Terug naar overzicht

Trappenfabriek Vermeulen bespaart 14 uur per week met Time Registration

Bij Trappenfabriek Vermeulen waren urenbriefjes tot voor kort een bekend fenomeen. Iedereen vulde de urenbrief in, leverde deze af bij de financiële administratie welke deze verwerkte. Maar wat als er te weinig uren opgeschreven waren? Of wat moest er gebeuren er met overuren? Hoe moesten managers inzicht krijgen in hoe teamleden hun werktijd besteedden? Genoeg redenen voor Trappenfabriek Vermeulen om Isah Time Registration te implementeren. 

isah-referentie-trappenfabriek-vermeulen
Locatie
Etten-Leur
Omvang
130+ medewerkers
Branche
Bouw en bouwtoelevering
Opgericht
1958
Isah klant sinds
2019
Publicatiedatum
28 mei 2024

Trappenfabriek Vermeulen– al drie generaties vakmanschap

Opgericht in 1958 in Breda is Trappenfabriek Vermeulen al drie generaties in bedrijf om houten en stalen trappen te produceren en plaatsen. In de historie van 66 jaar hebben ze al meer dan 400.000 trappen geplaatst. Ze maken zowel standaard houten trappen voor grote nieuwbouwprojecten of stalen verdiepingstrappen voor flatgebouwen als exclusieve op maat gemaakte trappen in villa’s. Samen met 130 collega’s werken ze iedere dag om aan de top van de Nederlandse trappenmarkt te blijven.

Digitaliseren staat centraal

"We hebben ervoor gekozen om tijdens de implementatie van Isah ERP in de eerste fase direct de implementatie van Time Registration, Shop Floor Control en Mobile Field Service mee te nemen.’’ vertelt Marcel Verberg, Project- en Technical Manager. "We hebben  Isah Time Registration meteen geïmplementeerd omdat het een relatief eenvoudige implementatie is.''

In de situatie voordat Time Registration geïmplementeerd was, stond veel handmatige arbeid centraal. Iedere week werden de urenstaten van de medewerkers handmatig ingevoerd door de financiële afdeling. "Dat kostte al snel twee volledige dagen per week. Naast dat deze tijd beter besteed kan worden, was er ook een grotere kans op fouten bij het invoeren van de uren en werden alle uren afgerond op 15 of 30 minuten terwijl werkzaamheden vaak minder tijd kosten. Waar we eerder 16 uur per week bezig waren met het verwerken van de uren, hebben we met Time Registration nog maar twee uur per week nodig. Dat is 14 uur aan tijdsbesparing per week!"

isah-referenties-trappenfabriek-vermeulen-marcel-verberg

"Waar we eerder 16 uur per week bezig waren met het verwerken van de uren, hebben we met Time Registration nog maar twee uur per week nodig. Dat is 14 uur aan tijdsbesparing per week!" 

Marcel Verberg
Project- and Technical Manager

Meer inzicht voor managers binnen hun team

Het doel van de inzet van Time Registration  was niet alleen om de werkdruk bij de financiële afdeling te verlagen, maar ook om meer inzicht te krijgen. "Managers hadden toen de uren nog via briefjes ingevoerd werden minder inzicht in wat er binnen hun team gebeurde. Ze hadden maar één keer per week input, nu hebben ze op dagbasis inzicht in de werkzaamheden van hun teamleden. Hierdoor weten we veel beter wat er gebeurt op de productievloer, zeker omdat we ook met Shop Floor Control werken. Hierdoor registeren we de werkzaamheden ook per minuut in plaats van per kwartier. Dit geeft op de orders nog beter weer wat de besteedde kosten en uren zijn.’’

Gedeelde verantwoordelijkheid

Door het digitaliseren van de uren, is ook de verantwoordelijkheid anders geworden. "Iedereen is nu verantwoordelijk voor het invoeren van zijn eigen uren. Dit gebeurt o.a. door de start- en stoptijden van medewerkers te registeren. Ze voeren en controleren daarna zelf binnen deze periode of alle uren goed ingevuld staan. Maar ook verlofaanvragen. Medewerkers hebben op ieder moment inzicht in hun eigen verlofsaldo. Ze kunnen nu zelf via Time Registration een verlofaanvraag doen en zien meteen wat dit voor hun verlofsaldo doet.’’ Ook tussen afdelingen zijn de verantwoordelijkheden verschoven. Marcel vertelt daarover: "Waar eerst de financiële afdeling verantwoordelijk was voor het goedkeuren van de uren zijn dat nu de managers van de teams. We zijn blij dat de managers van de teams de uren nu kunnen fiatteren omdat zij meer inzicht hebben in de redenen van de uren dan de financiële afdeling dat heeft. Zij hoeven nu alleen nog maar naar de uitzonderingen te kijken in plaats van alle uren.’’

Samen succesvol implementeren

Marcel: "Het is natuurlijk belangrijk dat het ERP systeem  en de applicaties goed geïmplementeerd worden. Dat is essentieel voor het succes. Maar ook de bereidwilligheid van de medewerkers om hiermee te gaan werken is belangrijk. Waar we misschien soms wat weerstand hadden verwacht is dat in de realiteit erg meegevallen. We hebben korte trainingen gegeven met uitleg over de werking van de applicatie. Hierna is iedereen ermee aan de slag gegaan en zijn al werkende nog vragen beantwoord. We kijken heel tevreden erop terug hoe onze medewerkers mee zijn gegaan in deze veranderingen!’’

De blik vooruit

Bij Trappenfabriek Vermeulen realiseren ze zich dat het starten met het gebruik van onder andere Time Registration pas het begin is. "We zijn heel blij dat we ook dit deel van het proces hebben kunnen digitaliseren. Maar we kijken ook alweer vooruit hoe we andere processen hierin mee kunnen nemen. Denk bijvoorbeeld aan het digitaliseren van de productiebonnen in Shop Floor Control, maar ook het opzetten van een digitaal artikelbestand om via Isah te gaan bepalen wat de stuklijsten zijn en welke bewerkingen daarvoor nodig zijn. We bekijken per keer welk deel we gaan digitaliseren maar omdat er steeds meer processen al geautomatiseerd gaan, wordt het steeds een stukje makkelijker!"

Isah Time Registration

Lees alles over efficiënt beheer van tijd en uren.

Auteur
Yvette Wouters
Het inspireren en verbinden van klanten door doelgericht te werken aan oplossingen die de verwachtingen overtreffen, daar is Yvette graag mee bezig. En dit doen door met een team samen te werken en voldoende met elkaar te lachen. 

Ook interessant.

Klaar om jouw logistieke processen efficiënter aan te pakken?

Ook jouw organisatie kan minder tijd kwijt zijn aan processen en dus meer investeren in je product of dienst. Benieuwd naar de mogelijkheden? Onze maakindustrie specialisten denken graag met je mee.