Terug naar overzicht

Allround Vegetable Processing heeft dankzij Isah realtime inzicht

Allround Vegetable Processing is gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van machines en apparaten voor de oogst van onder meer aardappels, wortels en uien. Het bedrijf levert haar machines wereldwijd en heeft een productielocatie in zowel Nederland als India. Sinds 2022 werkt Allround met de ERP software van Isah. We spraken CFO Patricia Beuving over de keuze voor Isah, de implementatie en de eerste ervaringen.

isah-referentie-allround-vegetable-processing-machine
Locaties
Andijk
India
Omvang
130+ medewerkers
Branche
Machine- en apparatenbouw
Opgericht
1997
Isah klant sinds
2022
Publicatiedatum
27 februari 2023

Alles in eigen beheer

“De historie van Allround Vegetable Processing gaat terug naar 1997 toen twee broers begonnen met de ontwikkeling van een bollendroger,” trapt Patricia af. “Later is het bedrijf verder gaan ontwikkelen op de verwerking van groentes die vanaf het land komen. Door alles in eigen beheer te houden is het bedrijf in de loop der jaren gegroeid tot een bedrijf waar bij elkaar (Nederland & India) 130 mensen werken. Vanuit beide locaties hebben we onze eigen klantenkring. Inda is echt een aardappelland; daar produceren we dus veel voor lokale bedrijven en zijn we gespecialiseerd in kleinere lijnen. In Nederland zijn we meer gericht op de ontwikkelingen van specialere machines en leveren we via een dealernetwerk aan bedrijven over de hele wereld.”

Aansturing via Excel liep aan grenzen

In 2014 kwam Patricia aan boord als CFO. “De boekhouding in Exact werkte prima, maar we liepen echt tegen het feit aan dat we te groot waren geworden om de organisatie aan te sturen met behulp van Excelsheets. Er moest een betere voorraadadministratie komen en ook productietechnisch was er nog veel te winnen. We moesten zaken professioneler en efficiënter aanpakken, wilden we meer inzicht hebben om verder te kunnen groeien.”

Allround ging in gesprek met diverse partijen en pakte dit pragmatisch aan. Patricia licht toe: “Het was cruciaal dat het gekozen systeem op termijn ook in India geïmplementeerd zou kunnen worden. Daarnaast vonden we de gebruikersinterface belangrijk. We wilden onze medewerkers niet opzadelen met een ingewikkeld programma, dus het moest logisch in elkaar zitten en ook voor buitenlandse medewerkers op onze Nederlandse productielocatie goed te gebruiken zijn."

isah-referentie-allround-vegetable-processing-onion

Voordelen Isah ERP-software

Gaandeweg de gesprekken merkten we veel voordelen in de ERP-software van Isah. Naast het feit dat Isah multi-language ingezet kan worden, zag Shop Floor Control er echt goed uit, heel gebruiksvriendelijk voor onze mensen om mee te werken. Het feit dat bovendien Isah Finance er is, wat volledig geïntegreerd is met de ERP-oplossing vond ik een enorme plus. Ook werd ik erg enthousiast van de mogelijkheden die Isah met PowerBI heeft. Daarnaast merkten we dat Isah veel ervaring heeft in de integratie met ons tekenprogramma van Cad & Company. De gesprekken met de mensen van Isah waren bovendien prettig; de presentaties die zij gaven waren echt leuk en zaten goed in elkaar; ook dat weegt mee! De optelsom van al deze zaken gaf de doorslag om voor Isah te kiezen.

