Usability
1 min leestijd
11 september 2017

Maak gebruik van basisteksten in Isah

Auteur
Peter Fikkers

Wanneer je in Isah regelmatig dezelfde gegevens moet vastleggen in een Memo of Tekstveld, dan kun je voor dit wederkerend werk heel gemakkelijk gebruik maken van basisteksten. Vanuit een Memo open je een overzicht met de basisteksten, je selecteert de juiste en de tekst wordt direct overgenomen. Je werkt daardoor niet alleen efficiënter. De Memo-velden worden ook consequent met een vaste opmaak en inhoudt gevuld. 

Voorbeelden inzetbaarheid

  • Een werkvoorbereider die werkinstructies in een memo moet ingeven.
  • Een inkoper die bij een inkooporder moet aangeven dat het bedrijf gedurende een bepaalde periode gesloten is wegens vakantie, of dat bepaalde materialen op een andere locatie geleverd moeten worden.
  • Een verkoper die een product wil specificeren op het tabblad Teksten van een verkoopregel.

Werkwijze

  • Ga naar het Tabblad Memo of Teksten
  • Zet Wijzigen aan (F2)
  • Gebruik de toetsencombinatie ‘Alt + pijl omhoog’ om het overzicht met basisteksten te openen
  • Selecteer de juiste tekst en druk op OK
  • De tekst is nu overgenomen naar de Memo

Toevoegen van basisteksten

Je zult uiteraard eerst de (taalgebonden) basisteksten in Isah moeten ingeven alvorens je ze kunt gebruiken. Dit doe je als volgt:

  • Applicatiebeheer → Algemeen → Basisgegevens algemeen → Teksten
  • Knop Basisteksten

Webhelp

Zie ook de Isah Webhelp voor meer informatie over dit onderwerp. Open vanuit Isah met F1 de Isah Help en ga naar onderstaand pad vanuit de Inhoudsopgave: 

isah-tip-basisteksten-01

Tip

Je kunt ook in een memo automatisch je inlognaam, systeemdatum en -tijd registreren door gebruik te maken van tijdsaanduidingen die zijn vastgelegd als basistekst. Maak de basistekst conform onderstaand voorbeeld op, en selecteer deze basistekst een memo. 

isah-tip-basisteksten-02

Het resultaat in Isah is dan als volgt:

isah-tip-basisteksten-03

Uiteraard zijn er tal van andere handige toepassingen te bedenken voor het gebruik van basisteksten. Maak het jezelf en je collega’s makkelijk en voorkom onnodig repeterend typewerk in Isah!

Auteur
Peter Fikkers
Peter is cursusleider bij Isah. Hij vindt het leuk om zijn kennis over te dragen zodat gebruikers meer uit hun Isah kunnen halen. Naast het geven van cursussen schrijft Peter ook regelmatig artikelen met tips & tricks over het gebruik van Isah.
Vond je dit artikel interessant?

Ontvang blogs, informatie over ERP en het laatste nieuws over Isah in je mailbox!

Gerelateerde artikelen.

Klaar om jouw logistieke processen efficiënter aan te pakken?

Ook jouw organisatie kan minder tijd kwijt zijn aan processen en dus meer investeren in je product of dienst. Benieuwd naar de mogelijkheden? Onze maakindustrie specialisten denken graag met je mee.

Stel je vraag