Terug naar overzicht

Smart Industry speler Kramp kiest voor Isah om maakprocessen optimaal te ondersteunen

Kramp Groep is Europa’s grootste specialist in onderdelen en accessoires voor de agrarische industrie. Kramp is voor haar klanten en leveranciers de partner met meer dan 500.000 producten online beschikbaar, 11 distributiecentra en 24 verkoopkantoren verspreid over Europa. Kramp Groep is opgericht in 1951 en heeft haar hoofdkantoor in Varsseveld.

Om de klantbelofte t.a.v. snelle levertijd altijd waar te kunnen maken, heeft Kramp ook een businessunit die zelf producten en onderdelen combineert, assembleert of produceert. Zo maakt Kramp Technical Service bijvoorbeeld cilinders, tandwielen op maat en hydraulische slangensets. Ook ontwikkelen en produceren ze engineering-producten zoals elektrische units en hydraulische pompen. Om deze combinatie van assemblage en maakprocessen van Kramp optimaal te ondersteunen, ging het bedrijf op zoek naar een oplossing. En die vonden ze in Isah Business Software.

isah-referentie-kramp-pand
Locatie
Varsseveld (HQ)
24 verkooplocaties wereldwijd
Omvang
1700+ medewerkers
Branche
Machine- en apparatenbouw
Opgericht
1951
Isah klant sinds
2022
Publicatiedatum
19 augustus 2022

Smart Industry dankzij geautomatiseerde koppelingen

“Automatisering en digitalisering van onze processen is voor Kramp essentieel om onze klanten optimaal te kunnen bedienen”, aldus Tonny Wissink van Kramp. Het bedrijf in heeft Smart Industry hoog op de agenda staan. Strategic Project Manager Wissink licht toe: “In onze webshop willen we klanten onderbouwd een offer kunnen doen op basis van voorraden of hoe lang het duurt om een product of onderdeel te produceren. Onze levertijden en prijzen moeten daarbij altijd kloppen. Integraties met onze interne systemen zijn dus cruciaal. Voor onze wholesale-tak hadden we dit al op orde, maar het huidige ERP-pakket bleek minder geschikt voor de ondersteuning van onze maakprocessen. En ook al betreft dat slechts een deel van onze business; het is wel degelijk een belangrijk deel om de continuïteit bij onze klanten te kunnen waarborgen. Het stelt ons in staat om onze klanten nog beter te ondersteunen.”

Kramp gaat daarom aan de slag met de ERP-software van Isah. Wissink: “Isah voldoet aan alle eisen die wij stellen. De integratiemogelijkheden zijn erg goed, bijvoorbeeld met de productconfigurator op onze webshop. Dankzij Isah worden onze processen beter inzichtelijk, kunnen we nóg beter voorspelbaar zijn ten aanzien van levertijden en dus betere offertes maken en worden we meer schaalbaar voor de toekomst!”

Het doel van Kramp is om begin volgend jaar live te zijn met Isah.

Isah ERP Brochure

Dankzij Isah ERP software ervaren maakbedrijven meer efficiency.

Auteur
Debbie Veeke
Van tevreden medewerkers naar tevreden klanten. Dat is waar Debbie zich als Marketeer voor inzet. Daarom interviewt zij regelmatig bedrijven over hun ervaring met Isah en gaat ze met collega's in gesprek over hun werkzaamheden bij het bedrijf. Zo verbindt ze binnen met buiten en vice versa.

Ook interessant.

Klaar om jouw logistieke processen efficiënter aan te pakken?

Ook jouw organisatie kan minder tijd kwijt zijn aan processen en dus meer investeren in je product of dienst. Benieuwd naar de mogelijkheden? Onze maakindustrie specialisten denken graag met je mee.