Terug naar overzicht

Unisign kiest met Isah voor een toekomstbestendig ERP-systeem

Unisign ontwikkelt en produceert met 140 medewerkers hoogwaardige en innovatieve CNC machines. De onderneming levert vanuit Panningen wereldwijd aan bedrijven in de algemene industrie, olie- en gasindustrie, aerospace, de energiesector en de trein- en truckindustrie. Bij Unisign draait alles om vakmanschap en maatwerk. Voor elke klant ontwerpen ze de ideale CNC-machines. Bij een efficiënte productie van de CNC-machines, speelt een passend ERP systeem een essentiële rol. Vanuit Unisign hebben Paul Lennaerts (Operations Manager) en Bart (Controller) in 2020 samen met bedrijfskundig adviesbureau IPL Advies gezocht naar het meest geschikte ERP-pakket. Hun doel: een toekomstbestendig ERP-systeem passend bij de bedrijfsgrootte en wensen van Unisign. Isah Business Software bleek de beste match!

isah-referentie-unisgn
Locatie
Panningen
Omvang
80+ medewerkers
Branche
Machine- en apparatenbouw
Opgericht
1973
Isah klant sinds
2021
Publicatiedatum
9 juni 2022

Alles onder één dak

Unisign is in 1973 begonnen als een technisch advies- en constructiebureau. Vanuit een klantwens voor een kleine boormachine is Unisign uiteindelijk een wereldspeler in eersteklas CNC-machinecentra’s geworden. Op hun productielocatie in Panningen hebben ze alle disciplines in eigen huis. Van engineering en ontwerp tot montage, testen en installatie; ze doen alles zelf. 90% van de componenten en technologie in de Unisign CNC-machines produceren ze ook op hun eigen machines.

Ze zijn ‘partner in productiviteit’: met klantspecifieke oplossingen klanten helpen zo productief mogelijk te produceren. Dit doen ze onder meer voor ABB (Zwitserland), VDL Konings, Homag (Duitsland), RABA Axle (Hongarije), ENGEL (Oostenrijk), WILO Group (Duitsland) en Hofmann Engineering (Australië).

Jarenlang werd het bedrijfsproces ondersteund door een custom made ERP-oplossing; gebouwd en onderhouden door Unisign medewerkers. Met Isah schakelt Unisign over op een toekomstbestendig pakket dat alle processen integraal inzichtelijk maakt. En dat beter aansluit op applicaties uit de markt die ze kunnen koppelen.

isah-referentie-unisign-machine

Demonstratie en proof of concept

Een belangrijke voorwaarde in de selectie was dat de ERP-software het hele bedrijf moest kunnen bedienen. Paul: “De software moet de verschillende afdelingen (zoals engineering, onderdelenfabricage, lasserij, spuiterij, montage) aansturen en met elkaar laten samenwerken, zonder dat het te complex en onoverzichtelijk wordt. Daarnaast zijn voor ons flexibiliteit, goede contacten, service en dienstverlening heel belangrijk. Er zijn diverse pakketten die heel veel kunnen, maar het moest wel passen bij ons als bedrijf; qua grootte maar ook financieel.”

Bart: “Samen met IPL Advies hebben we onze eisen en voorwaarden voor een nieuw pakket in kaart gebracht. Op basis hiervan hebben we een aantal partijen uitgenodigd voor een demonstratie met representatieve cases. Isah maakte meteen een goede indruk. Met name door op een heldere manier voor ons herkenbare projecten te presenteren met stuklijsten en alle aspecten die daarmee te maken hebben. Ze hadden goed begrepen dat het voor ons belangrijk was om datgene wat we nu doen terug te laten komen. Isah heeft vervolgens met de ‘Proof of Concept’ laten zien dat de software passend is voor ons bedrijf. Natuurlijk spelen de mensen achter het pakket ook een belangrijke rol; hoe beantwoorden zij onze vragen, hoe eerlijk en openhartig zijn ze over alle ins en outs van hun pakket?”

Isah meest passend bij Unisign

Over de uiteindelijke doorslag om voor Isah te kiezen zijn Paul en Bart het eens: “Isah biedt met het standaard pakket alle functionaliteiten voor een toekomstbestendige oplossing. Wij waren namelijk niet op zoek naar een pakket met allerlei moeilijk te onderhouden add-ons. Dit is niet efficiënt voor onze organisatie. Bij Isah hebben we een goede balans gevonden. Onze must-haves zitten er standaard in, onze nice-to-haves meer als voldoende. En verder was de goede prijs-kwaliteit verhouding van Isah ook van belang bij onze keuze.”

isah-referentie-unisign-productie

Isah helpt ons efficiency voordelen te behalen

Unisign verwacht efficiency voordelen te behalen met Isah. Paul: “We besparen veel papier door het gebruik van Isah Shop Floor Control. De planning op verschillende afdelingen gaat beter en sneller. De planning gaat digitaal naar de werkvloer. Dit komt ons productie- en leversnelheid ten goede. Met Isah Time Registration wordt de registratie van uren veel eenvoudiger. Bart: “Nu werken we met twee pakketten: ons ERP-pakket en een apart financieel pakket. Door de integratie van Isah en Isah Finance realiseren we een efficiënter bedrijfsproces, hebben we altijd actuele financiële cijfers én realtime inzicht in de financiële situatie voor meer controle.”

Voorlopig blijft Unisign de nichemarkt opzoeken. De basis van hun succes is met één mooi Duits woord ‘Fertigungstiefe’. Paul: “‘Fertigung’ is productie en ‘tiefe’ is diepte. Wij blijven ons dus verdiepen in de laagste vorm van productie, het onderdelenniveau. We hoeven niet te groeien maar willen wel in deze grootte van het bedrijf, machines in steeds kortere tijd met steeds lagere kosten uit blijven leveren. Isah gaat ons daarbij helpen doordat we onder meer sneller inzicht in data hebben, er integratie binnen de afdelingen is en we betere prognoses kunnen maken over de impact die projecten hebben op de bedrijfsvoering.”

Isah ERP Brochure

Dankzij Isah ERP software ervaren maakbedrijven meer efficiency.

Auteur
Lieke van Laarhoven
Klanten inspireren, enthousiasmeren en overtuigen, dat is waar Lieke haar marketinghart sneller van gaat kloppen. Van november 2021 tot en met april 2023 werkte zij als Marketeer bij Isah.

Ook interessant.

Klaar om jouw logistieke processen efficiënter aan te pakken?

Ook jouw organisatie kan minder tijd kwijt zijn aan processen en dus meer investeren in je product of dienst. Benieuwd naar de mogelijkheden? Onze maakindustrie specialisten denken graag met je mee.