Controlling
6 min leestijd
24 februari 2023

In 5 stappen snel en gemakkelijk over naar Isah Finance

Auteur
David Hansler

Werken met een financieel pakket dat geïntegreerd is met je ERP-software biedt grote voordelen. Met Isah Finance bieden wij een volledig geïntegreerde financiële oplossing. Exporteren en importeren is hierdoor verleden tijd, je data is altijd actueel, je hebt snel financieel inzicht  en de kans op fouten en daarna handmatige correcties is nihil.

Als financieel consultant begeleid ik klanten met de implementatie naar Isah Finance. Samen met mijn zes directe collega’s hebben we inmiddels 150 klanten geholpen met de overstap van bijvoorbeeld Multivers of Accountview naar Isah Finance. Zo ook Andreas Nederveen, financieel verantwoordelijke bij Boerplay: “Qua functionaliteiten lijkt Isah Finance heel erg op wat we al kenden en gewend waren te gebruiken. De overgang kostte dan ook niet veel moeite.”

Het financiële consultancy team heeft ruim 70 jaar financiële praktijkervaring en 30+ jaar ervaring met implementaties. Zo heb ik bijvoorbeeld jarenlang als controller bij een maakbedrijf gewerkt en weet ik dus als geen ander hoe belangrijk een efficiënt financieel systeem is. In dit blog licht ik dan ook graag toe hoe ik je in 5 stappen meeneem en zorg voor een snelle en gemakkelijke overgang naar de financiële oplossing van Isah.

Stap 1: Verwachtingen bepalen

Stap voor stap neem ik het financiële proces met je door, zodat ik precies weet welke zaken voor jouw organisatie belangrijk zijn. Daarnaast kijk ik ook naar je toekomstige of gewenste proces en financiële   rapportage. Hierbij is het implementeren van de basis in eerste instantie het uitgangspunt. Uiteraard kunnen direct ook optimalisaties en uitbreidingen plaatsvinden, maar dit kan ook op een later moment.

Bij Mafo is bijvoorbeeld eerst de basis geïmplementeerd en wil Franciska Hilberink, Controller bij Mafo in de toekomst functionaliteiten gaan gebruiken die efficiëntie kunnen bieden voor het bedrijf: “We willen financieel nog wat volwassener worden en in de toekomst meer functionaliteiten benutten. Denk aan het automatisch verwerken van digitale inkoopfacturen, het werken met vreemde valuta en automatische wisselkoersen en het maandelijks herwaarderen van de balans.”

Misschien heb je ideeën of wensen over hoe zaken in de toekomst anders zouden moeten. Sierd Roosjen, werkzaam op de financiële administratie bij Goudsmit greep de overstap aan om alle financiële wensen in kaart te brengen en deze direct mee te nemen in de implementatie: “Een nieuw systeem geeft je de mogelijkheid om opnieuw over zaken na te denken. Veel mensen hebben de neiging om zaken in te richten ‘zoals ze dat altijd hadden’. Wij hebben daar bewust niet voor gekozen, maar hebben goed nagedacht over onze wensen voor de toekomst.”

"Met Isah Finance krijg je directe terugkoppeling van wat er in de operatie gebeurt, waardoor de financiële administratie altijd actueel is."
David Hansler

Stap 2: Plan van Aanpak

Door het goed afstemmen van jouw verwachtingen kan ik als financieel consultant aan de slag om tot een implementatie advies te komen. Hierbij kijk ik naar je huidige werkwijze en eventuele optimalisatie wensen. Bij Isah werken we volgens een standaard implementatie methodiek waarmee je een snelle start kunt maken met Isah Finance. Onderdeel van deze methodiek is een checklist die ik gebruik om je huidige situatie in kaart te brengen. Met alle verzamelde informatie en gegevens kom ik tot een plan van aanpak. Je weet dan precies:
•    Wat ervoor nodig is om je wensen te realiseren
•    Welke dienstverlening er vanuit Isah voor nodig is om e.e.a. naar wens in te richten
•    Welke investering in tijd en geld er vanuit jouw organisatie nodig is
•    Wat de doorlooptijd qua implementatie gaat zijn

