Terug naar overzicht

SCSN maakt werk voor Heycop plezieriger: meer controlerend dan administrerend

Al zo lang als Isah bestaat werkt Heycop met de Isah ERP software. Sinds vorig jaar verkopen zij hun orders digitaal via SCSN met behulp van de Isah Supply Chain Integrator en dat heeft het bedrijf op administratief vlak veel rust gebracht. We spraken Jos de Haas, DGA van Heycop, over hun ervaringen met SCSN.

isah-referentie-heycop-productie
Locatie
Houten
Omvang
20+ medewerkers
Branche
Metaal industrie
Opgericht
1906
Isah klant sinds
1998
Publicatiedatum
27 maart 2023

Over Heycop

Heycop heeft een rijke historie en is in bijna 115 jaar flink gegroeid. Jos de Haas is de derde generatie van het familiebedrijf uit Houten die aan het roer staat. Momenteel is hij bezig om zaken over te dragen aan een nieuw Managementteam bestaande uit drie personen, waaronder zijn zoon Bart.

Jos vertelt: “Heycop is ooit begonnen als non ferro zand- en coquille gieterij en maakte producten van aluminium, brons, messing en koper. Toen mijn vader de zaak overnam van mijn opa, werd besloten om de gegoten delen ook te gaan bewerkingen met behulp van (CNC) draai- en freesbanken. Toen ik 35 jaar geleden in het bedrijf kwam, hebben we een assemblage afdeling toegevoegd en het bedrijf vervolgens ISO 9001 gecertificeerd. Tegenwoordig besteden we het gietwerk uit aan derden en is Heycop volledig gefocust op het bewerken en assembleren van kwalitatief hoogwaardige producten voor bedrijven als Siemens, Heineken, Yanmar en Venture Systems. Onze producten gaan de hele wereld over en onze orderportefeuille is verdeeld over diverse branches. Dat is ook direct de kracht van ons bedrijf!"

Elektronische orders en bevestigingen

“Bij Heycop hebben we altijd te maken gehad met relatief veel herhaalorders”, aldus Jos. “Een van onze grootste klanten bestelde regelmatig 40 keer of 80 keer hetzelfde artikel in één keer ten behoeve van hun busdeuren. Wij maken eigenlijk het hele aandrijfsysteem voor hen en zij maken de busdeur compleet. Vorig jaar gaf deze klant aan dat ze niet meer per batch wilde bestellen, maar order gestuurd. Voor ons betekende dit dat we geconfronteerd werden met een gigantische toename van het aantal orderregels. Dat konden we met het huidige personeelsbestand niet meer verwerken; het moest dus slimmer en meer geautomatiseerd gebeuren.

Het idee van elektronische orders en bevestigingen speelde al een tijdje in onze gedachten, maar dit was absoluut het moment om hier serieus naar te gaan kijken. We waren al op de hoogte van de mogelijkheden rondom SCSN en wisten dat Isah hier als Service Provider op was aangehaakt. Al snel konden we hierover met onze klant en met Isah in gesprek om de mogelijkheden te onderzoeken.”

isah-referenties-heycop-jos-de-haas

"We hebben 5x zoveel orderregels dan voorheen en het team heeft het rustiger dan daarvoor! Bovendien is het werk veel plezieriger geworden omdat het meer controlerend dan administrerend is."

Jos de Haas
DGA, Heycop

Isah nam de leiding in SCSN-implementatie

“Onze klant had al ervaring met digitaal inkopen en Isah Consultant Stefan gelukkig ook. Hij nam de leiding in de zaken die qua voorbereiding afgestemd moesten worden. SCSN dwingt je namelijk om goed gebruik te maken van alle velden in je ERP-systeem. Anders komt de informatie niet aan op de juiste plek bij de andere partij. Wat dat betreft hadden we nog wat huiswerk te doen.

Gelukkig was dit snel op orde. Wel liepen we toen tegen een volgend probleem aan, namelijk: onze klant ging nu losse orders plaatsen van 30 keer item A, 40x item B en 50x item C. Wij wilden deze losse orders echter niet één voor één naar onze productie sturen. We moesten immers wel efficiënt kunnen  blijven werken op onze assemblage-afdeling en zorgen dat er overzicht blijft. Middels een stuk scripting hebben we er daarom voor gezorgd dat uit de spaghetti van orderregels lijsten worden gegenereerd en met die lijsten sturen wij onze productie aan.”

SCSN maakt het werk plezieriger

Ondertussen werkt Heycop al een tijdje met digitale orderverwerking via SCSN en dat heeft hen veel gebracht. Jos: “We hebben 5x zoveel orderregels dan voorheen en het team heeft het rustiger dan daarvoor! Het heeft ons dus absoluut geholpen, want anders hadden we er minimaal één extra collega bij moeten hebben. Bovendien is het werk veel plezieriger geworden omdat het meer controlerend dan administrerend van aard is."

Ondertussen is Heycop ook met andere klanten in gesprek over communicatie via SCSN. En op termijn wil men ook naar de eigen inkoopkant kijken. Over de toekomst van SCSN is Jos helder: “Ik denk dat het steeds meer gewoon gaat worden bij onze klanten en ook bij onszelf om geautomatiseerd te communiceren. Het is een prachtige manier van samenwerken omdat controleslagen ingebouwd kunnen worden en alleen de bijzondere situaties nog aandacht vergen van je medewerkers. Om eerlijk te zijn vind ik het verbazingwekkend dat sommige grote bedrijven nog niet bezig zijn met SCSN. Wanneer je eenmaal de voordelen ziet, dan wil je niet anders meer!"

SCSN & Isah Supply Chain Integrator

Lees alles over de mogelijkheid om slim samen te werken met klanten en toeleveranciers.

Auteur
Debbie Veeke
Van tevreden medewerkers naar tevreden klanten. Dat is waar Debbie zich als Marketeer voor inzet. Daarom interviewt zij regelmatig bedrijven over hun ervaring met Isah en gaat ze met collega's in gesprek over hun werkzaamheden bij het bedrijf. Zo verbindt ze binnen met buiten en vice versa.

Ook interessant.

Klaar om jouw logistieke processen efficiënter aan te pakken?

Ook jouw organisatie kan minder tijd kwijt zijn aan processen en dus meer investeren in je product of dienst. Benieuwd naar de mogelijkheden? Onze maakindustrie specialisten denken graag met je mee.