Terug naar overzicht

AAE stuurt Service Engineers digitaal aan met Isah Mobile Field Service

“Yes, weer een Excel minder! – Succesverhaal Isah” Zo luidde de kop van het intranet bericht dat onlangs door AAE gepubliceerd werd. Het high tech bedrijf uit Helmond heeft namelijk de stap gemaakt om haar Service Engineers te plannen via Isah en aan te sturen via de Mobile Field Service App. Naar aanleiding van het interne succesbericht gingen we in gesprek met Luuk van der Salm, Service Coordinator Production Automation bij AAE, over de aanleiding voor het werken met Mobile Field Service en hun eerste ervaringen.

isah-referentie-aae-mobile-field-service
Locatie
Helmond
Omvang
500+ medewerkers
Branche
Machine- en apparatenbouw
Opgericht
1976
Isah klant sinds
2002
Publicatiedatum
11 januari 2024

AAE – Pushing technical boundaries

AAE is grensverleggende technologie in een hecht familiebedrijf, verdeeld over drie business lines. Binnen de business line Ultra Conditioned Precision Modules gaat het over extremen. Hier specialiseert AAE zich in de productie voor toepassing in extreem hoge of lage temperaturen, druk, ultra vacuüm en altijd extreem schoon en nauwkeurig. Een tweede businessline is gericht op de productie van machines voor OEM-klanten; het ontwerp komt in die gevallen van de klant en AAE houdt zich voornamelijk bezig met de ontwikkeling van de machine. Binnen de derde business line maakt AAE als OEM'er de meest uiteenlopende machines volgens eigen IP (ontwerp). Altijd op gebied van printen en assembleren. Voor die laatste tak is ook de Mobile Field Service app in gebruik omdat er in deze businessline ook sprake is van service en onderhoud door AAE.

Service aansturen vanuit Isah

“Toen ik vijf jaar geleden bij AAE begon, werd er al wel aan service gedaan, maar werd dat niet centraal aangestuurd,” vertelt Luuk van der Salm. “Met mijn komst, is er een service-afdeling opgezet en zijn we begonnen met het registreren van servicemeldingen in Isah. Even later gingen we ook servicecontracten in Isah vastleggen. De laatste stap was het digitaal aansturen van onze Service Engineers middels Mobile Field Service.”

Voordelen Isah Mobile Field Service

De belangrijkste aanleiding voor het gebruik van Isah Mobile Field Service was het feit dat AAE paperless wil werken. Luuk: “Voor monteurs is het prettig als zij digitaal alle informatie van een opdracht bij de hand hebben en voor ons is het fijn dat we direct na afronding van de opdracht een digitale handtekening van de klant hebben, zodat we snel aan de slag kunnen met de administatieve afhandeling van de opdracht en we onze nacalculaties meteen kunnen doen.

Daarnaast is er op onze afdeling veel tijdwinst ten aanzien van het inplannen van de Service Engineers. Voorheen werkten we met Excel en moesten we allerlei gegevens overnemen uit Isah om de monteurs de benodigde informatie te kunnen verstrekken. Het feit dat alle machine-informatie en historie nu in één system vindbaar is en de monteur hier eenvoudig doorheen kan navigeren, scheelt ons een hoop werk!

Één van de zaken die ik ook heel prettig vind, is het feit dat we nu veel meer data in Isah krijgen. We krijgen nu rechtstreeks in Isah terug welke spare parts vervangen zijn, hoe vaak we naar een bepaalde machine hebben gekeken, enz. De gehele product life cycle van onze producten is inzichtelijk in het systeem, waardoor wij aan de hand van PowerBI rapportages vanalles inzichtelijk kunnen maken en hierop kunnen sturen.”

Flexibel plannen

Voorafgaand aan de implementatie van Mobile Field Service was Luuk nog wel wat huiverig over de flexibiliteit van Mobile Field Service. “Op een service-afdeling is het altijd dynamisch. Er komen bijvoorbeeld spoedjes tussendoor of er moeten zaken om een andere reden geschoven worden. In Excel ben je natuurlijk heel vrij om regels te schuiven of wijzigen. In een systeem gaat dat mogelijk een stuk minder soepel. Maar ik moet zeggen dat me dat heel erg meevalt; het is heel makkelijk om met poppetjes te schuiven of zaken in de planning aan te passen. Mijn eerste indruk is erg positief!”

Op dit moment stuurt AAE pas vier van haar monteurs aan met de Mobile Field Service app van Isah. De planning is om over een tijdje alle monteurs via deze methode te laten werken. Luuk belooft dan ook: wanneer er binnen de engineers meer ervaring is met het gebruik van Mobile Field Service, dan mogen we ook daar de ervaringen ophalen! 

Isah Mobile Field Service

Lees alles over digitaal aansturen van je service monteurs.

Author
Debbie Veeke
Van tevreden medewerkers naar tevreden klanten. Dat is waar Debbie zich als Marketeer voor inzet. Daarom interviewt zij regelmatig bedrijven over hun ervaring met Isah en gaat ze met collega's in gesprek over hun werkzaamheden bij het bedrijf. Zo verbindt ze binnen met buiten en vice versa.

Ook interessant.

Klaar om jouw logistieke processen efficiënter aan te pakken?

Ook jouw organisatie kan minder tijd kwijt zijn aan processen en dus meer investeren in je product of dienst. Benieuwd naar de mogelijkheden? Onze maakindustrie specialisten denken graag met je mee.