Terug naar overzicht

Conbit kiest voor Isah ERP: zowel projecten als productieaansturing werken goed in Isah software

Conbit is een aannemer, die zich bezighoudt met hijsoplossingen voor onder andere de olie- & gasindustrie, offshore windindustrie, en high-tech. Conbit heeft een sterke engineering achtergrond, die zij momenteel inzet om op projectbasis hijsklussen uit te voeren over de hele wereld. Daarnaast levert zij hijstools voor de high-tech industrie en de offshore windmarkt in de Benelux regio.

isah-referentie-conbit
Locatie
Eindhoven
Omvang
65+ medewerkers
Branche
Machine- en apparatenbouw
Opgericht
1993
Isah klant sinds
2022
Publicatiedatum
24 april 2023

“Toen we in 2017 overgenomen werden door Mammoet, werd van hogerhand besloten om een ERP-pakket te implementeren dat ook bij andere dochterbedrijven werd gebruikt,” vertelt Dave Montforts van Conbit. Als voormalig General Manager was hij actief betrokken bij die implementatie. “In 2022 kochten we Conbit weer terug en werden we opnieuw zelfstandig. Een van de afspraken was wel dat we binnen een jaar een eigen ERP-oplossing in gebruik moesten hebben. Vandaar onze recente ERP zoektocht.”

Twee businesstakken ondersteunen met ERP

Vanwege het feit dat Conbit sinds een paar jaar ook een tweede bedrijfstak heeft, waarin ze zich bezighouden met het leveren van hijssystemen voor high-techbedrijven, zoals in de semiconductor en medische industrie, was het belangrijk om in het selectietraject voor een nieuw ERP-pakket rekening te houden met beide takken van sport. Dave: “Onze projectorganisatie heeft uiteraard andere wensen dan het deel van de organisatie dat zich richt op productie voor de high-techsector. Tijdens ons selectietraject probeerden we daarom een goed beeld te krijgen van hoe beide processen ondersteund konden worden. Zowel projecten als productieaansturing waren belangrijk. De software van Isah paste wat dat betreft heel goed bij wat we nodig hadden. De software werkt logisch en instinctief en heeft bovendien een prettige look & feel.”

isah-referenties-conbit-dave-montforst

"De software van Isah paste wat dat betreft heel goed bij wat we nodig hadden. De software werkt logisch en instinctief en heeft bovendien een prettige look & feel."

Dave Montforts
General Manager, Conbit

Zelf inrichtingskeuzes maken in Isah ERP

Vanwege een recente overname door Conbit is er voor gekozen om Isah ERP in een eerste fase alleen uit te rollen voor de projectenorganisatie t.b.v. constructie en hijswerken voor de olie- & gaswinning, als ook voor de offshore windindustrie. Voor dat deel zit men momenteel in de afrondende fase van de implementatie. Livegang staat gepland voor 1 juni 2023. Het fijne tijdens de implementatie is dat Conbit deze keer zélf aan zet is. “Bij de vorige ERP-implementatie in 2017 moesten we de blue print van Mammoet volgen,” aldus Dave. “Nu kunnen we zelf veel meer inrichtingskeuzes maken. Bij Financieel zijn er niet persé veel verschillende scenario’s qua inrichting mogelijk, maar voor het logistieke deel van ons bedrijf zeker wel. We merkten dat we in het begin wat moeite hadden om de vorige werkwijze los te laten. Uiteindelijk zijn we in gezamenlijkheid met de Isah Consultants tot een aantal ‘Eureka-momenten’ gekomen en hebben we gelukkig goede keuzes kunnen maken over de nieuwe inrichting. We willen met Isah ERP minimaal hetzelfde kunnen als met ons vorige pakket. Maar we willen meteen ook een aantal verbeterslagen maken zodat onze mensen concrete voordelen gaan ervaren.

Een van de zaken die straks als het goed is een stuk eenvoudiger gaat, is de verwerking van uren. Als projectenorganisatie wil je je uren immers constant inzichtelijk hebben. Voorheen duurde het soms weken na de afronding van een project voordat we alle input per productieorder inzichtelijk hadden. We hebben daarbij soms ook met zzp’ers te maken die ingehuurd worden. Met Isah wordt de urenverwerking automatisch gedaan en hebben we realtime inzicht in de status van projecten.

Ook verwacht ik veel data uit Isah te kunnen halen om ons bedrijf mee te kunnen aansturen. We hechten bij Conbit veel waarde aan data en willen met diverse analyses aan de slag kunnen. Het is dan belangrijk om op die data te kunnen vertrouwen.

Zo proberen we met diverse verbeteringen om Isah echt voor ons bedrijf te laten werken. Ik kijk uit naar de livegang op 1 juni en ben vooral benieuwd waar we over bijvoorbeeld een half jaar of een jaar staan!"

Isah ERP Brochure

Dankzij Isah ERP software ervaren maakbedrijven meer efficiency.

Auteur
Debbie Veeke
Van tevreden medewerkers naar tevreden klanten. Dat is waar Debbie zich als Marketeer voor inzet. Daarom interviewt zij regelmatig bedrijven over hun ervaring met Isah en gaat ze met collega's in gesprek over hun werkzaamheden bij het bedrijf. Zo verbindt ze binnen met buiten en vice versa.

Ook interessant.

Klaar om jouw logistieke processen efficiënter aan te pakken?

Ook jouw organisatie kan minder tijd kwijt zijn aan processen en dus meer investeren in je product of dienst. Benieuwd naar de mogelijkheden? Onze maakindustrie specialisten denken graag met je mee.