Terug naar overzicht

Isah Guru Dennis Abels van Avek aan het woord

Sinds de lancering van onze rubriek ‘Isah Guru’ krijgen we regelmatig aanmeldingen van klanten die hun applicatiebeheerder op deze manier in het zonnetje willen zetten. Recent kwam er een nominatie van Avek voorbij; echter werd hier niet de applicatiebeheerder, maar de Directeur / Eigenaar genoemd als Isah Guru. Dat wekte uiteraard onze nieuwsgierigheid, dus maakten we snel een teams-afspraak met Dennis Abels!

isah-guru-header-avek
Locatie
Haarlem
Branche
Metaal industrie
Isah Guru sinds
1990
Favo Isah feature
Sneltoetsen
Eigen tabbladen & velden
Publicatiedatum
1 april 2021

Wat is je rol binnen het bedrijf?

“Op dit moment ben ik Algemeen Directeur van Avek,” aldus Dennis “maar toen ik in 2002 startte was ik verantwoordelijk voor ICT. Avek is een familiebedrijf dat in 1966 werd opgericht door 3 vrienden. Een daarvan was mijn opa. In 2011 nam ik het stokje van mijn vader over en werd ik verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. We houden ons al 55 jaar bezig met de ontwikkeling en productie van technische veren voor diverse toepassingen, van automotive tot huishoudelijke artikelen en van kantoormeubilair tot luchtvaart. En daarvoor gebruiken we Isah al sinds lange tijd.”

Werk je dus ook al vanaf het begin dat je bij Avek werkt met Isah?

“Dat klopt. Avek is een van de eerste Isah-klanten; volgens mij hebben we licentienummer 3 als ik het goed onthouden heb. De directeur van Isah, Paul van Abeelen, heeft ooit bij ons nog de implementatie van BedrijfsBeheer (de voorloper van Isah) gedaan. In 2002 gingen wij over van BedrijfsBeheer naar Isah; die migratie was mijn eerste uitdaging toen ik zelf bij Avek startte.

Ik was toevallig laatste een oude schijf aan het opruimen en kwam daar nog verslagen uit 2002 tegen, waaruit bleek dat we in totaal 879 uur bezig zijn geweest met de implementatie van Isah. Die hoeveelheid uren had overigens met name met een stuk maatwerk te maken, dat wij destijds hebben ontwikkeld. Dat heeft toen echt veel tijd gekost. Gelukkig hebben we in de jaren daarna het grootste deel van dat maatwerk er uit kunnen slopen, omdat Isah dat al snel allemaal in de standaard had zitten.

Naast de werkverslagen kwam ik op mijn schijf ook nog oude werkinstructies van Isah tegen. Erg leuk om te zien! En vooral fijn om te constateren, dat het er tegenwoordig allemaal een stuk aantrekkelijker uitziet als je Isah opent!”

Hoe is het gekomen dat je Isah Guru werd?

“Avek is een relatief klein bedrijf. Veel van het ICT beheer is sinds mijn verantwoordelijkheid als Directeur afgestoten naar een externe partij. Maar voor Isah-gerelateerde zaken komen medewerkers nog steeds naar mij toe. Dat is een beetje zo gegroeid omdat mijn interesses daar ook echt liggen. Wanneer we intern aan de slag gaan om processen efficiënter te krijgen, probeer ik altijd om dit in Isah te krijgen. Nu zijn we bijvoorbeeld bezig met het thema leveranciersbeoordeling. Voorheen gebeurde dat omslachtig buiten Isah om en nu gaan we daar standaard Isah functionaliteit voor inzetten.”

Wat voor Isah-gerelateerde vragen krijg je zoal?

“Dat zijn toch vaak de simpelere vragen over hoe iets precies werkt. Soms krijgt iemand een foutmelding en vaak is het dan iets simpels dat men niet goed heeft ingevoerd. Voor veel zaken maken we daarom instructies en dat werkt heel goed.

Uiteraard krijg ik ook regelmatig vragen over nieuwe mogelijkheden; zou dit of dat ook kunnen in Isah? Dat zijn dan zaken die ik uit ga zoeken. Voor externe bewerkingen werkten we voorheen bijvoorbeeld met scripts. Tegenwoordig maken we de productieorders kleiner om makkelijker door de organisatie te kunnen loodsen. De uitdaging werd dan: hoe kunnen we 4 productieorders op 1 inkooporder krijgen. Dat zijn leuke dingen om uit te zoeken.”

isah-guru-avek-dennis-abels

"Isah heeft heel veel handige features. Ik werk zelf niet zo veel met mijn muis, dus allerlei sneltoetsen heel fijn. Bijvoorbeeld 'CTR + M' toepassen bij je artikelen of een functie als 'Ga naar'."

