrl+F5 (zoals gebruikelijk bij dit soort interactieve schermen).

isah-tip-taakgerichte-presets-02

Tip 1: Voorbeeld in Isah

Wil je voorbeelden gedemonstreerd zien in een demo-Isahomgeving? Dan kun je dit bekijken in onze e-learning Isah Basis.

Tip 2: Uitleg in de Isah Help

Gebruik de helpfunctie in Isah 5.7 met zoekwoord ‘presets’ voor uitgebreide informatie. Hier kun je zien welke taakgerichte presets in Isah beschikbaar zijn en welke gegevens worden getoond onder welke conditie.

Auteur
Peter Fikkers
Peter is cursusleider bij Isah. Hij vindt het leuk om zijn kennis over te dragen zodat gebruikers meer uit hun Isah kunnen halen. Naast het geven van cursussen schrijft Peter ook regelmatig artikelen met tips & tricks over het gebruik van Isah.
Vond je dit artikel interessant?

Ontvang blogs, informatie over ERP en het laatste nieuws over Isah in je mailbox!

Gerelateerde artikelen.

Klaar om jouw logistieke processen efficiënter aan te pakken?

Ook jouw organisatie kan minder tijd kwijt zijn aan processen en dus meer investeren in je product of dienst. Benieuwd naar de mogelijkheden? Onze maakindustrie specialisten denken graag met je mee.

Stel je vraag