Terug naar overzicht

Isah Guru Edwin Goossens van Montis aan het woord

Veel kandidaten die we de afgelopen jaren geïnterviewd hebben voor de rubriek Isah Guru werken al 10, 15 of soms 20 jaar met Isah. Onze Business Consultants vonden dit beeld niet helemaal representatief; er zijn immers genoeg Isah Guru’s die korter met Isah werken. Edwin Goossens van Montis is zo iemand. Vanwege zijn enthousiasme voor Isah en de manier waarop hij intern probeert gebruikers te stimuleren het maximale uit Isah te halen werd hij door onze collega’s naar voren geschoven.

isah-referentie-montis
Locatie
Dongen
Branche
Meubel industrie
Isah Guru sinds
2018
Favo Isah feature
Gebruikersinterface
Publicatiedatum
3 januari 2023

Wat is je rol binnen het bedrijf?

“Ik werk al 27 jaar bij Montis; een bedrijf dat meubels ontwerpt en distribueert via met name de Nederlandse detailhandel. Daarnaast werken we met een wereldwijd netwerk van agenten die ons assortiment hebben opgenomen in hun portfolio. We doen dat al bijna 50 jaar en we werken tegenwoordig vanuit onze locatie in Dongen met een kleine 65 medewerkers.

Aanvankelijk ben ik binnen Montis gestart op de financiën, ik heb namelijk een achtergrond als Controller. Toen er 25 jaar geleden een implementatie van een ander ERP-pakket aankwam, was er een vacature op de afdeling IT, waar ik intern op gesolliciteerd heb. Mijn kennis van programmeren zorgde er voor dat ik in deze rol terecht kwam. Ondertussen heb ik mij breed ontwikkeld en houd ik me bezig met alles wat met computers en communicatie te maken heeft, ofwel het beheer van systemen, applicaties en het netwerk. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor Isah.

Ik moet zeggen dat cijfers me altijd wel zijn blijven boeien. Nu kijk ik daar echter vanuit een andere rol naar; ik controleer of alles goed verwerkt wordt in ons ERP-systeem, dus ik ben eigenlijk de controleur van de werkzaamheden en processen geworden! En in die tak van sport voel ik me erg thuis.”

Hoe lang werk je al met Isah?

“In ons vorige ERP-pakket hadden we ontzettend veel maatwerk zitten. Daar kregen we last van omdat het onderliggend platform niet meer werd ondersteund. We hebben tien jaar geleden nog getracht om een her-implementatie te doen, maar dat kwam niet van de grond. In 2018 besloten we het daarom over een andere boeg te gooien en op zoek te gaan naar een nieuwe ERP-oplossing. Dat werd Isah. In het jaar daarna volgde de implementatie in samenwerking met Datamex; destijds een partner van Isah.

Omdat onze gebruikers gewend waren op een bepaalde manier te werken en zij die werkwijze erg prettig vonden, hebben we in eerste instantie gekozen om ook in Isah wat maatwerk te ontwikkelen. Mijn doel is echter om dat maatwerk op termijn uit te faseren. Het afgelopen jaar hebben we de eerste stappen genomen om meer naar de standaard te gaan. Het aanmanen van klanten deden we voorheen bijvoorbeeld nog met een externe tool, maar dat doen we tegenwoordig gewoon in Isah Finance. Zo probeer ik binnen Montis steeds meer volgens de standaard van Isah te gaan werken, zodat we een toekomstbestendige oplossing houden en goed mee kunnen met updates van Isah.”

Hoe is het gekomen dat je Isah Guru werd?

“Tijdens het implementatietraject van Isah was ik zowel projectleider als proceseigenaar, waardoor ik intensief betrokken was. Ik heb daarbij altijd geprobeerd om het grote geheel te blijven zien en collega’s gestimuleerd om dat ook te doen. Zodra je de input parameters van jouw eigen proces kent, maar ook de output parameters van het volgende proces begrijpt, kun je over afdelingen heen verbeteren. Ik denk dat ik dat grote geheel binnen Montis het beste ken, en daardoor binnen het bedrijf als Isah Guru gezien wordt.”

