Usability
2 min leestijd
27 juni 2017

Je eigen werkinstructies in Isah

Auteur
Peter Fikkers

Tijdens de gratis Isah cursussen die ik verzorg, behandel ik verschillende onderwerpen en daarbij gebruik ik cursusmateriaal. Maar uiteraard is er meer documentatie beschikbaar. En je kunt ook je eigen Isah werkinstructies handig in Isah verwerken. 

Zoals eigenlijk alle software beschikt Isah over een Help-functionaliteit. Deze kun je oproepen in Isah door op F1 te drukken of op de knop in de toolbar te klikken. De Isah help opent zich dan direct op de plaatst waar je je op dat moment bevindt in de software. Dat is de help per module. Maar bent u ook op de hoogte van de help per proces? Hierin worden complete processen (bv. Inkoop) uitgelegd; van besteladvies tot inkoopfactuur. Deze help is zowel online als offline beschikbaar, in het Nederlands, Engels en Duits. Bovendien zijn er ook video’s in verwerkt om u nog duidelijker zaken uit te leggen. De laatste nieuwe features van Isah worden uitgelicht in de release- en updatenotes.

Interne werkafspraken vastleggen

Bij de meeste bedrijven worden interne afspraken gemaakt over hoe bepaalde processen verlopen in de organisatie. En ook bij wie bepaalde verantwoordelijkheden liggen. Deze zullen vaak gebaseerd zijn op de standaarden van Isah, maar wijken mogelijk nog wat af. Ook deze afspraken en processen wil je graag vastgelegd hebben en gemakkelijk toegankelijk maken binnen jouw organisatie. Dat kan door gebruik te maken van de werkinstructies per scherm functionaliteit in Isah. Hoe de werkinstructie per scherm vast te leggen, lees je uiteraard weer terug in onze help. Maar als je dit eenmaal gedaan hebt, dan kan de eindgebruiker ze gemakkelijk in ieder scherm op roepen met deze knop: 

isah-tip-eigen-werkinstructies-01

En worden de instructies direct getoond:

isah-tip-eigen-werkinstructies-02

Zo borg je je processen in Isah en verdwijnen deze niet als een dik boekwerk in een lade van een bureau. Deze werkinstructies zijn centraal te beheren en dus ook gemakkelijk up-to-date te houden. Dit samen met de standaard help en onze gratis cursussen zal ervoor zorgen dat jouw huidige- en toekomstige medewerkers altijd optimaal met Isah kunnen werken.

Auteur
Peter Fikkers
Peter is cursusleider bij Isah. Hij vindt het leuk om zijn kennis over te dragen zodat gebruikers meer uit hun Isah kunnen halen. Naast het geven van cursussen schrijft Peter ook regelmatig artikelen met tips & tricks over het gebruik van Isah.
Vond je dit artikel interessant?

Ontvang blogs, informatie over ERP en het laatste nieuws over Isah in je mailbox!

Gerelateerde artikelen.

Klaar om jouw logistieke processen efficiënter aan te pakken?

Ook jouw organisatie kan minder tijd kwijt zijn aan processen en dus meer investeren in je product of dienst. Benieuwd naar de mogelijkheden? Onze maakindustrie specialisten denken graag met je mee.

Stel je vraag