Applicatiebeheer
2 min leestijd
27 februari 2024

Met deze tips verloopt een update soepel

Auteur
Marloes Bakx
isah-tip-trainer-update-soepel-verlopen

Als applicatiebeheerder is het je vast niet onbekend dat er bij een update vaak veel op je af komt. Isah Product Support heeft daarom een paar handige tips verzameld die je ter voorbereiding op en na afloop van een update snel weer op weg helpen. Niet voor niks is ‘een goede voorbereiding is het halve werk’ een bekende uitspraak.

Voorafgaand de update

Wanneer er een update op de planning staat, kan je vooraf al een een aantal zaken checken en nagaan. Op deze manier weet je voor de update waar je aan toe bent. 

Controleer wat er nieuw en/of veranderd is

Met behulp van onze releasenotes krijg je snel een beeld van de nieuwe en gewijzigde functionaliteiten. De releasenotes zijn zowel in onze Webhelp als op onze Supportsite terug te vinden.

 

In kennisitem 'KI 5223 - Releasenotes' vind je in PDF-formaat de releasenotes van alle versies sinds 4.5 terug. In kennisitem 'KI 4688 - Kennisitems per release' kun je terugvinden welke kennisitems zijn aangepast ten opzichte van vorige versies. Ook nieuwe kennisitems die specifiek bij een versie horen zie je hier terug. Deze aanvulling op de releasenotes kunnen je helpen om nieuwe functionaliteiten beter te begrijpen.

 

Op de Supportsite kun je aanvullend hierop inzien of er wijzigingsverzoeken voor jullie organisatie zijn opgenomen in een bepaalde versie:

 isah-tip-update-tips-product-support-01

Bespreken van te implementeren functionaliteit met key-users

Na het doornemen van de releasenotes bepaal je welke functionaliteit je wilt implementeren. Een nieuwe functionaliteit gaat vaak gepaard met nieuwe programmacodes waar rechten op toegekend moeten worden. Stem daarom al voor de update met je key-users af welke gebruikers welke functionaliteiten wel of niet moeten kunnen gebruiken na de update. In de Webhelp zie je als onderdeel van de releasenotes een overzicht van nieuwe programmacodes. Via kennisitem 'KI 8729 - Nieuwe programmacodes per release' kun je via zowel de Webhelp als via de bijlage binnen het kennisitem zelf controleren op nieuwe programmacodes.

 

Voorbeeld overzicht nieuwe programmacodes versie 5.12

 isah-tip-update-tips-product-support-02

Na de update

Zodra de update is afgerond is het belangrijk om de rechten van nieuwe programmacodes te checken en toe te wijzen. Hierdoor kan iedereen bij de functionaliteiten die nodig zijn voor het uitvoeren van de werkzaamheden van de medewerkers. 

Toekennen van rechten op nieuwe programmacodes

Vlak na de update kunnen de nieuwe rechten worden toegekend. Rechten op nieuwe programmacodes worden niet automatisch toegekend na een update omdat de software zelf niet kan bepalen welke gebruiker iets wel of niet mag uitvoeren. Voor de Isah apps (Isah Finance, Shop Floor Control, Time Registration, Mobile Field Service en CRM app) ken je rechten toe via de Isah Configuration. Zie eventueel kennisitem 'KI 3231 - Rechten toekennen apps via Isah Configuration'. Meer informatie m.b.t. het toekennen van rechten op nieuwe programmacodes binnen Isah zelf kun je terugvinden in kennisitem 'KI 5149 - Rechten toekennen/wijzigen op programmacode'

 

Met deze tips ben je goed voorbereid op een aankomende update en weet je hoe je na de update weer vlot aan de slag kan.

Auteur
Marloes Bakx
Marloes is al 10 jaar werkzaam als Product Support Consultant. Dankzij haar uitgebreide ervaring is ze in staat snel aanknopingspunten te identificeren om supportvragen efficiënt aan te pakken. Daarnaast werkt ze nauw samen met de afdeling Development om er voor te zorgen dat verbeterpunten, die door onze klanten aangedragen zijn, in de software worden opgenomen.
Vond je dit artikel interessant?

Ontvang blogs, informatie over ERP en het laatste nieuws over Isah in je mailbox!

Gerelateerde artikelen.

Klaar om efficiënter en flexibeler te werken?

Ook jouw organisatie kan minder tijd kwijt zijn aan processen en dus meer investeren in je product of dienst. Benieuwd naar de mogelijkheden? Onze maakindustrie specialisten denken graag met je mee.

Stel je vraag