Terug naar overzicht

Jaarlijks updaten zorgt voor stevige concurrentiepositie VSMI

Sinds een aantal jaar werkt plaatbewerkingsbedrijf VSMI uit Varsseveld met de business softwareoplossing van Isah. Om invulling te geven aan hun ambities en hun concurrentiepositie te bewaken blijven continu bij met de laatste versie van de software. Process Engineer Kevin Joling deelt hun ervaringen met de laatste update en hun ambitie voor de toekomst.

isah-referentie-vsmi-lassen
Locatie
Varsseveld
Omvang
90+ medewerkers
Branche
Metaal industrie
Opgericht
1958
Isah klant sinds
2001
Publicatiedatum
27 juni 2017

VSMI gaat voor verkorting van doorlooptijd

VSMI, voorheen Nijman-Arentsen, behoort al ruim 40 jaar tot de top van Nederland als producent van plaatwerk. VSMI staat voor Varsseveldse Smart Industry. Met zo’n 80 mensen in de fabriek en ongeveer 15 op kantoor levert VSMI hoog kwalitatieve plaatwerk producten en onderdelen aan o.a. de medische branche, industrie, agri en keukeninrichting en de machine- en apparatenbouw. VSMI heeft zichzelf als doel gesteld om de grootste te worden in haar doelmarkten. Kevin Joling: “Om als productiebedrijf in het Westen te concurreren, is het belangrijk dat we ons focussen op een verkorting van onze doorlooptijd. Klanten eisen tegenwoordig steeds meer snelheid. De enige manier om aan die snelheid te kunnen voldoen is door smart te produceren. Daarvoor is een flexibele aansturing van je business nodig.” VSMI heeft de afgelopen jaren fors geïnvesteerd in gebouwen en machines en beschikt nu over een ultra modern volautomatisch machinepark. Momenteel wordt er hard gewerkt om het ICT-landschap te optimaliseren.

Elke update brengt ons meer functionaliteit & flexibiliteit

De reden om Isah te updaten is voor VSMI tweeledig, vertelt Joling. “De belangrijkste trigger om over te gaan naar Kevin-VSMI-300x300de nieuwste versie (4.7) heeft te maken met onze wens om de fabriek digitaal aan te sturen. VSMI draaide tot voor kort op versie 4.5 en voor het gebruik van de module Shop Floor Control was minimaal versie 4.6 nodig.” Het leek VSMI wel zo efficiënt om dan meteen naar de laatste versie over te gaan.

De andere drijfveer om te updaten, is namelijk omdat ze graag bij wil blijven. “Naast de aanschaf van losse modules, gaan we er vanuit dat elke nieuwe release ons Isah-breed allerlei verbeteringen brengt qua functionaliteit. Wat dat betreft vind ik het gewoon belangrijk om mee te gaan in die jaarlijkse releases van Isah. Meer functionaliteit betekent namelijk meer flexibiliteit!”

Update naar 4.7 was een vloeiend proces

Ten behoeve van de update naar 4.7 heeft VSMI een uitgebreide intake gedaan en werd er een testomgeving ingericht. Hierin werden alle belangrijke zaken gecontroleerd. Kevin: “VSMI heeft wat customizing in gebruik in de vorm van presets en scripts. Ik ben blij dat we daar tijdens het testen goed naar gekeken hebben; daardoor ging er tijdens de livegang eigenlijk weinig fout. De livegang was na die zorgvuldige tests in feite één vloeiend proces. Dat viel me heel erg mee! Nu we ‘bij’ zijn met de laatste Isah-versie zullen we bij de volgende updates zelfs een stuk minder tijd kwijt zijn.”

isah-referenties-vsmi-kevin-joling

"Klanten eisen tegenwoordig steeds meer snelheid. De enige manier om aan die snelheid te kunnen voldoen is door smart te produceren."

Kevin Joling
Process Engineer, VSMI

Digitale werkvloer met Shop Floor Control en Eigen Velden

Momenteel is VSMI bezig met de implementatie van Shop Floor Control. In totaal gaan zij de komende weken 33 werkplekken gereed maken om papierloos te werken. “Voor de overgangsperiode hebben we nog wel besloten om tijdelijk digitaal én met papier te werken. Zo kunnen mensen snel vergelijken waar bepaalde informatie die eerst op een werkbon stond nu digitaal te vinden is. We hebben er bovendien bewust voor gekozen om met 27 inch schermen te werken in de fabriek. Een papieren tekening kun je immers dichtbij je werkplek leggen. Een tekening op het scherm moet ook van enkele meters afstand goed leesbaar zijn,” aldus Joling. VSMI verwacht eind juni met alle afdelingen live te zijn met Shop Floor Control.

Om de aansturing van de fabriek goed te digitaliseren gaat VSMI ook werken met Eigen Velden in Isah. Kevin licht toe: “Binnen ons bedrijf is men gewend om met gekleurde memobriefjes allerlei notities en specifieke informatie rondom productieorders mee te geven aan de werkplaats. Wanneer wij bijvoorbeeld keukenbladen maken, moeten diverse onderdelen uit één batch materiaal gemaakt worden. Dat soort specifieke eisen wordt binnenkort d.m.v. eigen velden in Isah getoond. Zo weet men precies welke orders genest kunnen worden uit één plaat. Er kan eenvoudig op gefilterd worden. Door middel van eigen velden hebben wij bovendien geregeld dat er straks op het juiste moment gefiatteerd wordt; in eigen velden wordt namelijk aangegeven dat fiattering bijvoorbeeld pas kan plaatsvinden nadat er genest is.”

Als de implementatie van Shop Floor Control gedaan is, gaat VSMI verder met de uitrol van Isah Mobile Logistics. Kevin: “Wanneer we al deze zaken op orde hebben, zijn we weer een stap dichterbij om onze ambities waar te maken en zullen we onze doorlooptijd zeker verkorten. Door vervolgens jaarlijks te blijven updaten en bij te blijven qua functionaliteit kunnen we onze concurrentiepositie continu veilig stellen!”

Isah Shop Floor Control

Lees alles over het digitaliseren en slim aansturen van je productieproces.

Auteur
Debbie Veeke
Van tevreden medewerkers naar tevreden klanten. Dat is waar Debbie zich als Marketeer voor inzet. Daarom interviewt zij regelmatig bedrijven over hun ervaring met Isah en gaat ze met collega's in gesprek over hun werkzaamheden bij het bedrijf. Zo verbindt ze binnen met buiten en vice versa.

Ook interessant.

Klaar om jouw logistieke processen efficiënter aan te pakken?

Ook jouw organisatie kan minder tijd kwijt zijn aan processen en dus meer investeren in je product of dienst. Benieuwd naar de mogelijkheden? Onze maakindustrie specialisten denken graag met je mee.