Over Isah
4 min leestijd
18 januari 2021

Digitale beheersing én menselijke maat blijken essentieel!

Auteur
Paul van Abeelen

In de 33 jaar van het bestaan van Isah hebben we al een aantal crisissen meegemaakt. Maar nog nooit een crisis waarbij overheden wereldwijd maatregelen treffen die een enorme impact hebben op ons persoonlijke én werkzame leven.

Ons werkveld speelt zich af binnen de maakindustrie in binnen- en buitenland, waarbij onze klanten veelal bestaan uit toeleveranciers en machine- en apparatenbouwers, die zowel nationaal als internationaal opereren. De markten waaraan onze klanten leveren (food, aerospace, halfgeleiderindustrie, oil & gas, leissure, healthcare, etc.) zijn voor een groot deel bepalend voor de economische impact van deze crisis bij hen; zowel op korte als langere termijn. Daarnaast hebben we gezien dat de problemen bij de toelevering van bepaalde grondstoffen en onderdelen uit andere werelddelen tot economische schade hebben geleid.

Niet eerder zagen wij dat het digitaal op orde hebben van de data en processen bij onze klanten zó van cruciaal belang is gebleken. Veel van onze klanten hadden gelukkig direct inzicht in de mutaties in de vraag vanuit de markt en de impact van verkrijgbaarheid van grondstoffen en onderdelen. Dit inzicht had men ook bij eventuele buitenlandse vestigingen, ondanks dat men niet fysiek aanwezig kon zijn. Doordat bij veel klanten het kantoorpersoneel thuis is gaan werken, werden de digitale procedures nog meer op de proef gesteld en daar waar nodig aangepast en verbeterd. De meerwaarde van goede automatisering en informatievoorziening heeft zich op vele plekken bewezen.

Thuiswerken

Na de aankondiging van de intelligente lockdown half maart 2020 heeft Isah direct besloten om met het gehele bedrijf thuis te gaan werken. Wij zitten in de unieke situatie dat dat kan. Dit vanuit de veronderstelling dat deze periode ca. 4 weken zou gaan duren….

Er viel een tweetal zaken op:

  1. Thuiswerken gaat op zich prima. Wij hebben alles goed gedigitaliseerd en de communicatie via Teams verloopt prima. We gebruiken onze eigen software voor onze bedrijfsvoering. Zowel onze processen en data als de benodigde technologie waren al op orde, waardoor we de juiste sturing konden geven op basis van realtime managementinformatie vanuit Isah (inclusief Isah Finance) en waarbij onze vooraf geformuleerde KPI’s middels Power BI grafisch worden weergegeven. Onze softwareproducten hebben meer dan ooit tevoren hun kracht bewezen.
  2. Onze collega’s missen het persoonlijke contact met klanten, leveranciers en collega’s onderling. De vanzelfsprekende afleidingsmomenten zijn thuis niet of nauwelijks aanwezig en indien óók de partner en eventuele kinderen thuis werken of studeren geeft dat extra druk. De mogelijkheid welke Isah haar medewerkers heeft geboden om gebruik te kunnen maken van (normaal doorbetaalde) zogenaamde ‘sociale uren’ om zorgtaken uit te kunnen voeren heeft hier voor verlichting gezorgd.

After-corona

Wij hebben in de tussentijd niet stil gezeten en geleerd van deze enorme vervelende periode met veel impact. Inmiddels hebben we in kaart gebracht welke medewerkers after-corona structureel gedeeltelijk thuis willen gaan werken. Dat kan variëren van 1 tot 3 dagen thuiswerken en de rest op kantoor. Daarnaast kunnen de Isah-medewerkers die voorheen dagelijks in de ochtend- en avondfile stonden thuis opstarten, eventueel via Teams deelnemen aan een meeting, en na de spits in korte tijd naar Isah rijden. Dit betekent op vele fronten een WIN WIN WIN situatie; minder files, minder CO2-uitstoot, minder reistijd en meer efficiency!

Niet afnemende groei

Ondanks de onzekerheden aan het begin van deze crisis, heeft e.e.a. voor Isah gelukkig niet geleid tot stagnatie van de vraag naar verdere automatisering en digitalisering bij onze klanten. In tegendeel juist! Ook in 2020 hebben wij veel nieuwe klanten mogen begroeten en hebben we veel verbeter- en optimalisatieprojecten bij onze bestaande klanten uitgevoerd. Het uitgebreide productenpallet wat Isah de laatste jaren heeft ontwikkeld en op de markt heeft gebracht, vindt gretig aftrek bij onze klanten. De producten Time Registration en Shop Floor Control hebben bij onze klanten intern veel efficiency opgeleverd. Voor het management blijken de volledig geïntegreerde oplossingen Isah Finance en KPI’s via Power BI een schot in de roos. Deze geïntegreerde oplossingen geven realtime inzicht in het reilen en zeilen van de totale onderneming. Voor de communicatie met de buitenwereld, leveranciers en klanten, wordt meer en meer ons product Supply Chain Integrator ingezet en daar waar van toepassing wordt gebruik gemaakt van een geïntegreerd webportaal.

Resultaten

Als we aan het einde van het jaar de balans opmaken, dan kunnen we tevreden terugkijken, ondanks alle ongemakken en tegenslagen op persoonlijk en zakelijk vlak. Ons personeelsbestand is weer behoorlijk uitgebreid en we hebben de eerste 25-jarige jubileums gevierd. In 2021 en 2022 volgen er nog een tiental collega’s die deze mijlpaal gaan bereiken. Een uniek fenomeen in de wereld van ICT, waar we uiteraard erg trots op zijn!

Isah sluit het jaar 2020 af met mooie cijfers. Zowel de omzet als het resultaat zijn ook afgelopen jaar weer gegroeid. Onze sterke financiële basis geeft ons ook de mogelijkheid om continue state of the art producten te blijven ontwikkelen. Een garantie voor onze klanten om door te kunnen blijven automatiseren en digitaliseren, waarbij Isah als betrokken partner samen met haar klanten optrekt.

Ook voor de komende jaren zijn de vooruitzichten onveranderd goed. Met goed werkgeverschap en personeelsbeleid hopen we ook dit jaar weer nieuwe collega’s te mogen begroeten die onze groei verder gestalte kunnen geven en ons helpen onze klanten optimaal te ondersteunen.

Wij wensen iedereen nóg meer dan ooit tevoren een gezond en succesvol jaar toe!

Auteur
Paul van Abeelen
Na een stageopdracht bij Hessels Metaal Industrie richtte Paul van Abeelen op 1 december 1987 samen met Ludo Hessels het bedrijf Isah op: Informatie Systemen van Abeelen Hessels. Dankzij zijn visie en aanpak groeide het bedrijf uit tot een succesvolle ERP-aanbieder in de klantordergestuurde maakindustrie. In januari 2022 droeg Paul als onderdeel van de nieuwe partnerstructuur zijn rol als CEO over. Wel ondersteunt hij nog altijd het managementteam met een focus op strategie, productvisie en klanten.
Vond je dit artikel interessant?

Ontvang blogs, informatie over ERP en het laatste nieuws over Isah in je mailbox!

Gerelateerde artikelen.

Klaar om efficiënter en flexibeler te werken?

Ook jouw organisatie kan minder tijd kwijt zijn aan processen en dus meer investeren in je product of dienst. Benieuwd naar de mogelijkheden? Onze maakindustrie specialisten denken graag met je mee.

Stel je vraag