Isah sturend in implementatie

“Toen we net waren gestart met de implementatie van Isah was het soms best hard werken voor mij en mijn collega’s. De meesten van ons hadden weinig of geen ERP-ervaring. De inrichtingskeuzes die de Isah consultant dan met ons besprak vonden we dan wel eens lastig te vatten. Gelukkig verliep de samenwerking met Isah hierin heel goed en was de consultant hierin op bepaalde punten ook sturend door aan te geven: dit is de best practice van Isah dus zo gaan we het doen. Dat was fijn. Als ik nu terugkijk op de keuzes die we gemaakt hebben, dan ben ik nog steeds helemaal tevreden!”

isah-referenties-allround-vegetable-processing-patricia-beuving

"We hebben nu zó veel meer inzicht! Inzicht in orders die open staan, inzicht in uren die gemaakt zijn, inzicht in materiaal dat verbruikt is en inzicht in een voorraad die ook echt kloppend is. Dat is super fijn!"

Patricia Beuving
CFO, Allround Vegetable Processing

Inzicht is het nieuwe toverwoord

Ondertussen is Allround een klein jaar live met Isah en worden er tal van voordelen gemerkt ten op zichten van voorheen. “Onze onderhanden werk positie klopt nu gewoon,” zegt Patricia bijna verbaasd. “Dat was ik niet gewend. We hebben nu zó veel meer inzicht! Inzicht in orders die open staan, inzicht in uren die gemaakt zijn, inzicht in materiaal dat verbruikt is en inzicht in een voorraad die ook echt kloppend is. Dat is super fijn!

Verder zijn we erg te spreken over het werken met Shop Floor Control; die applicatie is gewoon gebruiksvriendelijk. Ook het verwerken van verkoopfacturen gaat super handig. En om eerlijk te zijn vond ik de implementatie van Isah Finance echt ‘appeltje eitje’. Dat was zo gebeurd.

Het is niet persé dat we nu minder werk hebben. Het werk wordt wel op een logischer moment gedaan. Voorheen waren we vaak achter veel tijd kwijt om dingen uit te zoeken. Nu zijn we aan de voorkant tijd kwijt om zaken zorgvuldiger te registreren waardoor we op elk moment realtime inzicht hebben. Als de bank mij nu zou bellen om te vragen hoe we er voor staan, dan kan ik daar aardig nauwkeurig antwoord op geven! Dat voelt wel goed.”

Toekomstplannen met Isah

Voor de toekomst heeft Allround Vegetable nog een aantal wensen. “De lancering van Isah in India zal nog wel een aantal jaar op zich laten wachten. Eerst willen we zaken in Nederland goed op orde hebben. Op dit moment zijn we nog bezig om een productconfigurator te implementeren en als dat klaar is dan willen we de manier van werken in de productie met Shop Floor Control nog verder verfijnen. Ook willen we met Mobile Logistics en scanners gaan werken in het magazijn en ik zou op termijn graag aan de slag gaan met dashboards in PowerBI. Er valt nog genoeg te winnen, maar we gaan stapje voor stapje de goede kant op!"

Fijne Isah support website

Als afsluiting wil Patricia nog aangeven dat ze erg te spreken is over de Support afdeling van Isah. “Ik ben niet iemand die meteen aan de telefoon hangt als er iets is, maar vind het juist fijn om dingen zelf uit te zoeken. De Support website van Isah zit wat dat betreft goed in elkaar. In de kennisitems kun je namelijk ontzettend veel dingen terug vinden om jezelf weer op weg te helpen. Complimenten; een top support site!”

Isah ERP Brochure

Dankzij Isah ERP software ervaren maakbedrijven meer efficiency.

Auteur
Debbie Veeke
Van tevreden medewerkers naar tevreden klanten. Dat is waar Debbie zich als Marketeer voor inzet. Daarom interviewt zij regelmatig bedrijven over hun ervaring met Isah en gaat ze met collega's in gesprek over hun werkzaamheden bij het bedrijf. Zo verbindt ze binnen met buiten en vice versa.

Ook interessant.

Klaar om jouw logistieke processen efficiënter aan te pakken?

Ook jouw organisatie kan minder tijd kwijt zijn aan processen en dus meer investeren in je product of dienst. Benieuwd naar de mogelijkheden? Onze maakindustrie specialisten denken graag met je mee.