Terug naar overzicht

Isah Guru Arno van den Heuvel van Dajo International aan het woord

Isah Business Consultant Laurens Kuipers attendeerde mij er op dat Arno van den Heuvel van Dajo International nog ontbrak aan de ere-galerij van Isah Guru’s. Wat Laurens betreft moest daar snel verandering in komen, dus maakte ik een interview-afspraak met Arno. Hij bleek vereerd te zijn met deze titel en vertelde trots zelfs nog gewerkt te hebben met de voorloper van Isah, namelijk: Bedrijfsbeheer. Enthousiast deelde hij zijn ervaringen en Isah-tips met ons.

isah-guru-header-dajo-international
Locatie
Tilburg
Branche
Kunststof industrie
Isah Guru sinds
2005
Favo Isah feature
Eigen tabbladen & velden
Shop Floor Control
Sneltoets Ctr-M
Publicatiedatum
2 maart 2022

Wat is je rol binnen het bedrijf?

“Sinds 2005 ben ik werkzaam bij Dajo International. Ik heb daar in de loop der tijd veel verschillende rollen gehad, bijvoorbeeld op het gebied van planning, orderintake en calculatie. Momenteel ben ik Kwaliteitsmanager en dat houdt in dat ik verantwoordelijk ben voor zowel het onderhoud van het kwaliteitssysteem als ook de daadwerkelijk eindcontrole van onze producten die uitgeleverd worden.

Dajo is met 20 man een relatief klein bedrijf dat klantspecifieke producten maakt van schuimen of rubbers. We kunnen deze materialen zelfklevend maken of lamineren en we snijden of stansen dit vervolgens tot een eindproduct op basis van de klantwensen. Denk aan dempingsartikelen of afdichtingsmaterialen. We leveren zowel nationaal als internationaal aan bijvoorbeeld de automotive, kassenbouw en apparatenbouw.

Omdat het bedrijf zo klein is, ben je vaak wat breder verantwoordelijk voor diverse zaken. Naast wat er op mijn visitekaartje staat, houd ik mij dan ook bezig met onder andere ondersteuning bij de planning en werkvoorbereiding en maak ik regelmatig artikelen aan in Isah. Ook doe ik het dagelijkse ICT onderhoud en ben ik vanuit die rol het aanspreekpunt voor Isah-gerelateerde zaken.”

Hoe lang werk je al met Isah?

“Toen ik bij Dajo begon, werkten zij al met Isah. Het toeval wil dat ik bij mijn vorige werkgever met de voorloper van Isah, namelijk Bedrijfsbeheer, gewerkt had. Ik kende Isah dus al een beetje en herkende veel van de opbouw van het programma. Bedrijfsbeheer was al sterk, maar zoals Isah er tegenwoordig uitziet is het écht een krachtige tool.

In het begin maakte Dajo nog beperkt gebruikt van Isah. In de loop der jaren hebben we dat steeds verder uitgebreid. Tegenwoordig werken we bedrijfsbreed met Isah.”

Hoe is het gekomen dat je Isah Guru werd?

“ICT heeft altijd mijn interesse gehad. De link naar een ERP systeem als Isah is dan ook al snel gelegd. Ik hou er van om ook dieper in Isah te kijken en zaken te doorgronden. Daarnaast vind ik het prettig dat ik voor kleine aanpassingen niet direct een Isah Consultant nodig heb. Een veldje toevoegen aan een rapport kan ik bijvoorbeeld prima zelf. Een paar jaar geleden heb ik bovendien een cursus SQL en een cursus Fast Reports gevolgd. Dat helpt heel erg in mijn werk!”

Wat voor Isah-gerelateerde vragen krijg je zoal?

“De meeste vragen zijn in de trant van ‘kun je een veldje toevoegen aan een preset’. En wat ik ook vaak merk is dat mensen bij mij komen als er iets niet werkt. Mijn ervaring is dan vaak dat er ergens een vinkje of veldje niet goed staat, wat de gebruiker zelf over het hoofd ziet. De productie staat bijvoorbeeld op de verkeerde locatie geboekt en kan daardoor niet verzonden worden. Omdat ik al veel van dat soort vragen heb gehad, weet ik meestal wel in welke richting de oplossing moet zoeken.

