Terug naar overzicht

Isah Guru Mathieu de Vries van Stinis aan het woord

Isah Guru’s kunnen zichzelf opgeven voor deze rubriek of worden aangedragen door een collega. Maar deze Isah Guru, Mathieu de Vries, werd voorgesteld door Isah collega’s. Dat Mathieu nog niet in de rubriek voorkwam, konden ze zich niet voorstellen. Mathieu is volgens hen een echte Isah duizendpoot en staat altijd klaar om zijn collega’s, Isah medewerkers en andere Isah klanten te helpen. Ik ben erg benieuwd naar zijn rol binnen Stinis, zijn Isah ervaringen en welke Isah tips en tricks hij heeft.

isah-referentie-stinis-productievloer
Locaties
Nederland
Singapore
Maleisië
China
Branche
Machine- en apparatenbouw
Isah Guru sinds
1998
Favo Isah feature
Outlook add-in
Tegels op het startscherm
Publicatiedatum
1 juni 2022

Wat is je rol binnen het bedrijf?

"Ik werk nu 26 jaar bij Stinis en binnen het bedrijf ben ik altijd bezig geweest met een combinatie van engineering en IT. Stinis is een echt familiebedrijf opgericht in 1830. Stinis levert spreaders aan overslagbedrijven in vooral havens overal ter wereld. Mijn rol is nu veel meer IT gericht dan vroeger. Maar als International Welding Engineer houd ik me nog steeds bezig met lastechniek en -processen. Daarnaast ben ik ook veel bezig met de logistieke processen rondom Isah. We willen dat gegevens op één plaats worden vastgelegd zodat andere afdelingen de informatie kunnen hergebruiken maar ook onze vestigingen in Maleisië en Singapore de gegevens kunnen gebruiken. Samen met mijn IT collega’s in Nederland en Maleisië werken we aan het zo efficiënt mogelijk inrichten van deze processen. Zo automatiseren we zo veel mogelijk vaste processen middels het schrijven van scripts. Deze scripts schrijven en ontwikkelen mijn Maleise collega en ik zelf.”

Hoe lang werk je al met Isah?

“In 1998 zijn we begonnen met het werken met Isah, volgens mij was dat toen versie 11. Na ongeveer een jaar implementeren konden we live. Na livegang hebben we in kleine stappen, in samenwerking met Isah, onze processen steeds verder gedigitaliseerd en verbeterd. En nog steeds doen we dat. We zijn nu bijvoorbeeld bezig met het implementeren van de productconfigurator van Merkato, geïntegreerd met het Isah ERP systeem.”

Hoe is gekomen dat je wordt gezien als Isah Guru?

“Door heel veel met Isah bezig zijn en door de vele vragen van mijn collega’s. We willen met zijn allen Isah zo optimaal mogelijk gebruiken. Het is dan ook enorm leuk om de wensen vanuit de organisatie om te zetten in oplossingen binnen Isah. Meestal sluit de vraag goed aan op hoe processen in Isah werken.”

Wat voor Isah-gerelateerde vragen krijg je zoal?

“Vaak gaan de vragen over het optimaliseren van het proces. Bijvoorbeeld hoe we zo eenvoudig mogelijk documenten kunnen verzamelen voor een verkooporder in Isah en hoe we de juiste documenten bij de juiste mensen op de juiste plaats krijgen. Doormiddel van scripting en logica in Isah verbind je al die verschillende afdelingen.”

Hoe houd je zelf je Isah-kennis op peil?

“Door veel te vragen aan de Product Support afdeling en de mensen van Isah. Maar ook door er vooral veel mee bezig te zijn.”

isah-referenties-stinis-mathieu-de-vries

"Dankzij een tegel op het startscherm in Isah weten we precies welke documenten waar bij horen en wanneer er actie dient te worden ondernomen."

Mathieu de Vries
Hoofd IT, Stinis

Van welke Isah-features ben je fan?

“Een fantastische tool is de Isah Outlook add-in. Met deze functionaliteit kunnen we bijvoorbeeld gemakkelijk een verzendlabel die we via de mail ontvangen, koppelen aan een shipping-note. Een stukje script stuurt een bericht naar de logistieke afdeling wanneer het label wordt gekoppeld. Dit gebeurt door middel van een teller in een tegel op het startscherm in Isah. Zo weten ze precies welke documenten waar bij horen en wanneer er actie dient te worden ondernomen.

Ik vind dat Isah met veel innovatieve oplossingen is gekomen de aflopen jaren. Zo zijn we nu ook aan het bekijken of we een Stinis Web Portaal kunnen ontwikkelen voor klanten en distributeurs en dat portaal koppelen we dan aan Isah. Ook is digitale communicatie met klanten, leveranciers en binnen Stinis zelf voor ons erg belangrijk. We werken nu met spreadsheets maar het is natuurlijk veel eenvoudiger en sneller om deze data automatisch te kunnen verwerken. Daar gaat SCSN en de Supply Chain Integrator ons bij helpen.”

Tot slot, wat is jouw tip voor andere Isah-gebruikers?

“Dat je beter in kleine stappen naar een oplossing toe kunt werken dan in één grote stap. Dit is bij Stinis onze gehele werkwijze. Wij stellen een bepaald doel en werken daar stap voor stap naartoe. Bijvoorbeeld onze werkvoorbereidingsafdeling telt 8 personen. Deze personen waren in het verleden meer dan één uur per persoon per dag bezig met het verzamelen van de juiste documenten bij een productiedossier of inkooporder. Dit kostte enorm veel tijd, het was vervelend werk en omdat alles handmatig gebeurde, ging er wel eens wat fout. Dat moest eenvoudiger kunnen, want we weten tenslotte welke documenten we nodig hebben. In drie stappen hebben we naar het uiteindelijke doel toegewerkt. Allereerst wilden we dat de juiste documenten altijd op de juiste manier worden geregistreerd. Daarna dat we altijd snel de juiste documenten bij de hand hebben. En als laatste stap dat de juiste documenten automatisch gelinkt worden aan het productiedossier, juiste bewerking en inkooporder. Dit heeft ervoor gezorgd dat het koppelen van documenten nu minutenwerk is, in plaats van één uur per persoon. Het grootste gedeelte van het werk gaat zelfs zo automatisch dat een gebruiker niets anders hoeft te doen dan een artikelnummer in te voeren, Isah voert de rest van het werk uit.”

Catchy CTA

Ben jij of ken jij ook een Isah Guru?

Laat het ons weten en wie weet verschijnt jouw verhaal ook op onze website!

Auteur
Lieke van Laarhoven
Klanten inspireren, enthousiasmeren en overtuigen, dat is waar Lieke haar marketinghart sneller van gaat kloppen. Van november 2021 tot en met april 2023 werkte zij als Marketeer bij Isah.

Ook interessant.

Klaar om jouw logistieke processen efficiënter aan te pakken?

Ook jouw organisatie kan minder tijd kwijt zijn aan processen en dus meer investeren in je product of dienst. Benieuwd naar de mogelijkheden? Onze maakindustrie specialisten denken graag met je mee.