Terug naar overzicht

Isah Guru Jaap de Jonge van AAE aan het woord

Jaap de Jonge is Applicatiebeheerder bij hightech machinebouwer AAE. Al 15 jaar helpt hij het bedrijf en zijn collega’s bij ICT gerelateerde vraagstukken. Tegenwoordig omschrijft hij zijn functie meer als een Interne Isah Consultant. Jaap kent het systeem dan ook van binnen en van buiten. Geen wonder dat de Product Support collega’s van Isah hem hebben aangedragen voor de rubriek Isah Guru. Ik sprak Jaap over zijn rol, zijn Isah-werkzaamheden en welke kennis hij kan delen met andere Isah gebruikers.

isah-referentie-aae-pand
Locatie
Helmond
Branche
Machine- en apparatenbouw
Isah Guru sinds
2007
Favo Isah feature
Flexibiliteit van Isah
Publicatiedatum
1 december 2022

Wat is je rol binnen het bedrijf?

“Ik ben in 2007 begonnen als Applicatiebeheerder bij AAE. Het beheer van Isah was een onderdeel binnen de ICT afdeling. AAE is gegroeid van een bedrijf met 100 medewerkers naar 450 medewerkers vandaag de dag. Niet gek dus dat ook de taken en verantwoordelijkheden binnen de ICT-afdeling tegenwoordig anders zijn ingedeeld. Ik ben nu alleen met Isah bezig en ben een soort interne Isah Consultant. Alle afdelingen werken met Isah en binnen deze afdelingen zijn er Isah Key-Users. Ik ben het aanspreekpunt voor deze Key-users. Ook ben ik verantwoordelijk voor updates, wijzigingen of optimalisaties binnen het systeem.”

Hoe lang werk je al met Isah?

“Toen ik 15 jaar geleden bij AAE begon, werkte het bedrijf al met Isah. Ik kwam van een bedrijf met een Sequel Database maar Isah bij AAE draaide toen nog op een Sybase Server met Crystal Reports. Dat was wel even wennen. In 2017 hebben we bij AAE de overstap gemaakt naar de SQL database versie van Isah met FastReport.”

Hoe is het gekomen dat je Isah Guru werd?

“Ik ben eigenlijk continue bezig in de database van Isah. Als ik onderzoeken moet hoe en waarom iets op een bepaalde manier werkt, duik ik geregeld in de technische achterkant van Isah om dit te achterhalen."

Wat voor Isah-gerelateerde vragen krijg je zoal?

“Veel vragen krijg ik vanuit onze Business Intelligence en Improvement Knights afdelingen. Deze afdelingen zijn dagelijks bezig met het optimaliseren van bedrijfsprocessen door o.a. data verkregen uit Isah te analyseren. Ik word ingeschakeld als collega’s bijvoorbeeld willen weten waar bepaalde data vandaan komt of als er processen in Isah anders ingestoken dienen te worden. Ook weten collega’s mij te vinden als er wensen zijn voor het toevoegen van functionaliteiten in Isah of een net iets andere inrichting voor het optimaliseren van het gebruikersgemak.”

isah-guru-aae-jaap-de-jonge

"Ik ben fan van het feit dat Isah een heel flexibel pakket is. Ik vind het prettig dat ik problemen die collega’s constateren of ondervinden direct zelf of met standaard Isah oplossingen kan oplossen."

Jaap de Jonge
Applicatiebeheerder, AAE

Hoe houd je zelf je Isah-kennis op peil?

“Vooral door Isah veel te blijven gebruiken. Ik heb gemerkt dat het systeem heel logisch is opgebouwd. Hoe meer ik het systeem gebruik, hoe sneller ik de logica achter bepaalde processen weet te vinden. Als ik er echt niet uitkom of bij problemen dan kijk ik eerst in de Isah kennisbank. Mocht ik daar niet kunnen vinden wat ik zoek, dan raadpleeg ik de afdeling Product Support van Isah.”

Van welke Isah-feature ben je fan?

“Ik ben fan van het feit dat Isah een heel flexibel pakket is. Zo kan ik bijvoorbeeld zelf lijsten en rapporten aanpassen zonder direct een consultant in te hoeven schakelen. Ik vind het prettig dat ik problemen die collega’s constateren of ondervinden direct zelf of met standaard Isah oplossingen kan oplossen.”

Tot slot, wat is jouw tip voor andere Isah-gebruikers?

“Als beginnende Isah gebruiker zou ik zeker verschillende cursussen gaan volgen. Ook samenwerken en sparren met collega’s van verschillende afdelingen die met Isah werken helpt enorm in het begrijpen van processen. Probeer per afdeling de instructies voor het werken in Isah ook goed vast te leggen.”

Ben jij of ken jij ook een Isah Guru?

Laat het ons weten en wie weet verschijnt jouw verhaal ook op onze website!

Auteur
Lieke van Laarhoven
Klanten inspireren, enthousiasmeren en overtuigen, dat is waar Lieke haar marketinghart sneller van gaat kloppen. Van november 2021 tot en met april 2023 werkte zij als Marketeer bij Isah.

Ook interessant.

Klaar om jouw logistieke processen efficiënter aan te pakken?

Ook jouw organisatie kan minder tijd kwijt zijn aan processen en dus meer investeren in je product of dienst. Benieuwd naar de mogelijkheden? Onze maakindustrie specialisten denken graag met je mee.