Terug naar overzicht

Hoe Nemag een enorme efficiencyslag realiseerde op haar afdeling Engineering

Wanneer je te maken hebt met een gefragmenteerd IT landschap, is de kans groot dat je veel tijd verliest aan allerlei administratieve handelingen. Feit is nu eenmaal: waar mensen werken, worden fouten gemaakt. Het gevolg is dat je als bedrijf niet volledig kunt vertrouwen op de data in je systeem en daardoor mis je grip op je processen. Nemag, producent van grijpers en kabelverbindingssystemen voor de overslag van droogbulk, stond voor een dergelijke uitdaging. Om haar organisatie klaar te stomen voor de toekomst, ging zij op zoek naar een totaaloplossing die kon helpen om meer grip te krijgen op de interne processen.

isah-referentie-nemag-grijper
Locatie
Zierikzee
Omvang
35+ medewerkers
Branche
Machine- en apparatenbouw
Opgericht
1924
Isah klant sinds
2014
Publicatiedatum
19 december 2019

Noodzaak automatisering gevoed door groeiambitie

Tot voor kort maakte Nemag voor haar logistieke en financiële processen gebruik van een gedateerd systeem. Hierdoor was men veel tijd kwijt aan administratie. Er was bovendien geen ondersteuning ten aanzien van verkoop, projecten, voorraadbeheer en voor- en nacalculatie. Om toch voldoende grip te houden, koos Nemag er voor om zaken te documenteren in externe programma's zoals Excel. Een foutgevoelige en tijdrovende klus. 

Vanwege de beoogde groeiplannen voelde Nemag de noodzaak om haar processen te automatiseren. Er was sterk de behoefte aan een geïntegreerde ERP-oplossing, waarmee álle afdelingen ondersteunt werden. De meeste winst was te behalen op de afdeling Engineering. De data van deze afdeling bevindt zich namelijk op twee verschillende plekken: PDM en ERP. Voorheen werd deze data handmatig ingevoerd in het ERP-systeem. Omdat een grijper vaak uit honderden artikelen en plaatdelen bestaat, was men per order zo'n 8 uur bezig om alles over te zetten. Daar was dus winst te behalen. Maar ook op andere afdelingen kon er verbeterd worden. Alles bij elkaar een omvangrijk vraagstuk!

Een geïntegreerde ERP-oplossing

Om de interne processen te stroomlijnen en zich voor te bereiden op de toekomst, moest Nemag een ERP-systeem vinden dat:

  • De totale business ondersteunt; van verkoop tot oplevering van eindproduct
  • Processen optimaal borgt: minder afhankelijk van mensen en maximaal voorkomen van fouten
  • De toegankelijkheid van informatie voor alle afdelingen vergroot
  • De Engineeringsafdeling de juiste tools biedt om processen te optimaliseren en tijd te besparen

Die oplossing vond Nemag in de Business Software van Isah. Waarom Isah voor Nemag de juiste basis bleek te zijn en welke resultaten ze hiermee hebben bereikt dat kun je lezen in de case study. Een klein tipje van de sluier: ze wisten een enorme efficiencyslag op hun afdeling Engineering te realiseren: van 8 uur naar 10 minuten per order. Lees het complete verhaal hier.

Case study Nemag

Ontdek hoe Nemag zorgde voor meer efficiency en minder fouten door te kiezen voor een geïntegreerd ERP-systeem.

Ook interessant.

Klaar om jouw logistieke processen efficiënter aan te pakken?

Ook jouw organisatie kan minder tijd kwijt zijn aan processen en dus meer investeren in je product of dienst. Benieuwd naar de mogelijkheden? Onze maakindustrie specialisten denken graag met je mee.