Functioneel Finance
2 min leestijd
8 maart 2021

Factuurdocumenten in Isah

Auteur
Edgar Dresmé

In Isah is het uiteraard al langer mogelijk om documenten te koppelen. Hierbij kan het gaan om orderdata, maar b.v. ook inkoopfacturen. Met inzet van de module Communicatie externe documenten worden ook verkoopfacturen (met de juiste instellingen) opgeslagen bij de verkoopfactuur in Isah. Dit draagt natuurlijk bij aan paperless werken en zorgt ervoor dat documenten beschikbaar zijn met 1 druk op de knop.

Sinds release 5.6 zijn met de verdere integratie van Isah en Isah Finance de factuurdocumenten, mits gekoppeld, vanuit Isah ook zichtbaar in Isah Finance op een aantal verschillende plekken, zodat ook dit proces paperless ondersteund kan worden:

 • Dagboeken in en verkoop

 • Openstaande posten

 • Aanmaningen

Om bepaalde vragen te beantwoorden of inzicht te hebben in de achtergrondinformatie, is het handig om het bijgevoegde document te kunnen openen. Tegenwoordig zijn deze documenten dus inzichtelijk. In alle gevallen kan het bijbehorende document worden geopend via tabblad Factuurdocumenten in het submenu.

Per soort worden ze hieronder doorlopen.

Verkoopfacturen

Bij het aanmaken van een factuur in Isah kan deze als document aan de verkoopfactuur worden gekoppeld of ontstaat dat automatisch bij inzet module Communicatie externe documenten. In Isah ziet dit er als volgt uit:

isah-tip-factuurdocumenten-isah-finance-01 

In Isah Finance is dit document vervolgens inzichtelijk op de volgende drie plekken

 • Openstaande posten
  isah-tip-factuurdocumenten-isah-finance-02


 • Verkoopdagboek
  isah-tip-factuurdocumenten-isah-finance-03

 • Aanmaningen
  isah-tip-factuurdocumenten-isah-finance-04

Inkoopfacturen

En inkoopfactuur welke in Isah is gekoppeld kan als volgt worden ingezien:

isah-tip-factuurdocumenten-isah-finance-05

Bij gebruik van Easy Systems kan de koppeling van dit document ook automatisch worden verzorgd. Inkoopfacturen vanuit Isah zijn daarna zichtbaar in Isah Finance op de onderstaande twee plekken:

 • Openstaande posten
  isah-tip-factuurdocumenten-isah-finance-06

 • Inkoopdagboek
  isah-tip-factuurdocumenten-isah-finance-07

Het is ook mogelijk om bijvoorbeeld inkoopfacturen vanuit Easy Systems direct in Isah Finance te boeken. Hiervoor is een API beschikbaar. Met gebruik van deze API is de factuur dan beschikbaar in het scherm Openstaande posten.

Overige tips

Niet alleen documenten vanuit Isah zijn beschikbaar in Isah Finance, vanaf release 5.6 is het andersom ook mogelijk om, met inzet van de module Relatiebeheer, vanuit Isah Finance meldingen en acties te genereren vanuit de schermen Openstaande Posten en Aanmaningen.

isah-tip-factuurdocumenten-isah-finance-08

Handig als een collega van bijvoorbeeld de afdeling Verkoop actie moet ondernemen op een openstaande factuur als onderdeel van het Debiteurenbeheer.

Auteur
Edgar Dresmé
Vanuit zijn achtergrond als controller is Edgar in zijn rol als Isah consultant voortdurend op zoek naar procesoptimalisatie en het bepalen van informatiebehoefte bij klanten. Samen met de klant beoordeelt hij hoe de behoefte zich verhoudt tot strategische doelstellingen en borging hiervan in het proces, zodat de doelstellingen zo efficiënt mogelijk ondersteund worden.
Vond je dit artikel interessant?

Ontvang blogs, informatie over ERP en het laatste nieuws over Isah in je mailbox!

Gerelateerde artikelen.

Klaar om jouw logistieke processen efficiënter aan te pakken?

Ook jouw organisatie kan minder tijd kwijt zijn aan processen en dus meer investeren in je product of dienst. Benieuwd naar de mogelijkheden? Onze maakindustrie specialisten denken graag met je mee.

Stel je vraag