Functioneel Finance PowerBI
2 min leestijd
4 december 2023

Dasboards in PowerBI

Auteur
Edgar Dresmé

In mijn vorige tip ben ik ingegaan op het publiceren en delen van Isah Finance rapporten in de PowerBI-online omgeving. Informatie is dan snel beschikbaar voor degenen die het nodig hebben. Wellicht heb je hier al een start mee gemaakt.
Het is echter ook betrekkelijk eenvoudig om data te bundelen in een dashboard. De informatie van verschillende rapporten wordt zo snel in één overzicht ontsloten, waarop doorgeklikt kan worden. Ook kunnen rechten worden toegekend op dashboards. In deze tip ga ik in op de mogelijkheden hiervoor.

Wijzigen of aanmaken van een dashboard

In de vorige tip ben ik geëindigd met het delen van het rapport openstaande posten. Vanaf hier gaan we een dashboard maken. Om het geheugen op te frissen als eerste het punt waar we vorige keer zijn gebleven, het rapport Openstaande Posten.

isah-tip-dashboards-powerbi-01
 
Vervolgens kunnen vanuit je rapport elementen op een dashboard worden gezet. Grafieken of tabellen zijn daar uitermate geschikt voor. Dit geeft een snelle impressie. Desgewenst kan daarna op het rapport worden doorgeklikt.

Om een element aan een dashboard toe te voegen (of een nieuw dashboard te maken) ga je naar een rapport en selecteer je een visual. Kies daarna voor “Pin visual”:

isah-tip-dashboards-powerbi-02
 
Het volgende scherm verschijnt, ik kies in dit geval voor een nieuw dashboard:

isah-tip-dashboards-powerbi-03
 
Via mijn werkruimte kan ik vervolgens mijn dashboard benaderen:

isah-tip-dashboards-powerbi-04

isah-tip-dashboards-powerbi-05
 
Rechten toekennen op een dashboard

Op een dashboard kunnen rechten worden toegekend, zodat andere stakeholders ze ook kunnen benaderen. Zo heb jij, als het nodig is, altijd toegang tot de financiële stand van zaken hebt.

  1. Ga in je dashboard naar File/ Manage permissions
    isah-tip-dashboards-powerbi-06
     
  2. Nodig vervolgens gebruikers uit om toegang te geven tot jouw dashboard
    isah-tip-dashboards-powerbi-07
     

Tot slot

Het is in de PowerBI online omgeving ook mogelijk om data geautomatiseerd te verversen. Het is daarnaast mogelijk om je gemaakte dashboard direct te benaderen vanuit Isah Finance. Dan heb je vanuit Isah Finance direct toegang tot je dashboard en onderliggende rapporten. Op deze onderwerpen ga ik in volgende tips dieper in.

Door de tips aangaande dit onderwerp bij elkaar te voegen, ben je in staat om informatie te publiceren, te delen met stakeholders en geautomatiseerd te verversen. Daarnaast is ook toegelicht wat er aan mogelijkheden is vanuit de Isah Finance de dashboards en rapporten direct te benaderen.

Auteur
Edgar Dresmé
Vanuit zijn achtergrond als controller is Edgar in zijn rol als Isah consultant voortdurend op zoek naar procesoptimalisatie en het bepalen van informatiebehoefte bij klanten. Samen met de klant beoordeelt hij hoe de behoefte zich verhoudt tot strategische doelstellingen en borging hiervan in het proces, zodat de doelstellingen zo efficiënt mogelijk ondersteund worden.
Vond je dit artikel interessant?

Ontvang blogs, informatie over ERP en het laatste nieuws over Isah in je mailbox!

Gerelateerde artikelen.

Klaar om efficiënter en flexibeler te werken?

Ook jouw organisatie kan minder tijd kwijt zijn aan processen en dus meer investeren in je product of dienst. Benieuwd naar de mogelijkheden? Onze maakindustrie specialisten denken graag met je mee.

Stel je vraag