Stap 3: Voorbereiding

Zijn we het eens over het advies met daarbij het passende plan van aanpak , dan kunnen we samen aan de slag met de voorbereidingen voor de implementatie. Ik ondersteun je in het verzamelen van de juiste cijfers en gegevens voor het inrichten van de startpositie. Waarna we vervolgens gezamenlijk tot een gewenste inrichting komen. Goudsmit heeft de samenwerking met Isah als zeer prettig ervaren: “De Financieel Consultant van Isah heeft goed meegedacht om uit te kristalliseren wat qua inrichting goed voor ons zou werken. Het is fijn dat de Consultants van Isah dezelfde taal praten als wij en niet te veel in technische details verzanden. Dat maakt dat we de implementatie als erg prettig hebben ervaren!”  

Stap 4: Begeleide implementatie

Het inrichten van je administratie in Isah Finance gebeurt op basis van het aangeleverde grootboekschema en de dagboeken. Ik check of de bedrijfsgegevens kloppen, de juiste cijfers aanwezig zijn  en de btw-aangifte gedaan kan worden. Vervolgens gaan we samen aan de slag met het genereren van de startpositie, de beginbalans en eventuele periodemutaties. Ook worden de rapporten juist ingesteld en toegelicht . Tevens nodig ik je uit om de cursus ‘Werken met Isah Finance’ en de cursus ‘Isah voor de Controller’ te volgen op locatie in Tilburg.

Meilink is één van de bedrijven die ik ondersteun in de migratie naar Isah Finance. Johan Timmer, Financial Controller, over onze samenwerking: “De samenwerking met David in het migratieproces van Isah Finance verliep en verloopt bijzonder goed. Zijn aanpak is zeer gestructureerd. Ook zijn kennis en ervaring met Isah Productie is een grote pré. Hij weet goed verbanden te leggen en wat de impact is van eventuele wijzigingen die we financieel doorvoeren op de productie-omgeving en andersom. Tevens kan hij ons snel helpen op het moment dat we in het proces vastlopen. Zijn manier van communiceren helder, hij weet, vaak voor ons moeilijke IT-materie, eenvoudig en duidelijk aan ons over te brengen.”

Stap 5: Livegang

Ik ondersteun je in het dagelijks gebruik van de financiële oplossing van Isah. Zo help ik onder andere met het automatisch inlezen van je bankafschriften, de eerste periode-afsluiting en bij het elektronisch versturen van de BTW-aangifte.  Met Isah Finance krijg je directe terugkoppeling van wat er in de operatie  gebeurt, waardoor de financiële administratie altijd actueel is. Andreas Nederveen, financieel verantwoordelijke bij Boerplay over de overgang van Accountview naar Isah Finance en het gebruik ervan: “Isah Finance is makkelijker in gebruik, heeft een moderne interface en ziet er qua vormgeving beter uit dan ons vorige pakket. En mocht ik ergens tegenaan lopen kan ik ook altijd terecht bij de Product Support van Isah of het support portaal wat heel prettig werkt.”

Hopelijk heb je door het lezen van dit blog een goed beeld hoe ik, maar ook mijn collega’s, je begeleiden om in 5 stappen gemakkelijk en snel over te kunnen stappen naar Isah Finance als geïntegreerd financieel systeem. Kunnen wij jou helpen met een snelle en gemakkelijke overstap? Laat het ons dan weten en wij nemen spoedig contact met je op.    

Isah Finance

Lees alles over de mogelijkheid om relatime financieel inzicht te hebben.

Auteur
David Hansler
David is dagelijks bezig om samen met de klant de software in te richten en de processen te optimaliseren. Dit alles zodat de juiste stuurinformatie uit het systeem kan worden gehaald. Hij opereert daarbij op het snijvlak tussen logistieke en financiële bedrijfsprocessen.
Vond je dit artikel interessant?

Ontvang blogs, informatie over ERP en het laatste nieuws over Isah in je mailbox!

Gerelateerde artikelen.

Klaar om efficiënter en flexibeler te werken?

Ook jouw organisatie kan minder tijd kwijt zijn aan processen en dus meer investeren in je product of dienst. Benieuwd naar de mogelijkheden? Onze maakindustrie specialisten denken graag met je mee.

Stel je vraag