Momenteel ben ik bezig om Isah te implementeren bij ons zusterbedrijf ANR, waarbij zoveel mogelijk gegevens uit Exact worden overgezet naar Isah.

Waar we verder mee bezig zijn is plannen via MRP te implementeren. Dat is een project waar ik met zowel collega’s als Consultants van Isah aan werk. Ook hebben we recent Isah KPI’s en Isah PowerBI Dashboards in gebruik genomen en zijn we aan het kijken hoe we deze tools kunnen gebruiken om nog meer informatie uit Isah te halen. Denk aan aantallen verkopen, verdeling van verkopen naar verschillende segmenten, materiaalverbruik, marges op verkooporders en informatie over welke artikelen wel en niet goed lopen. Je kunt je voorstellen dat, met de oplopende grondstofprijzen, het belangrijk is om dit soort zaken goed in de gaten te houden en op basis van analyses te bepalen welke koers je als bedrijf wilt varen.

Verder willen we op termijn over van Multivers naar Isah Finance. Dan zijn we af van exporteren en importeren van data en kunnen we overal de relatie van zien tussen financiële data en logistieke data.”

Hoe houd je zelf je Isah-kennis op peil?

“Ik ben altijd erg blij met de nieuwsbrieven van Isah, die lees ik altijd goed door. De laatste tijd heb ik vanwege de projecten die we hebben lopen ook veel contact met Isah Consultants en ik moet zeggen dat ik daar altijd veel van opsteek.”

Van welke Isah-feature ben je fan?

“Om te beginnen noem ik dan een feature waar we nog geen gebruik van maken, maar waarmee ik wel graag aan de slag wil, omdat het ons zeker kan gaan helpen. Dat zijn de Eigen Velden en Eigen Tabbladen van Isah.

Daarnaast zou ik in dit kader graag Isah Shop Floor Control uitlichten. Sinds een jaar of drie werken we daarmee en dat heeft de aansturing van onze productie echt flink verbeterd. Zaken lopen een stuk gestroomlijnder. Het geeft niet alleen rust en structuur op de productievloer, ook voor de binnendienst is het prettiger aangezien uren direct verwerkt zijn. Bovendien gaat de uitgifte van materialen nu een stuk efficiënter.

Een derde feature waar wij erg blij mee zijn is de ‘Control + M’ functie. Het scherm dat dan opent geeft ontzettend veel informatie zoals de behoefte aan artikelen, wat er qua productie of inkoop moet gebeuren en wanneer bijvoorbeeld spullen verzonden moeten worden. Dat is erg handig!”

Tot slot, wat is jouw tip voor andere Isah-gebruikers?

“Mijn tip zou zijn om zo veel mogelijk uit te gaan van de standaard die in Isah aanwezig is. In het verleden hadden wij best wat maatwerk draaien en dat was elke keer met updates toch lastig, omdat er veel meer gecontroleerd moest worden en eventueel aangepast moest worden. Wij zijn met veel zaken terug gegaan naar de standaard en dat werkt gewoon een stuk prettiger. Mijn advies is: maak alleen gebruik van maatwerk wanneer het écht niet anders kan!”

Ben jij of ken jij ook een Isah Guru?

Laat het ons weten en wie weet verschijnt jouw verhaal ook op onze website!

Auteur
Debbie Veeke
Van tevreden medewerkers naar tevreden klanten. Dat is waar Debbie zich als Marketeer voor inzet. Daarom interviewt zij regelmatig bedrijven over hun ervaring met Isah en gaat ze met collega's in gesprek over hun werkzaamheden bij het bedrijf. Zo verbindt ze binnen met buiten en vice versa.

Ook interessant.

Klaar om jouw logistieke processen efficiënter aan te pakken?

Ook jouw organisatie kan minder tijd kwijt zijn aan processen en dus meer investeren in je product of dienst. Benieuwd naar de mogelijkheden? Onze maakindustrie specialisten denken graag met je mee.