Software releases SCSN
3 min leestijd
28 maart 2022

Nog meer controle over je proces dankzij uitbreidingen in de Isah Supply Chain Integrator

Auteur
Debbie Veeke

De vorige Isah release stond voor Supply Chain Integrator in het teken van technische vernieuwingen, aangezien Isah vanaf dat moment ook SCSN Service Provider werd. Voor release 5.9 hebben we ons vooral gericht op functionele uitbreidingen van de Supply Chain Integrator.

Order berichten eerst beoordelen

De eerste uitbreiding zit in het feit dat er een mogelijkheid wordt geboden om berichten eerst te beoordelen voordat deze verwerkt worden tot verkooporder. Het gaat daarbij om orderberichten die de verkopende partij van zijn klant ontvangt. In de praktijk blijkt dat veel maakbedrijven het prettig vinden om deze orders eerst in te zien. Daarom is er in release Isah 5.9 een nieuw scherm met ‘te beoordelen berichten’ ontwikkeld. Het is een inrichtingskeuze of berichten ook daadwerkelijk in dit scherm terecht komen. Mogelijk worden berichten van bepaalde klanten automatisch verwerkt tot order, terwijl deze van andere klanten eerst beoordeeld moeten worden. Of wil je juist als je start met SCSN eerst gebruik maken van dit beoordeelscherm en wil je dit op een later moment als je ziet dat e.e.a. goed loopt anders inrichten. De nieuwe mogelijkheid biedt jou als verkopende partij in elk geval nog meer controle op je proces, terwijl je wel geniet van het belangrijkste voordeel van SCSN, namelijk het niet met de hand hoeven invoeren van orders met de kans op invoerfouten.

Wijzigen van orders

Een aanvullende mogelijkheid van deze uitbreiding zit op het vlak van gewijzigde orders. Iedereen weet dat dit aan de orde van de dag is; een klant wil een andere leverdatum, een ander aantal bestellen of alvast een deellevering van een bepaald aantal ontvangen. Deze ‘requests for change’ konden al via SCSN verstuurd worden. Voorheen was het echter zo dat deze automatisch verwerkt werden. Ook hiervoor is het mogelijk om gebruik te maken van het extra beoordeel-scherm, zodat een wijziging van een klant in een order altijd door de leverancier goedgekeurd of afgekeurd moet worden.

Handige tip: voor het beoordeelscherm voor nieuwe orders en gewijzigde orders is het mogelijk om een tegel te maken voor je startscherm.

Change by supplier

In tegenstelling tot de eerste functionele uitbreiding waarbij de wijziging door de koper gedaan wordt, is er in release Isah 5.9 ook de mogelijkheid ontwikkeld om als leverancier een wijziging aan een order door te voeren. Bijvoorbeeld omdat je een bepaalde leverdatum niet gaat halen. Of omdat je de gewenste aantallen niet op tijd kunt realiseren en eerst een deellevering wilt doen. Het is vanaf nu mogelijk om hiervoor via SCSN een wijziging te sturen naar je klant. Ook aan de klantkant is daarom een zogenaamd beoordeelscherm ontwikkeld.

Supply Chain status voor inkoop- en verkoopregels

Om de status te zien van SCSN berichten en of er qua communicatie nog actie vereist is van jouw kant, bijvoorbeeld om een order of een wijziging nog te beoordelen, is er een speciale preset. Één van de nieuwe statussen in deze preset is de status ‘betwist’. Op basis van de SCSN-standaard is dit een eindstatus. Echter zijn er ook zaken die je procesmatig moet oppakken. Bijvoorbeeld wanneer je als klant een wijziging hebt voorgesteld en de leverancier gaat niet akkoord, of andersom. Uiteraard is er op zo’n moment nog wel actie benodigd om opnieuw met jouw klant of leverancier in contact te treden. Door in de preset te filteren op regels met de status betwist, zie je voor welke situaties nog actie ondernomen moet worden.

 

Wil je meer weten over alle nieuwe mogelijkheden met de Supply Chain Integrator? Download dan de leaflet over SCSN & de Isah Supply Chain Integrator.

Auteur
Debbie Veeke
Van tevreden medewerkers naar tevreden klanten. Dat is waar Debbie zich als Marketeer voor inzet. Daarom interviewt zij regelmatig bedrijven over hun ervaring met Isah en gaat ze met collega's in gesprek over hun werkzaamheden bij het bedrijf. Zo verbindt ze binnen met buiten en vice versa.
Vond je dit artikel interessant?

Ontvang blogs, informatie over ERP en het laatste nieuws over Isah in je mailbox!

Gerelateerde artikelen.

Klaar om efficiënter en flexibeler te werken?

Ook jouw organisatie kan minder tijd kwijt zijn aan processen en dus meer investeren in je product of dienst. Benieuwd naar de mogelijkheden? Onze maakindustrie specialisten denken graag met je mee.

Stel je vraag