Wat voor Isah-gerelateerde vragen krijg je zoal?

“Vaak komen collega’s naar mij toe met de vraag ‘we hebben hier een proces en dat willen we graag anders opzetten’. Ik kijk dan mee naar wat daarvoor gedaan moet worden en hoe dat past binnen de standaard van Isah.

Maar het zijn vaak ook vragen over zaken waar medewerkers in de praktijk tegenaan lopen; bijvoorbeeld er gebeurt iets in Isah wat niet logisch is. Ik probeer de situatie dan na te bootsen en te ontdekken welke gedachtenfout er wordt gemaakt. Vaak gaat het om een verkeerde aanname die gedaan wordt of iets wat over het hoofd is gezien. Doordat ik dan in Isah ga puzzelen, kom ik er meestal wel achter wat er aan de hand is en kan ik collega’s zo weer op weg helpen.”

isah-referentie-montis-meubel-stofferen

Hoe houd je zelf je Isah-kennis op peil?

“Voor mij is dat een kwestie van veel met Isah bezig zijn. Je moet zelf ontdekken hoe dingen werken; veel testen dus en er achter komen wat een proces doet. Toen we net met Isah werkten heb ik veel tijd besteed om het orderproces goed te doorlopen bijvoorbeeld. Het zelf nabootsen van zaken, maakt dat je snapt wat er gebeurt. Je leert het systeem daardoor kennen en weet ook: als ik dit doe, dan gebeurt er dat. En als dat niet gebeurt, dan weet ik welke parameters ik moet checken die waarschijnlijk niet goed zullen staan.

Tegenwoordig probeer ik goed mee te kijken met Isah Consultants, zodat mijn kennis weer verrijkt wordt. En wanneer Isah met een nieuwe functionaliteit komt, dan probeer ik nog steeds onder de motorkap te kijken. Wanneer ik ergens echt niet uitkom, dan neem ik contact op met Product Support.”

Van welke Isah-feature ben je fan?

“Het complete pakket Isah zou ik willen zeggen… Ik ben niet van één feature specifiek fan of zo. Ik ervaarde al tijdens mijn trainingen in 2018 / 2019 dat ik zo makkelijk door het pakket heen kon lopen. Ik wist gewoon: dit moet slagen bij Montis. De software is super laagdrempelig en de gebruikersinterface wijst je eenvoudig waar je naar toe kan. Alle knoppen en dergelijke zijn logisch en snel te doorlopen. Dat maakt het gewoon fijn werken.”

Tot slot, wat is jouw tip voor andere Isah-gebruikers?

“Gebruik in eerste instantie de help in de software (F1); daarin staat eigenlijk alles goed beschreven. En als je er zelf niet uitkomt gebruik dan de afdeling Product Support van Isah.

Daarnaast vinden wij het bij Montis belangrijk dat al onze gebruikers de Isah cursussen hebben gevolgd. Iedereen volgt bij ons de basis training en key-users volgen ook nog extra trainingen zoals bijvoorbeeld inkoop of nacalculatie. Daarnaast probeer ik mijn collega’s zo veel mogelijk te stimuleren om ook zelf in de testomgeving bezig te blijven. Pas als je er veel mee werkt dan ga je dingen echt ontdekken. Ik kan andere bedrijven zeker aanraden om hun medewerkers op dat vlak ook te stimuleren!” 

Ben jij of ken jij ook een Isah Guru?

Laat het ons weten en wie weet verschijnt jouw verhaal ook op onze website!

Auteur
Debbie Veeke
Van tevreden medewerkers naar tevreden klanten. Dat is waar Debbie zich als Marketeer voor inzet. Daarom interviewt zij regelmatig bedrijven over hun ervaring met Isah en gaat ze met collega's in gesprek over hun werkzaamheden bij het bedrijf. Zo verbindt ze binnen met buiten en vice versa.

Ook interessant.

Klaar om jouw logistieke processen efficiënter aan te pakken?

Ook jouw organisatie kan minder tijd kwijt zijn aan processen en dus meer investeren in je product of dienst. Benieuwd naar de mogelijkheden? Onze maakindustrie specialisten denken graag met je mee.