Shop Floor Control Voor studenten Over Isah
2 min leestijd
18 januari 2019

Avans-studenten ontwikkelen minifabriek voor Isah

Auteur
Debbie Veeke

Gisteren ontvingen wij MIA. Een nieuwe Isah-collega, zult u denken? Maar niets is minder waar. MIA staat namelijk voor Minor Isah Avans en is een minifabriek waarin Smart Industry in de praktijk wordt gebracht. Een groep van zes studenten van diverse Avans-opleidingen (Technische Bedrijfskunde, Werktuigbouwkunde en Informatica) werkten de afgelopen 20 weken samen aan dit project in opdracht van Isah. En het resultaat is zeker indrukwekkend te noemen.

Bas Otten is een van de Werktuigbouwkundige studenten. Hij vertelt: “De minor Smart Industry werd dit schooljaar binnen Avans voor het eerst gegeven. Slechts 18 studenten, verdeeld over 3 werkgroepen zijn hiervoor geselecteerd. Wij mochten met ons groepje aan de slag voor Isah.”

Wesley de Ronde studeert Technische Bedrijfskunde. Hij vult aan “Isah wil zowel haar bestaande als nieuwe klanten ondersteunen met Shop Floor Control en Ketenintegratie, om deze bedrijven slimmer en efficiënter te laten produceren. Soms merkt Isah echter dat klanten behoefte hebben aan een tastbare voorstelling van Smart Industry-oplossingen. Onze opdracht was daarom om een fysiek simulatiemodel op te leveren, waarmee de toegevoegde waarde van Isah op Smart Industry kan worden gevisualiseerd.”

De minifabriek MIA laat het hele proces van order picken tot gereed product zien. Bas: “Nadat we eerst een aantal 3D-schetsen hebben gemaakt, hebben we het schaalmodel van onze fabriek zelf gebouwd en gemonteerd. Het concept dat we voor deze opdracht bedacht hebben, is dat er in deze fabriek blokjes gemaakt worden, die met een stift voorzien worden van een + of -. Deze bewerking wordt aangestuurd door Isah Shop Floor Control. Een stapel met groene en blauwe blokjes visualiseren het orderpicken vanuit diverse magazijnen. En wanneer er een rood blokje tussendoor komt, betekent dit dat het om een slecht onderdeel gaat, welke wordt afgekeurd.”

avans-studenten-ontwikkelen-minifabriek-mia-isah

Wesley: “Via Shop Floor Control kan precies de bewerkingstijd en het daadwerkelijk aantal blokjes worden bijgehouden. En we hebben ook nagedacht over predictive maintenance. Met behulp van warmtestraling hebben we bijvoorbeeld een falende motor in de machine gesimuleerd. Zodra de sensoren opmerken dat de motor te warm aan het worden is, gaat er een signaal naar Isah. In Isah wordt een serviceorder aangemaakt zodat een servicemonteur al gericht onderhoud kan plegen voordat machineonderdelen daadwerkelijk kapot gaan. Ook wordt exact bijgehouden hoe vaak de stift een streepje op de blokjes heeft gezet, zodat voorspeld kan worden wanneer deze aan vervanging toe is. Automatisch via ketenintegratie kan de bestelling geplaatst worden”

Wim Bogaard, Manager Business Consultancy bij Isah, heeft de projectgroep begeleid en is onder de indruk van het resultaat dat de studenten van Avans hebben opgeleverd. “Met deze slimme fabriek op schaalmodel kunnen klanten samen met Isah eenvoudig en op tastbare wijze Smart Industry concepten vertalen naar het productieproces van klanten. We zijn dan ook erg enthousiast over deze samenwerking met Avans.”

 

Op de groepsfoto v.l.n.r. Jorick de Boer, Nick Kunnert, Wesley de Ronde, Michel Rijvers, Bas Otten en Arnold van Aert.

Auteur
Debbie Veeke
Van tevreden medewerkers naar tevreden klanten. Dat is waar Debbie zich als Marketeer voor inzet. Daarom interviewt zij regelmatig bedrijven over hun ervaring met Isah en gaat ze met collega's in gesprek over hun werkzaamheden bij het bedrijf. Zo verbindt ze binnen met buiten en vice versa.
Vond je dit artikel interessant?

Ontvang blogs, informatie over ERP en het laatste nieuws over Isah in je mailbox!

Gerelateerde artikelen.

Klaar om efficiënter en flexibeler te werken?

Ook jouw organisatie kan minder tijd kwijt zijn aan processen en dus meer investeren in je product of dienst. Benieuwd naar de mogelijkheden? Onze maakindustrie specialisten denken graag met je mee.

Stel je vraag