Terug naar overzicht

Isah Guru Florus Hoogendoorn van Faes aan het woord

Mensen die door een collega aangedragen worden voor de rubriek Isah Guru voelen dat altijd als een groot compliment. Zo was het ook voor Florus Hoogendoorn, IT Developer bij Faes, toen hij hoorde dat ik hem wilde interviewen. Zijn collega Monique omschreef hem naar mij als ‘een expert op het gebied van Isah’ en ‘iemand die Isah op zijn duimpje kent’. Voldoende reden om eens met Florus in gesprek te gaan!

isah-referentie-faes
Locatie
Reusel
Branche
Productie
Isah Guru sinds
2016
Favo Isah feature
Shift-help
Product Support
Publicatiedatum
22 mei 2023

Wat is je rol binnen het bedrijf?

“Ik ben zeven jaar geleden bij Faes binnengekomen en het is echt een bedrijf naar m’n hart,” trapt Florus af. “Faes is een Brabants familiebedrijf met ruim 35 jaar historie. We doen van alles op het gebied van verpakkingen. Zo zijn we gespecialiseerd in het ontwikkelen van industriële maatverpakkingen maar bieden ook diverse software-oplossingen, waarmee we bedrijven onder andere helpen om zaken het beste op een pallet te stapelen of om producten het beste te verpakken zodat ze onbeschadigd bij hun klanten aankomen, maar ook om zo min mogelijk lucht te vervoeren en zo de transportkosten te minimaliseren. Op dit moment zijn we met 120 Packaging People, zoals wij dat noemen, en we zijn nog volop aan het doorgroeien.

Ik ben aanvankelijk aangenomen als IT Developer omdat Faes vanuit het verleden veel maatwerk rondom Isah ontwikkeld had. Dat werd vroeger door collega’s in India gedaan en men wilde hier meer vanuit ons kantoor in Reusel mee aan de slag. Ondertussen past die functietitel eigenlijk minder goed bij wat ik nu doe, want we proberen juist steeds meer van het maatwerk uit te faseren en naar de standaard van Isah te gaan!

Het is mijn rol om gebruikers te ondersteunen in het gebruik van Isah en te zorgen dat we steeds soepeler gaan werken en processen beter verlopen.”

Hoe lang werk je al met Isah?

“Ik werk al ruim zeven jaar met Isah. Daarvoor kende ik Isah vanwege het feit ik in Tilburg woon en dus wel eens langs het oude pand fietste. Ik ken bovendien wat (oud)medewerkers van Isah. Mijn ervaring met ERP-software in het algemeen was wel groter, omdat ik hier ook bij eerdere werkgevers mee gewerkt had.”

Hoe is het gekomen dat je Isah Guru werd?

Florus lacht. “Vanuit collega’s uit het MT hoor ik wel eens ‘jij zit in de haarvaten van Isah’,” begint hij. “Ik ben inderdaad nieuwsgierig van aard en vind het leuk om van alles uit te zoeken in Isah. Ik wil weten hoe iets werkt en waarom dingen gebeuren zoals ze gaan.

We hebben binnen Faes op een gegeven moment de stelling aangenomen: Isah is de waarheid. Alles wat buiten Isah gebeurd in Excel is leuk voor hobbyisten voor een snelle grove analyse, maar niet voor onze business! We willen allemaal naar dezelfde waarheid kijken en daarvoor is het nodig dat iemand zich continu bezig houdt met de verbetering van al die processen en zorgt dat gebruikers optimaal ondersteunt worden. Dat is mijn taak en dat is dus denk ik ook waarom ik als Isah Guru gezien word.”

Wat voor Isah-gerelateerde vragen krijg je zoal?

“Een van de eerste dingen waar ik mee aan de slag ben gegaan is het upgraden van Isah naar een nieuwere versie. Vervolgens heb ik mijn kennis van Isah uitgebouwd en zijn we steeds serieuzer aan de slag gegaan om onze productie en alle processen daar omheen zo soepel mogelijk te laten verlopen. Dat resulteert in een lange wensenlijst! De lijst is inmiddels zo lang dat we tegenwoordig strak projectmanagement inzetten om zaken gedaan te krijgen. We hebben een Change Board in het leven geroepen om wensen van gebruikers inzichtelijk te krijgen en daar prioritering in aan te kunnen brengen. Elk jaar worden er een paar grote projecten benoemd waar we mee aan de slag gaan. Daarnaast vervul ik uiteraard een rol om kleine gebruikersvragen en incidenten op te pakken.

De laatste tijd houd ik me veel bezig met procesvragen. Iemand is met een calculatie bezig geweest en begrijpt niet waarom een bepaalde status is aangepast. Vanuit werkvoorbereiding wordt gevraagd waarom een bepaalde prijs niet goed in een voorcalculatie terecht komt. Of er wordt gevraagd hoe men in Shop Floor Control bewerkingen beter gestructureerd in beeld kan krijgen. Of hoe we in PowerBI bepaalde overzichten kunnen maken?

