Usability
1 min leestijd
15 januari 2018

Voorwaardelijke opmaak

Auteur
Peter Fikkers

Deze keer ga ik dieper in op de optie om voorwaardelijke opmaak te gebruiken waardoor in je scherm snel bepaalde gegevens in het oog springen.

Gegevens welke aan een bepaalde voorwaarde voldoen kunnen in Isah worden voorzien van een gewenste opmaak. Deze functie zorgt er voor dat bepaalde gegevens in je scherm direct opvallen. Voorwaardelijke opmaak wordt op praktisch dezelfde manier geactiveerd als het ‘filter’ in Isah.

De voorwaarden worden op de gelijke manier als een filter ingesteld. Vervolgens kan er een opmaak gekozen worden voor de records die aan deze voorwaarden voldoen. Denk aan een andere tekstkleur, achtergrondkleur of bijvoorbeeld het vetgedrukt of cursief weergeven van bepaalde waarden. Voorwaardelijke opmaken kunnen net als filters worden opgeslagen en hergebruikt. Wanneer er een voorwaardelijk opmaak aangemaakt is, is het mogelijk om van deze zelfde condities een filter aan te maken.

De voorwaardelijke opmaak is uitermate geschikt om te gebruiken als monitoring-tool voor de voortgang van bijvoorbeeld inkopen en verzendingen. Denk hierbij aan:

  • Ontvangstdatum in het verleden
  • Inkooporder is bevestigd
  • Bevestigde leverdatum ligt in het verleden

Wanneer je voorwaardelijke opmaak toepast op een datumveld dan komen er meerdere opties naar voren, zoals: ‘is past’, ‘is next 7 days’, ‘is today’, etc.

De volgende voorwaardelijke opmaken kunnen worden gebruikt om aan te geven wanneer inkoopartikelen binnen moeten komen:

isah-tip-voorwaardelijke-opmaak-01

Middels deze voorwaardelijke opmaak wordt in bijvoorbeeld het inkoopoverzicht direct aangegeven welke artikelen te laat, vandaag en komende 7 dagen binnen komen. Zie onderstaand voorbeeld:

isah-tip-voorwaardelijke-opmaak-02

Auteur
Peter Fikkers
Peter is cursusleider bij Isah. Hij vindt het leuk om zijn kennis over te dragen zodat gebruikers meer uit hun Isah kunnen halen. Naast het geven van cursussen schrijft Peter ook regelmatig artikelen met tips & tricks over het gebruik van Isah.
Vond je dit artikel interessant?

Ontvang blogs, informatie over ERP en het laatste nieuws over Isah in je mailbox!

Gerelateerde artikelen.

Klaar om jouw logistieke processen efficiënter aan te pakken?

Ook jouw organisatie kan minder tijd kwijt zijn aan processen en dus meer investeren in je product of dienst. Benieuwd naar de mogelijkheden? Onze maakindustrie specialisten denken graag met je mee.

Stel je vraag