Geplaatst: 29 / 11 / 2019

Aanbevelingen voor een vloeiende overgang naar het nieuwe jaar

Om de overgang naar het nieuwe boekjaar in Isah goed te laten verlopen, dient u als bedrijf voorbereidingen te treffen. De afdeling Product Support heeft hierover een aantal kennisitems geschreven. Chantal Radenborg, Product Support Consultant, licht graag e.e.a. toe.

“In de eerste dagen of weken van een nieuw kalenderjaar krijgen wij als afdeling regelmatig dezelfde vragen van klanten: ‘Waarom krijg ik een foutmelding als ik een inkooporder wil aanmaken?’ of ‘De MRP-run draait niet, hoe kan dit?’ Vaak heeft dit te maken met kleine instellingen in Isah die voorafgaand aan het boekjaar door de applicatiebeheerder nagelopen moeten worden.”

Begin 2019 werd er het meest contact opgenomen over de foutmelding ‘Boekdatum valt niet binnen de toegestane periode’, vertelt Chantal. “In een kennisitem hebben wij uitgelegd wat de oorzaak is en hoe dit opgelost kan worden. Maar beter is natuurlijk om zulke situaties te voorkomen. Het gaat om een paar minuten werk, maar het scheelt een hoop frustratie!”

Chantal adviseert klanten deze maand tijd te reserveren om de kennisitems die Product Support geschreven heeft over dit onderwerp rustig door te nemen. “Op de overzichtspagina staan de belangrijkste tips over handelingen die nodig zijn rondom de jaarwisseling opgesomd. Deze lijst kunnen klanten gebruiken als checklist bij de jaarwisseling.” 

Ga naar de overzichtspagina en bereid u voor op een goede start van het nieuwe jaar