Dennis Abels
Algemeen Directeur, Avek

Hoe houdt je zelf je Isah-kennis op peil?

“De nieuwsbrieven die langskomen van Isah bekijk ik altijd. En ik vond het ook altijd prettig om naar bijeenkomsten te gaan om mezelf op de hoogte te houden van ontwikkelingen bij Isah. In corona-tijd heeft Isah helaas geen fysieke bijeenkomsten kunnen organiseren, dus ik kijk er naar uit dat dat straks weer kan.”

Van welke Isah-feature ben je zelf fan?

“Isah heeft heel veel handige features. Heel simpel een functie als ‘CTR + M’ toepassen bij je artikelen, zodat je alle mutaties ziet die gepland zijn of wanneer je iets moet leveren. Of een functie als ‘Ga naar’ om direct naar je orders te gaan of naar je facturen. Ik werk zelf niet zo veel met mijn muis, dus vind dat soort sneltoetsen heel fijn.

Daarnaast vinden wij ook de mogelijkheid van eigen velden en eigen tabbladen heel prettig. Je moet het zo zien: wij leveren als Avek zijnde geen standaard veren. Standaard is mooi, maar vaak wil de klant nét iets anders en moet je een beetje ‘tweaken’. Dat is in feite ook zo met de zaken die je in je ERP systeem wilt vastleggen. In Isah kun je standaard al veel kwijt, maar sommige dingen ontbreken. En dat is voor ieder bedrijf iets anders. Het is logisch dus ook dat Isah niet overal standaard velden voor kan maken. De mogelijkheid om eigen velden te creëren is dan een uitkomst! Bij ons is het bijvoorbeeld belangrijk om vast te leggen hoe een product verpakt moet worden. En zo hebben we nog wel wat meer zaken met eigen velden opgelost; ideaal!”

Welke tip heb je voor andere Isah-gebruikers?

“Mijn tip zou echt zijn: volg de cursussen! Daar leer je allerlei handigheidjes en trucjes voor het dagelijks gebruik van Isah. Het is gewoon prettig om dat soort zaken over de basisbediening te weten. Nieuwe medewerkers sturen wij daarom altijd naar Tilburg om de gratis basiscursus te volgen. En nu volgen ze die natuurlijk online via de e-learning. Onze insteek is: bij Isah leren ze de basis en daarna leren ze bij ons hoe wij met het systeem werken.

Wij zijn nu toevallig weer bezig met allerlei werkinstructies. Veel dingen gebruik je niet dagelijks en dan is het prettig om dingen na te kunnen lezen. Wij verzamelen die instructies op één website waar mensen eenvoudig kunnen doorklikken, allemaal in dezelfde lay-out en opmaak.

Die instructies zijn niet alleen handig voor het personeel, het is ook essentieel voor onze Automotive ISO Plus certificering (IATF16949). We moeten voor onze processen immers de continuïteit kunnen waarborgen dus iedereen moet in feite bepaalde stappen kunnen uitvoeren. Dat kan op deze manier!”

 

En zo blijft Dennis ondanks zijn verantwoordelijkheid voor de dagelijkse aansturing van Avek nog altijd actief en enthousiast betrokken bij de verdere optimalisatie van het gebruik van Isah binnen hun bedrijf. De Isah-Guru pet is daarmee terecht verdiend! Wil jij ook zo’n pet scoren? En vind je het leuk om jouw tips en ervaring als Isah Guru te delen? Meld je dan aan als volgende Isah Guru!

Ben jij of ken jij ook een Isah Guru?

Laat het ons weten en wie weet verschijnt jouw verhaal ook op onze website!

Auteur
Debbie Veeke
Van tevreden medewerkers naar tevreden klanten. Dat is waar Debbie zich als Marketeer voor inzet. Daarom interviewt zij regelmatig bedrijven over hun ervaring met Isah en gaat ze met collega's in gesprek over hun werkzaamheden bij het bedrijf. Zo verbindt ze binnen met buiten en vice versa.

Ook interessant.

Klaar om jouw logistieke processen efficiënter aan te pakken?

Ook jouw organisatie kan minder tijd kwijt zijn aan processen en dus meer investeren in je product of dienst. Benieuwd naar de mogelijkheden? Onze maakindustrie specialisten denken graag met je mee.