Usability Verkoop Productie
2 min leestijd
24 juni 2019

Multi-select status verzetten

Auteur
Peter Fikkers

Het is van groot belang om de statussen van verkoopregels en productiedossiers tijdig en op de juiste wijze te muteren. Juist dan weet je immers precies bij wie het dossier ‘op het bureau’ ligt. Nu kun je de verkoopregels van een offerte of order één voor één van status gaan wijzigen, maar vaak is het efficiënter om dit groepsgewijs te doen. Bijvoorbeeld als je in één keer een aantal orders of offertes naar Historie wilt verzetten. In dit artikel licht ik een paar belangrijke functionaliteiten op dit onderwerp toe.

Verzetten statussen: Verkoopregels

Indien je voor meerdere orders tegelijkertijd de statussen van de regels wilt verzetten, hanteer je de volgden stappen:

  • Ga naar het scherm 'Verkooporders' en selecteer eerst multi-select (met Ctrl en/of Shift + muisklik) de orders die je wilt verzetten.

  • Open met het menu 'Bewerken' de bewerking 'Verzetten statussen', klik op het tabblad 'Statusafhandeling' en selecteer de juiste statussen. Maak eventueel gebruik van de Isah help met functietoets F1 voor meer informatie. Klik op OK en de verwerking wordt gestart.

  • Controleer de wijzigingen op het tabblad 'Specificatie' van de individuele orders; hier vindt u een overzicht van het aantal regels per statustype. Maar ook kun je naar de verkoopregels gaan om per order de wijzigingen te controleren.

Het is alleen mogelijk om statussen te verhogen tenzij je het veld 'Status verlagen toegestaan' aanvinkt voor speciale gevallen.

Let op: Indien je de status van een verkoopregel wilt verzetten naar Historie zal Isah eerst controleren of alle aan de verkoopregel gerelateerde productiedossiers statussen van het type Historie bezitten. Anders zal de status van de verkoopregel niet verzet worden! Hierbij gaat het alleen over de artikelen die ‘op order’ worden geproduceerd, dus niet uit voorraad worden geleverd of worden ingekocht.

Verzetten statussen: Productiedossiers

Ook vanuit het scherm Productiedossiers kun je gebruik maken van de verwerking 'Verzetten status' om multi-select de statussen te verzetten. De werkwijze is hetzelfde als hierboven beschreven.

Verzetten statussen: Inkooporder

Voor één inkooporder is het mogelijk multi-select de statussen van alle of enkele geselecteerde regels te verzetten. Selecteer de juiste inkooporder, ga naar de regels, selecteer de regels waarvan u de status wilt wijzigen en open vanuit het menu 'Bewerken' de bewerking 'Inkoopstatus wijzigen' om dit vervolgens uit te voeren.

Auteur
Peter Fikkers
Peter is cursusleider bij Isah. Hij vindt het leuk om zijn kennis over te dragen zodat gebruikers meer uit hun Isah kunnen halen. Naast het geven van cursussen schrijft Peter ook regelmatig artikelen met tips & tricks over het gebruik van Isah.
Vond je dit artikel interessant?

Ontvang blogs, informatie over ERP en het laatste nieuws over Isah in je mailbox!

Gerelateerde artikelen.

Klaar om jouw logistieke processen efficiënter aan te pakken?

Ook jouw organisatie kan minder tijd kwijt zijn aan processen en dus meer investeren in je product of dienst. Benieuwd naar de mogelijkheden? Onze maakindustrie specialisten denken graag met je mee.

Stel je vraag