Terug naar overzicht

Devapo: Van eilandautomatisering naar toekomst-bestendige automatiserings-software met geïntegreerde oplossingen

Met ruim 20 jaar ervaring is Devapo (voorheen Holland Techno Groep) een autoriteit in het ontwikkelen, produceren én onderhouden van professioneel bereidings- en conserveringsapparatuur. Sinds 2018 staan Lex van Grotel en Roy Hoeijmakers aan het roer van dit Astense bedrijf. Met innovatie en passie werken de inmiddels ruim 50 medewerkers aan de complete en passende oplossing van voedselverwerking voor de horeca, retail, zorg en industrie. 

isah-referentie-devapo
Locatie
Asten
Omvang
50+ medewerkers
Branche
Machine- en apparatenbouw
Opgericht
1999
Isah klant sinds
2021
Publicatiedatum
7 december 2021

Zo ook Frans van Grotel, ERP projectmanager bij Devapo en de vader van eigenaar Lex van Grotel. Door zijn jarenlange ervaring in het automatiseren van bedrijfsprocessen en operationeel management heeft hij in 2020 de processen bij Devapo in kaart gebracht en geanalyseerd wat er benodigd was om deze te automatiseren. Frans van Grotel: “ Het huidige ERP pakket was niet geschikt om onze productie en de processen te automatiseren. De uitdaging was om een geïntegreerd en toekomstbestendig ERP-pakket te vinden dat al onze verschillende activiteiten en meerder BV’s ondersteunt.” Afgelopen zomer heeft Devapo, na een uitgebreid ERP-selectietraject, ervoor gekozen om met Isah aan de slag te gaan.

Devapo ontwikkelt, produceert en verkoopt een range van eigen product heteluchtovens en combi-steamers en past daarnaast deze aan op basis van klantwensen. “Het kan zijn dat de klant een linksdraaiende in plaats van rechtsdraaiende deur wenst.” Vertelt Frans van Grotel. “Maar het kan ook gaan om de ontwikkeling van ovens voor uitzonderlijke locaties zoals privé jachten. Zo’n oven moet voldoen aan specifieke eisen, luxe afwerking en bestand zijn tegen de deining door golfslag. Bij het selecteren van geschikte ERP-Software was het heel belangrijk dat het pakket zowel eigen productie als modificatie aan ovens ondersteunt, dat het ons een geïntegreerd engineeringprogramma biedt en dat het mogelijkheden heeft om onze service- en onderhoudsactiviteiten te kunnen plannen en volgen. Daarnaast moest het pakket een oplossing bieden voor onze verschillende productie, service, Duitse en Belgische ondernemingen.”

Geen koppelingen meer met verschillende pakketten

Van Grotel: “Het vorige ERP pakket waarmee we werkten was moeilijk te koppelen met andere software. Je ziet dan toch dat er een soort eilandautomatisering ontstaat. Ieder systeem zit als het ware op een eiland en de onderlinge communicatie gaat meestal omslachtig en handmatig – tot helemaal niet. Zo hadden we bijvoorbeeld een servicepakket en een apart pakket voor urenregistratie. Deze software was heel lastig met elkaar te koppelen. Het bleef eindeloos sleutelen om met elkaar te kunnen blijven samenwerken. Wij werken het liefste met een geïntegreerde oplossing bij één leverancier.”

isah-referenties-devapo-frans-van-grotel

"Isah is op onze short list gekomen door het goede basispakket voor de maakindustrie, de geïntegreerde oplossingen, de flexibiliteit van het pakket en de prijs/functionaliteit verhouding."

Frans van Grotel
ERP Projectmanager, Devapo

Voldoende uitbreidingsmogelijkheden

Naast de logistieke basis van Isah heeft Devapo ook gekozen voor de geïntegreerde Isah modules zoals Mobile Field Service, Isah Finance en de Supply Chain Integrator. “We zijn net begonnen met de implementatie waarbij we eerst we de essentiële processen gaan uitrollen in Isah. Uiteindelijk moet Isah ondersteunend zijn in alle bedrijfsprocessen. Zo zal er automatisch data moeten worden uitgewisseld tussen Isah en onze CAD-applicatie en dienen klanten in ons klantportaal de voortgang van hun order of beschikbaarheid van producten te kunnen zien.” Met de Mobile Field Service applicatie wil Devapo haar servicemonteurs inzicht geven in hun geplande opdrachten en onderweg direct het verbruik van materialen, kosten en uren registreren. “Onze servicetak heeft service-auto’s rondrijden; dit zijn eigenlijk allemaal kleine magazijntjes. Onze gehele voorraad staat in de productiedatabase en zodra er een servicemonteur materiaal gebruikt, dient er automatisch een aanvulverzoek te komen vanuit de servicedatabase naar de productiedatabase om materialen uit te leveren voor de desbetreffende service-auto. Deze geautomatiseerde communicatie willen we gaan doen met de Supply Chain Integrator via de SCSN-standaard."

De beste prijs/functionaliteit verhouding

Frans legt uit door welke belangrijke aspecten de keuze op Isah is gevallen. “Isah is op onze short list gekomen door het goede basispakket voor de maakindustrie, de geïntegreerde oplossingen, de flexibiliteit van het pakket en de prijs/functionaliteit verhouding. De uiteindelijke doorslag gaven o.a. de goed voorbereidde demo’s en de ontwikkelingen bij Isah die naadloos aansluiten op onze eigen ambities.”

De komende periode staan er tal van trainingen voor de Isah Key Users bij Devapo gepland en wordt er met het projectteam volop gewerkt aan de implementatie. Frans van Grotel: “De planning is om in september 2022 live te zijn met Isah Business Software. Ik kan niet wachten om te zien hoe onze verschillende bedrijven uiteindelijk geautomatiseerd met elkaar gaan samenwerken, waardoor we in elke fase altijd de juiste informatie hebben, van productie tot service en van verkoop tot factuur.”

Isah ERP Brochure

Dankzij Isah ERP software ervaren maakbedrijven meer efficiency.

Auteur
Lieke van Laarhoven
Klanten inspireren, enthousiasmeren en overtuigen, dat is waar Lieke haar marketinghart sneller van gaat kloppen. Van november 2021 tot en met april 2023 werkte zij als Marketeer bij Isah.

Ook interessant.

Klaar om jouw logistieke processen efficiënter aan te pakken?

Ook jouw organisatie kan minder tijd kwijt zijn aan processen en dus meer investeren in je product of dienst. Benieuwd naar de mogelijkheden? Onze maakindustrie specialisten denken graag met je mee.