Terug naar overzicht

SLB Group: "Isah laat zien dat ze vooruitstrevend is!"

2 januari is SLB Group live gegaan met Isah. Binnen vier maanden hebben zij een volledig nieuwe werkwijze geïmplementeerd bij hun 45 medewerkers. René van der Putten, Operationeel Directeur van SLB Group, blikt tevreden terug op de afgelopen periode.

isah-referentie-slb-group
Locatie
Uden
Omvang
30+ medewerkers
Branche
Machine- en apparatenbouw
Opgericht
1939
Isah klant sinds
2016
Publicatiedatum
1 maart 2017

Stevige groeiambitie

Sinds dit jaar kent de SLB Group een nieuwe organisatiestructuur. De twee dochterbedrijven RVS NON FERRO en RIJKERS Procestechnologie vormen sindsdien twee zelfstandige businessunits. Beiden maken gebruik van een derde businessunit waar de productie – voorbewerking, lassen, assembleren en monteren van machines en installaties voor met name food & zuivel industrie – plaatsvindt. “Met de nieuwe structuur geven wij invulling aan onze groeiambitie, namelijk een verdubbeling van onze omzet in 2020.” licht van der Putten toe.

“De beoogde omzetstijging willen we met een beperkte groei in de huidige bezetting voor elkaar krijgen. Bij het vaststellen van deze plannen realiseerden we ons terdege dat daarvoor een aantal procesverbeteringen en goede automatisering nodig is. Daarom hebben we ruim een jaar geleden het project ‘Lean Solutions’ gestart, waarbij we onze eigen processen grondig onder de loep hebben genomen. Het resultaat was onder meer: duidelijkere interne informatievoorziening, gestructureerde orderverwerking, minder voorraad en helderheid over de locaties van producten. Na dit traject zijn we ons gaan oriënteren op een nieuw ERP-pakket.”

Van database naar geïntegreerde ERP-oplossing

SLB Group werkt sinds jaar en dag met een eigen ontwikkeld ERP-systeem. René: “Oneerbiedig gezegd was ons eigen systeem een tweedimensionale database. We konden daar altijd prima mee werken, maar van een geïntegreerde functionaliteit met alles omvattende informatie was geen sprake met als gevolg, dat diverse excel files werden gebruikt om dat tekort te compenseren. Gezien de groeiambitie wilden we een moderner ERP-pakket wat de totale functionaliteit binnen de SLB Group ondersteunt en waarbij processen, voortgang van projecten en financiële gegevens logisch aan elkaar gelinkt zijn.”

Door middel van een uitgebreide selectieprocedure kwam SLB Group bij Isah terecht. René licht de keuze voor de oplossing van Isah toe: “In de gesprekken en de demo’s merkten we al snel dat de software van Isah naadloos aansluit op onze recent geoptimaliseerde processen. Daarbij sprak de flexibiliteit binnen het pakket ons erg aan en waren we o.a. gecharmeerd van de projectenmodule en de manier waarop er in Isah gecalculeerd kan worden. Het feit dat Isah een uitgebreide track-record heeft binnen productiebedrijven was voor ons ook een belangrijke pluspunt. Naast harde criteria hebben wij echter ook op onderbuikgevoel gekeken naar ‘past dit bedrijf bij ons?’. Isah liet duidelijk zien dat ze vooruitstrevend is. Dat hebben wij bij SLB Group ook laten meewegen in de beslissing om zaken te doen. Wij hebben een duidelijke toekomstvisie over hoe onze automatisering er over een aantal jaar uit moet zien. Isah deelt die ambitie dus daarin vonden we elkaar.”

isah-referenties-slb-group-rene-van-der-putten

"Isah liet duidelijk zien dat ze vooruitstrevend is. Dat hebben wij bij SLB Group ook laten meewegen in de beslissing om zaken te doen."

René van der Putten
Operationeel Directeur, SLB Group

Record implementatie

Ambitieus als SLB Group is, hadden ze een duidelijk doelstelling ten aanzien van implementatie: op 2 januari 2017 moest minimaal dezelfde functionaliteit als in het oude systeem operationeel zijn. Met een horizon van slechts 4 maanden was dat een flinke uitdaging vertelt Van der Putten. “We hebben het project ‘Inspire’ genoemd en zijn met een key-user groep aan de slag gegaan om e.e.a. voor elkaar te krijgen. Daarbij hadden we continu ondersteuning van een team van Isah-consultants. En het moet gezegd worden: die samenwerking hebben wij als erg prettig ervaren. De mentaliteit bij SLB Group is er een van ‘schouders eronder’. Diezelfde mentaliteit herkenden we bij het team van Isah. Dat maakte dat zij al snel kind aan huis waren. De consultants waren bovendien heel behulpzaam en konden snel de vinger op de zere plek leggen. Mede dankzij die samenwerking is de implementatie van fase 1 perfect verlopen. We hebben zelfs meer functionaliteit kunnen opleveren op 2 januari dan we in ons oude systeem hadden!”

Ketenintegratie en smart customization

Nu excel verbannen is binnen SLB Group is het belangrijk om snel kennis op te bouwen van Isah. Van der Putten beseft dat dit tijd nodig heeft. “Het is fijn dat we nog steeds overleg hebben met consultants van Isah. Zo kunnen we overleggen, vragen stellen en leren om zelf meer ‘in control’ te zijn.”

Na de eerste fase is SLB al weer druk bezig om de scope voor de volgende fase te bepalen. “We willen zo veel mogelijk automatiseren; we zijn o.a. plannen aan het maken voor workflowmanagement, productieaansturing met Isah Shop Floor Control en een engineeringkoppeling met o.a. Solid Works. Daarnaast hebben wij de ambitie om op termijn met onze klanten en leveranciers te communiceren via een portal die direct gekoppeld is aan Isah. Ook denken we na over smart customization, waarbij klanten via de portal hun product kunnen configureren en e.e.a. direct in het logistieke systeem van Isah rolt. In de ideale situatie komt daar geen inkoper meer aan te pas. Wij zijn er van overtuigd dat Isah wat dat betreft de ideale match is met SLB Group om dergelijke ontwikkelingen in de toekomst verder uit te werken!”

Isah ERP Brochure

Dankzij Isah ERP software ervaren maakbedrijven meer efficiency.

Auteur
Debbie Veeke
Van tevreden medewerkers naar tevreden klanten. Dat is waar Debbie zich als Marketeer voor inzet. Daarom interviewt zij regelmatig bedrijven over hun ervaring met Isah en gaat ze met collega's in gesprek over hun werkzaamheden bij het bedrijf. Zo verbindt ze binnen met buiten en vice versa.

Ook interessant.

Klaar om jouw logistieke processen efficiënter aan te pakken?

Ook jouw organisatie kan minder tijd kwijt zijn aan processen en dus meer investeren in je product of dienst. Benieuwd naar de mogelijkheden? Onze maakindustrie specialisten denken graag met je mee.