Terug naar overzicht

Isah Guru Willie van Gessel van Reesink Production aan het woord

Isah gebruikers die door een collega aangedragen worden voor de rubriek Isah Guru voelen dat altijd als een groot compliment. Zo was het ook voor Willie van Gessel, Inkoper en Werkvoorbereider bij Reesink Production, toen hij hoorde dat ik hem wilde interviewen. Zijn collega Erwin omschreef hem naar mij als ‘dé vraagbaak over Isah voor het gehele team’. Voldoende reden om eens met Willie in gesprek te gaan!

isah-guru-header-reesink-production
Locatie
Hengelo
Branche
Productie
Isah Guru sinds
1989
Favo Isah feature
Instellingen overnemen
Werkinstructies
Publicatiedatum
29 april 2024

Wat is je rol binnen het bedrijf?

"Ik ben 43 jaar geleden gestart bij de producent van Kaweco, een fabrikant van landbouwmachines. We hebben ons gespecialiseerd in mesttanken, bemesters, silagewagens en shovels. We produceren alle machines nog volledig in Nederland! Na een aantal overnames werk ik nu voor Reesink Production als inkoper en werkvoorbereider."

Hoe lang werk je al met Isah?

"Ik werk al een tijdje met Isah’’ vertelt Willie lachend. ‘’In 1981 ben ik begonnen bij Kaweco in de productie en in 1985 heb ik de overstap gemaakt naar kantoor. In die tijd waren er nog geen computers of faxmachines. Alles ging nog telefonisch en de voorraad werd bijgehouden met kaartenbakken. In 1989 zijn we in contact gekomen met Paul van Abeelen (oprichter van Isah red). Ik was daar vanaf het eerste moment bij om te horen wat de mogelijkheden waren van toen nog Bedrijfsbeheer. Samen met Paul en de ontwikkelaars zijn we toen begonnen aan het opzetten en vullen van de database. We hadden rechtstreeks contact met hen. Ik ben betrokken geweest toen de eerste data werd ingevoerd tot het punt waarop we nu zijn. In 2001 ben ik ook weer aangehaakt voor de transitie naar Isah zoals we deze nu kennen."

Hoe is het gekomen dat je Isah Guru werd?

"Vanaf de eerst implementatie van Bedrijfsbeheer heb ik gewerkt met de software. Niet alleen voor mijn eigen werk als inkoper en werkvoorbereider, maar ook voor andere afdelingen, zoals de financiële afdeling. Natuurlijk niet waar ik me dagelijks mee bezig hield, maar ik heb me erin verdiept en leerde zo steeds meer.  Omdat ik al 35 jaar met Isah werk, zitten er ook weinig geheimen meer voor mij in. Alle knoppen en modules heb ik wel een keer gezien. Ik denk dat collega’s mij als Guru zien omdat zij hun vragen altijd bij mij kunnen stellen. Ik help ze graag weer verder op weg en zo blijft mijn kennis ook up-to-date!  Over een paar weken ga ik met pensioen en krijg ik nu extra veel vragen van collega’s. Nu kan ik iedereen nog helpen en dat doe ik ook graag."

Wat voor Isah-gerelateerde vragen krijg je zoal?

"De vragen zijn heel divers. Zeker omdat ik van vrijwel alle afdelingen iets weet door de jaren heen. Het kan zijn waarom een bepaalde order niet afgesloten kan worden, maar ook vragen over hoe de grootboekrekeningen werken in Isah Finance. Ik vind eigenlijk alle vragen die ik krijg goed, ik wil graag mijn collega’s weer op weg helpen en op zoek gaan naar de oplossing. Met elkaar maken we het dan toch een stukje beter! Daarnaast kriig ik vaak de vraag of iemand mijn instellingen mag overnemen. Er wordt dan gezegd: als je de instelling van Willie overneemt vind je meteen wat je nodig hebt! Dat is natuurlijk leuk om te horen."

isah-guru-reesink-production

Hoe houd je zelf je Isah-kennis op peil?

"Omdat ik vanaf het begin bij  Kaweco én vanaf het begin van Isah heb gewerkt met de software heb ik over de jaren heen steeds een beetje meer kennis gekregen. Dat is heel geleidelijk gegaan. Verder heb ik ook veel kennis opgedaan door veel te testen. Hierdoor weet je ook steeds beter wat er wel en niet mogelijk is."

Van welke Isah-feature ben je fan?

"Omdat ik met pensioen ga en ik mijn kennis zo goed mogelijk wil overdragen naar mijn collega’s is op dit moment de knop ‘Werkinstructies’ voor mij heel handig. Op die manier kan ik mijn kennis opschrijven en op de juiste plek in het systeem toevoegen. Zo hoop ik ook als ik er niet meer dagelijks ben, de vragen van mij collega’s kan beantwoorden."

Tot slot, wat is jouw tip voor andere Isah-gebruikers?

Als tip geeft Willie nog mee: "Houd je bestanden schoon. Het werkt zoveel makkelijker wanneer je de data in de database goed bijhoudt. Sluit orders af als ze afgesloten kunnen worden, geef de juist statussen mee, voer al je artikelen op dezelfde manier in en zorg dat bijvoorbeeld hoofdletters overal op dezelfde manier gebruikt worden. Het zijn kleine details maar ze helpen je om één waarheid te houden en het systeem voor je te laten werken."

Ben jij of ken jij ook een Isah Guru?

Laat het ons weten en wie weet verschijnt jouw verhaal ook op onze website!

Auteur
Yvette Wouters
Het inspireren en verbinden van klanten door doelgericht te werken aan oplossingen die de verwachtingen overtreffen, daar is Yvette graag mee bezig. En dit doen door met een team samen te werken en voldoende met elkaar te lachen. 

Ook interessant.

Klaar om jouw logistieke processen efficiënter aan te pakken?

Ook jouw organisatie kan minder tijd kwijt zijn aan processen en dus meer investeren in je product of dienst. Benieuwd naar de mogelijkheden? Onze maakindustrie specialisten denken graag met je mee.