Terug naar overzicht

Bergstein Group Kerkrade kiest voor ERP software van Isah

Bergstein is een familiebedrijf dat al ruim 50 jaar actief is in de wereld van industrieel drukwerk. Begin 2019 is het bedrijf gestart met de implementatie van Isah. Directeur & eigenaar Peter Bergstein vertelt.

isah-referentie-bergstein-group
Locatie
Kerkrade
Omvang
20+ medewerkers
Branche
Machine- & apparatenbouw
Opgericht
2001
Isah klant sinds
2018
Publicatiedatum
17 april 2019

Waar Bergstein zich in de jaren ’60 nog veel bezighielden met het leveren van tampondrukmachines voor bijvoorbeeld cd’s, heeft het bedrijf zich in de loop der jaren vooral ontwikkeld tot innovatieve speler op het gebied van digitaal printen, met een focus op gepersonaliseerd printwerk van producten. Wereldwijd leveren zij printers die op basis van specifieke klantwensen ontwikkeld worden. 

Peter Bergstein: “Ons oude ERP-pakket was simpelweg niet toereikend genoeg voor onze wensen. Wij hebben regelmatig grote projecten en daarvoor hadden we tot nu toe altijd allerlei Excel-sheets nodig, omdat we zaken niet in het ERP systeem kwijt konden. Daar wilden we vanaf. Na een vergelijking van diverse oplossingen kwamen we bij Isah terecht en dat voelde al snel goed.”

Bergstein produceert niet alleen printers, maar presenteert zich echt als een totaaloplosser in de markt van industriële print- en druktechniek. Vanwege de razendsnelle ontwikkeling op dit vlak, kiest Bergstein er voor om haar printers modulair te ontwikkelen. Daardoor zijn hun producten eenvoudig aan de nieuwste innovaties aan te passen en kunnen onderdelen indien nodig vervangen worden. De tak after sales neemt in de processen van Bergstein een belangrijke rol in, evenals de service afdeling. Peter: “In de gesprekken met Isah hebben we gemerkt dat de Isah software zich veel meer leent om onze totale processen te ondersteunen. Van verkoop tot productie. En dus ook service en after sales. Alleen al de CRM-functionaliteit is een stuk uitgebreider dan we gewend waren. Wat dat betreft gaan we er zeker op vooruit!”

De implementatie van Isah is momenteel nog in volle gang, maar Peter merkt nu al dat de werkwijze van Isah goed aansluit bij de mentaliteit van Bergstein. “Wij houden bij Bergstein wel van aanpakken,” zegt Peter. “We zijn een relatief klein bedrijf en zijn gewend om snel te schakelen. We merken dat de medewerkers van Isah en de medewerkers van Isah-partner Komexo dezelfde mentaliteit en gedrevenheid hebben. Dat zorgt er voor dat we samen snel stappen kunnen maken en dat we momenteel zelfs iets voorlopen op de planning. Over een maand zullen naar verwachting de eerste bedrijfsonderdelen live zijn. En we hopen voor de zomerperiode met al onze werkmaatschappijen in Isah te werken. Daar kijken we naar uit!”

Isah ERP Brochure

Dankzij Isah ERP software ervaren maakbedrijven meer efficiency.

Auteur
Debbie Veeke
Van tevreden medewerkers naar tevreden klanten. Dat is waar Debbie zich als Marketeer voor inzet. Daarom interviewt zij regelmatig bedrijven over hun ervaring met Isah en gaat ze met collega's in gesprek over hun werkzaamheden bij het bedrijf. Zo verbindt ze binnen met buiten en vice versa.

Ook interessant.

Klaar om jouw logistieke processen efficiënter aan te pakken?

Ook jouw organisatie kan minder tijd kwijt zijn aan processen en dus meer investeren in je product of dienst. Benieuwd naar de mogelijkheden? Onze maakindustrie specialisten denken graag met je mee.