Usability
1 min leestijd
12 maart 2018

Cellen samengevoegd weergeven

Auteur
Peter Fikkers

In Isah zit een handige optie waarmee cellen samengevoegd kunnen worden weergegeven en kunnen worden opgeteld. Hierdoor springen bepaalde gegevens in je scherm snel in het oog springen en kun je eenvoudig berekeningen maken.

Door met de rechtermuisknop op een kolomkop te klikken kunnen de kolomfuncties worden geactiveerd. Met de functie cellen samengevoegd weergeven worden cellen met dezelfde inhoud samengevoegd weergegeven. In onderstaand voorbeeld wordt de klantnaam dus maar één keer getoond.

isah-tip-cellen-samenvoegen-01

Kolomfunctie Totalen

Door met de rechtermuisknop op een kolomkop te klikken kunnen de kolomfuncties worden geactiveerd. Hiermee is het mogelijk om het aantal records op te tellen, het totaal, maximum, minimum en het gemiddelde te berekenen. Om deze functie te kunnen gebruiken, dienen de geavanceerde mogelijkheden aan te staan voor de desbetreffende preset. Na het activeren van de kolomfunctie wordt het totaal onder aan de kolom getoond.

isah-tip-cellen-samenvoegen-02

Ook voor groeperingen kunnen het aantal records, het totaal, maximum, minimum en gemiddeld berekend worden. Ook hier dienen de geavanceerde mogelijkheden aan te staan voor de desbetreffende preset. Na het activeren van de groepsfunctie wordt het totaal per groep getoond.

isah-tip-cellen-samenvoegen-03

 

Auteur
Peter Fikkers
Peter is cursusleider bij Isah. Hij vindt het leuk om zijn kennis over te dragen zodat gebruikers meer uit hun Isah kunnen halen. Naast het geven van cursussen schrijft Peter ook regelmatig artikelen met tips & tricks over het gebruik van Isah.
Vond je dit artikel interessant?

Ontvang blogs, informatie over ERP en het laatste nieuws over Isah in je mailbox!

Gerelateerde artikelen.

Klaar om jouw logistieke processen efficiënter aan te pakken?

Ook jouw organisatie kan minder tijd kwijt zijn aan processen en dus meer investeren in je product of dienst. Benieuwd naar de mogelijkheden? Onze maakindustrie specialisten denken graag met je mee.

Stel je vraag