Carrosseriebouw ERP
4 min leestijd
26 september 2024

Wat levert een Isah ERP implementatie op? Leer van 3 carrosseriebouwers

Auteur
Debbie Veeke

In de carrosseriebouw is efficiëntie een doorslaggevende factor voor succes. Bedrijven moeten zich aanpassen aan complexe klantwensen, strikte regelgeving en hoge kwaliteitseisen. Een ERP systeem kan hierbij een cruciale rol spelen. Maar wat levert een ERP implementatie in de praktijk op? In dit blog delen we de ervaringen van drie toonaangevende carrosseriebouwers die voor Isah ERP kozen: Estepe, Van Vliet Automotive en Kempf. Zij vertellen hoe Isah hun productieaansturing verbeterde, hoe Isah zorgde voor meer inzicht binnen de de organisatie, en hoe Isah zorgde voor continuïteit en toekomstbestendigheid. 

1. Estepe: productieaansturing verbeteren voor meer efficiëntie 


Estepe, gespecialiseerd in maatwerkoplossingen voor vrachtwagens, zag zich geconfronteerd met uitdagingen in de productieaansturing. Het bedrijf opereert in een nichemarkt, waar geen enkele order hetzelfde is. Deze variatie maakt het beheren van de productiecomplexiteit bijzonder uitdagend. Voorheen had Estepe moeite om een duidelijk overzicht te houden op de productievloer en om snel in te spelen op veranderingen in de klantvraag. Met de implementatie van Isah ERP veranderde dit drastisch. 

De Isah ERP software stelde Estepe in staat om de productieaansturing aanzienlijk te verbeteren. Dankzij de geïntegreerde planningstools en het gedetailleerde inzicht in de productiestappen kon Estepe de productieprocessen beter stroomlijnen. Hierdoor werd niet alleen de doorlooptijd van projecten verkort, maar ook de foutmarge aanzienlijk verlaagd. De verbeterde aansturing van de productie zorgde ervoor dat Estepe snel kon schakelen tussen verschillende projecten en flexibeler kon inspelen op klantwensen. Dit resulteerde in een hogere klanttevredenheid en een efficiënter productieproces, wat uiteindelijk leidde tot een verhoogde winstgevendheid. 

Lees meer over de keuze van Estepe voor Isah. 

2. Van Vliet Automotive: meer inzicht voor het management en de organisatie

Van Vliet Automotive, een bedrijf met een breed scala aan voertuigen, stond voor de uitdaging om meer inzicht te krijgen in de bedrijfsvoering. De diverse activiteiten binnen het bedrijf maakten het moeilijk om overzicht te houden en tijdig te sturen op basis van de juiste informatie. De behoefte aan een systeem dat het management en de organisatie beter kon ondersteunen, was dan ook groot. 

"Een Isah ERP implementatie biedt bedrijven in de carrosseriebouwsector concrete voordelen, zoals een verbeterde productieaansturing, meer inzicht voor management en de organisatie, en versterkte continuïteit en toekomstbestendigheid."
Debbie Veeke

Door de implementatie van Isah ERP kreeg Van Vliet eindelijk het inzicht waarnaar het al lange tijd op zoek was. De software biedt uitgebreide mogelijkheden voor rapportage en analyse, wat het management in staat stelt om beter onderbouwde beslissingen te nemen. Dit is niet alleen essentieel voor de dagelijkse operationele activiteiten, maar ook voor de strategische planning van het bedrijf. Dankzij Isah ERP kan Van Vliet Automotive nu sneller reageren op marktontwikkelingen en kan het management proactief bijsturen waar nodig. Dit heeft geleid tot een meer gestroomlijnde bedrijfsvoering en een verbeterde interne communicatie, wat de algehele efficiëntie van de organisatie aanzienlijk heeft verhoogd. 

Lees meer over de keuze van Van Vliet Automotive voor Isah. 

3. Kempf: continuïteit, toekomstbestendigheid en digitalisering

Kempf, een specialist in het bouwen van op maat gemaakte carrosserieën, richtte zich op de continuïteit en toekomstbestendigheid van het bedrijf. In een markt waar technologische innovaties zich in hoog tempo opvolgen, is het cruciaal om voorbereid te zijn op de toekomst. Kempf besefte dat verdere digitalisering noodzakelijk was om te blijven concurreren en koos daarom voor de implementatie van Isah ERP. 

Met Isah ERP heeft Kempf de stap naar digitalisering en toekomstbestendigheid gezet. De software biedt niet alleen ondersteuning bij de dagelijkse bedrijfsprocessen, maar helpt het bedrijf ook om te anticiperen op toekomstige ontwikkelingen. Kempf kan nu bijvoorbeeld gemakkelijker inspelen op veranderingen in de markt en nieuwe technologieën integreren in hun processen. Bovendien zorgt Isah ERP voor continuïteit in de bedrijfsvoering, wat cruciaal is in een sector waar betrouwbaarheid en consistentie van groot belang zijn. De implementatie van Isah heeft Kempf geholpen om een solide basis te leggen voor de toekomst en het bedrijf klaar te maken voor de uitdagingen van morgen. 

Lees meer over de keuze van Kempf voor Isah. 

Conclusie 

De ervaringen van Estepe, Van Vliet Automotive en Kempf laten zien dat een Isah ERP implementatie veel oplevert. Het biedt bedrijven in de carrosseriebouwsector concrete voordelen, zoals een verbeterde productieaansturing, meer inzicht voor management en de organisatie, en versterkte continuïteit en toekomstbestendigheid. Deze cases benadrukken dat de keuze voor de juiste ERP software een strategische beslissing is die een directe impact heeft op de efficiëntie, flexibiliteit en het succes van een bedrijf. Isah ERP bewijst keer op keer haar waarde door bedrijven te helpen om te floreren in een steeds veranderende markt. 

Isah ERP Brochure

Dankzij Isah ERP software ervaren maakbedrijven meer efficiency.

Auteur
Debbie Veeke
Van tevreden medewerkers naar tevreden klanten. Dat is waar Debbie zich als Marketeer voor inzet. Daarom interviewt zij regelmatig bedrijven over hun ervaring met Isah en gaat ze met collega's in gesprek over hun werkzaamheden bij het bedrijf. Zo verbindt ze binnen met buiten en vice versa.
Vond je dit artikel interessant?

Ontvang blogs, informatie over ERP en het laatste nieuws over Isah in je mailbox!

Gerelateerde artikelen.

Klaar om efficiënter en flexibeler te werken?

Ook jouw organisatie kan minder tijd kwijt zijn aan processen en dus meer investeren in je product of dienst.

Maak een afspraak