Soms zijn de vragen simpel te beantwoorden en is het een kwestie van gebruikers attenderen op bepaalde functionaliteit in Isah die ze nog niet kenden. Soms moet ik aan de slag met een script om het werk makkelijker te maken. Het is fijn dat hier met Isah veel in kan, maar er schuilt ook een gevaar. In het verleden hebben we vaak niet de beste keuzes gemaakt en zijn we op een wirwar aan maatwerk terecht gekomen. Die fout willen we niet nog eens maken. Daarom proberen we zoveel mogelijk bij de standaard te blijven en hooguit wat customizing te doen als dat écht nodig is.

De twee projecten die dit jaar centraal staan, zijn het artikelstambestand verbeteren en het ontwikkelen van een WMS-koppeling.

Doordat ik met alle facetten van het bedrijf te maken heb en contact heb met alle gebruikers van Isah, zie je steeds weer nieuwe mogelijkheden waar we kunnen verbeteren. Dat maakt mijn werk leuk!”

isah-referentie-faes-drone

Hoe houd je zelf je Isah-kennis op peil?

“Ik zit bijna dag en nacht te snuffelen in de database! Een van mijn grootste wensen is om de data die we in Isah hebben veel beter te gebruiken. We kunnen zó veel leren van onze historie! Wat zijn bijvoorbeeld bewerkingstijden van bepaalden zaken en hoe kunnen we dat efficiënter doen?

De online cursussen van Isah vind ik echt een uitkomst. Ik geef me hier regelmatig voor op, om te zorgen dat ik bij blijf op alle onderwerpen. Vaak hoor ik herkenbare dingen, maar er zitten ook wel momenten bij dat ik nieuwe dingen hoor die ik weer kan gebruiken.

Daarnaast ben ik erg fan van de Isah Help. Geweldig, een knop waarmee ik meteen op de juiste pagina terecht kom met uitleg. Daar is Isah echt heel sterk in als ik het vergelijk met andere softwareleveranciers met wie wij werken."

Van welke Isah-feature ben je fan?

“Ik vind de optie ‘shift-help’ machtig mooi! Door naar ‘help bij dit scherm’ te gaan in combinatie met de shift toets kun je achtergrondinformatie ophalen over hoe een veld in een tabel heet. Dit is iets wat ik zelf veel gebruik, bijvoorbeeld als ik presets wil maken en bepaalde velden hierin wil tonen. Deze functie heeft me al veel tijd bespaart om uit te zoeken hoe een bepaald veld in de database heet.

Verder vind ik het goed om ook de Support-afdeling van Isah hierin te noemen. Mocht je ergens zelf niet uitkomen, kun je namelijk heel makkelijk ondersteuning krijgen van Isah. Er zijn maar weinig woorden nodig om mijn vragen te stellen en ik zit snel met de mensen van Isah op één lijn."

Tot slot, wat is jouw tip voor andere Isah-gebruikers?

“We zouden zelf heel graag aan de slag gaan met SCSN, maar zitten momenteel nog op een oudere versie. Dat betekent dat we dus eerst moeten updaten. Dat staat op de planning! Wat ik wel altijd doe is zorgen dat ik op de hoogte ben van alle ontwikkelingen die er bij Isah spelen. Ook al gaan we zelf niet direct ergens mee aan de slag, wil ik wel weten wat er allemaal kan. Zorg dus dat je nieuwsgierig bent en blijft en verdiep je in alle nieuwe ontwikkelingen die Isah biedt!

Een andere tip is: als je ergens mee aan de slag wilt, vraag dan gerust naar de ervaringen van andere Isah gebruikers. Vaak kun je dan iemand bellen om een indruk te krijgen hoe een ander bedrijf ergens mee werkt. Dat geeft een goed beeld van de mogelijkheden en voordelen van bepaalde oplossingen.”

Ben jij of ken jij ook een Isah Guru?

Laat het ons weten en wie weet verschijnt jouw verhaal ook op onze website!

Auteur
Debbie Veeke
Van tevreden medewerkers naar tevreden klanten. Dat is waar Debbie zich als Marketeer voor inzet. Daarom interviewt zij regelmatig bedrijven over hun ervaring met Isah en gaat ze met collega's in gesprek over hun werkzaamheden bij het bedrijf. Zo verbindt ze binnen met buiten en vice versa.

Ook interessant.

Klaar om jouw logistieke processen efficiënter aan te pakken?

Ook jouw organisatie kan minder tijd kwijt zijn aan processen en dus meer investeren in je product of dienst. Benieuwd naar de mogelijkheden? Onze maakindustrie specialisten denken graag met je mee.