Terug naar overzicht

Ufkes over de keuze voor Isah: "we spreken dezelfde taal"

Recent is Ufkes Greentec gestart met de implementatie van Isah. Het bedrijf uit Drachten maakt al 15 jaar machines voor de bosbouw; van houtversnipperaars tot strobbenfrezen. Aukje Boersma werkt sinds de opstart bij Ufkes Greentec en heeft het bedrijf zien groeien van 6 man personeel naar 50 medewerkers. In haar huidige functie als Projectleider heeft zij de ERP-selectie begeleid en is zij verantwoordelijk voor de implementatie van Isah binnen het bedrijf.

isah-referentie-ufkes-greentec
Locatie
Drachten
Omvang
50+ medewerkers
Branche
Machine- & apparatenbouw
Opgericht
2004
Isah klant sinds
2019
Publicatiedatum
12 juni 2019

Weg met de informatie-eilandjes; alles in één systeem

Aukje: “Door de groei die Ufkes de afgelopen jaren heeft doorgemaakt, merkten we dat ons huidige ERP-pakket niet meer passend was. Met name op het gebied van verkoop en service werden we onvoldoende ondersteund. Naast het ERP-pakket werd daarom regelmatig Excel ingezet, waardoor ieder op zijn eigen afdeling een informatie-eilandje creëerde. Dat werkte niet meer.”

Ufkes Greentec is in 2016 opgesplitst in twee bedrijfsonderdelen: de productietak en de tak service & aflevering. Ook gaat het bedrijf zich steeds meer richten op het buitenland. Belangrijke organisatie-wijzigingen die als uitgangspunt diende bij de ERP-selectie. “Om toekomstbestendig te zijn en informatie-eilandjes te voorkomen, is het voor ons een must om alle bedrijfsonderdelen te ondersteunen met één ERP-oplossing,” zegt Aukje. “Isah viel daarbij op omdat ze veel bereik hebben qua functionaliteit. Mobile Field Service is bijvoorbeeld geweldig voor ons; digitaal alle info beschikbaar voor onze servicemonteurs! Onze afdeling Verkoop krijgt o.a. door de CRM app meer inzicht in wat er binnen het bedrijf gebeurt. En het voordeel van de eigen financiële oplossing van Isah is dat we straks live inzicht hebben in alle cijfers. Dat vinden we erg belangrijk. Overall biedt Isah ons in de volledige breedte van onze business gewoon een goede oplossing.”

isah-referentie-ufkes-teamfoto

De gebruiksvriendelijkheid lachte me toe

Tijdens ons gesprek benoemt Aukje dat de gebruiksvriendelijkheid van het oude ERP-pakket volgens diverse collega’s soms te wensen overliet. “Ook dat was dus een belangrijk criterium bij het selecteren van een nieuwe oplossing. En heel eerlijk: qua usability sprong Isah er écht uit ten opzichte van andere partijen die we gesproken hebben. Het is Windows-achtig in gebruik en werkt heel intuïtief. De gebruiksvriendelijkheid van Isah lachte me in feite toe! En, niet onbelangrijk, het gevoel bij Isah was ook goed. We spreken dezelfde taal. Tijdens de presentaties was er veel herkenning bij mij en mijn collega’s.”

Bedrijfsbreed inzicht

Nu Ufkes Greentec gestart is met de implementatie breekt een drukke periode aan. Het doel is om voor het einde van het jaar live te zijn. “De implementatieaanpak van Isah spreekt ons erg aan,” aldus Aukje. “We hebben vooraf duidelijk aangegeven dat we geen maatwerk willen. We vinden het heel fijn dat Isah haar kennis en ervaring komt brengen en samen met onze gebruikers gaat nadenken over de beste manier waarop we het pakket voor Ufkes kunnen inrichten. Dat zal betekenen dat we soms qua werkwijzen met onze ‘gekkigheden’ uit het verleden geconfronteerd gaan worden. Maar dat vinden we alleen maar goed! Stap voor stap willen we vooruit qua efficiency en dat betekent dat er veranderingen nodig zijn. We kijken nu al uit naar het moment dat we live kunnen en écht een tool in handen hebben die ons gaat helpen en zorgt dat er bedrijfsbreed veel meer inzichtelijkheid is in wat we doen en hoe we het doen. Qua rapportages zal het allemaal veel eenvoudiger worden!”

Isah ERP Brochure

Dankzij Isah ERP software ervaren maakbedrijven meer efficiency.

Auteur
Debbie Veeke
Van tevreden medewerkers naar tevreden klanten. Dat is waar Debbie zich als Marketeer voor inzet. Daarom interviewt zij regelmatig bedrijven over hun ervaring met Isah en gaat ze met collega's in gesprek over hun werkzaamheden bij het bedrijf. Zo verbindt ze binnen met buiten en vice versa.

Ook interessant.

Klaar om jouw logistieke processen efficiënter aan te pakken?

Ook jouw organisatie kan minder tijd kwijt zijn aan processen en dus meer investeren in je product of dienst. Benieuwd naar de mogelijkheden? Onze maakindustrie specialisten denken graag met je mee.