Terug naar overzicht

Isah Guru Ravid Kochavi van MTA aan het woord

Al snel na de lancering van de rubriek ‘Isah Guru aan het woord werd Ravid Kochavi, werkzaam als Business Application Engineer bij MTA, door zijn collega Servaas genomineerd. Deze collega vond dat Ravid zich in zijn looptijd bij MTA als een échte Isah-kennishouder had ontwikkeld. “Een mooi compliment” aldus Ravid.

isah-guru-header-mta
Locatie
Helmond
Branche
Mechatronica
Isah Guru sinds
2015
Favo Isah feature
Scherminstructies
Batchverwerking o.b.v. statussen
Eigen tabbladen & velden
Eigen presets
Publicatiedatum
14 december 2020

Ravid, vertel eens wat meer over MTA en over jouw rol binnen het bedrijf?

“MTA houdt zich bezig met de ontwikkeling en productie van mechatronische systemen,” begint Ravid zijn verhaal. “Vanuit onze locatie in Helmond maken wij deze systemen in opdracht voor klanten in diverse markten. We werken volgens ons unieke V² model waarbij product- én productieontwerp synchroon lopen en tijdens het ontwikkelproces continu op elkaar worden afgestemd. Hierdoor realiseren we een betere, snellere en goedkopere oplossing voor onze klant.”

Voorheen reed Ravid dagelijks met de auto naar MTA. Door de corona-crisis werkt hij nu vier van de vijf dagen vanuit huis. Gelukkig kan hij zijn werk ook prima vanuit huis doen.

Tijdens het laatste jaar van zijn studie Technische Bedrijfskunde voerde Ravid een afstudeeropdracht uit bij MTA. Hij verdiepte zich daarbij specifiek in het optimaliseren van het proces rondom de bevestigingsmaterialen die toegepast worden in de systemen. Na afloop van zijn afstudeeronderzoek, nu ruim vijf jaar geleden, ging hij vast aan de slag binnen MTA; eerste als Process Engineer, later dus als Business Application Engineer. “MTA is een dynamisch bedrijf. Binnen mijn huidige rol houd ik me bezig met hoe we onze processen dusdanig kunnen optimaliseren dat we het maximale halen uit onze klantorders. Daar komt vaak ook een stuk inrichting van ons ERP Systeem, Isah, bij kijken. In feite ben ik verantwoordelijk voor alle applicaties die binnen kantoorfuncties gebruikt worden.”

Hoe lang werk je al met Isah?

“De eerste periode bij MTA hield ik mij vooral bezig met de data in Isah. Op basis daarvan ging ik kijken waar er ruimte was voor verbetering, in deze rol lag de focus vooral op de procesmatige kant van optimaliseren. In mijn huidige rol zit ik wat meer aan de functionele en technische kant van Isah, maar in feite werk ik dus wel al van begin af aan met Isah.”

En hoe is het gekomen dat je Isah Guru werd?

“Vanuit mijn rol krijg ik veel ruimte om mezelf te verdiepen in Isah. Ik lees altijd de nieuwsbrieven die Isah stuurt en verdiep me vervolgens in nieuwe functionaliteit. Doordat ik enerzijds het systeem goed ken en anderzijds thuis ben in het MTA proces, komen collega’s met hun vragen bij mij terecht.”

Wat voor vragen zijn dat zoal?

“Dat kan vanalles zijn!” begint Ravid. “Dat kunnen functionele / operationele vragen zijn, in de categorie ‘waar is dit veld voor benodigd’ of ‘kan die kolom aan een preset worden toegevoegd zodat ik mijn werk efficiënter kan doen?’. Maar er spelen ook altijd diverse automatiseringsvraagstukken. Hoe kunnen we beter inkopen? Hoe kunnen we onze projecten beter aansturen? Dat soort vragen wordt dan aan mij voorgelegd, waarna ik me in de mogelijkheden ga verdiepen. Dat zijn de interessante projecten, omdat je vaak gezamenlijk op zoek gaat naar de slimste en beste oplossing.

Verder krijg ik ook regelmatig vragen op het gebied van rapportages, bijvoorbeeld voor Finance of Projectmanagement. De data uit Isah verwerk ik in Power BI dashboards en aan die dashboards moeten wel eens bepaalde zaken worden toegevoegd. Ik vind dit overigens een van de toffe dingen aan Isah, je kunt die data heel eenvoudig uit het systeem halen en op een aantrekkelijke manier presenteren.”

isah-guru-mta-ravid-kochavi

"Wij zien Isah als de backbone van de organisatie. We proberen zo veel mogelijk processen vast te leggen en te borgen met dat ene systeem."

Ravid Kochavi
Business Application Engineer, MTA

Hoe houd jij zelf jouw Isah-kennis op peil?

“De nieuwsbrieven die Isah maandelijks stuurt zijn goed om te volgen; zo blijf ik op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en mogelijkheden. Daaruit filter ik hetgeen wat binnen MTA interessant kan zijn en ga daarover periodiek in gesprek.

Daarnaast moet ik zeggen dat de webhelp die Isah heeft erg sterk is. In ieder scherm kan je velden aanroepen om online een toelichting te lezen. En ook De afdeling Product Support van Isah vind ik erg goed. Ik maak daar zeker 1 of 2 keer per maand gebruik van voor allerlei soorten vragen.

In mijn beginperiode bij MTA heb ik ook wel gratis cursussen bij Isah gevolgd, maar dat is ondertussen nu ik meer van het systeem weet niet meer nodig. Vanuit onze organisatie sturen we wel nog regelmatig nieuwe collega’s op cursus. Ik ben immers niet de enige die Isah-kennis nodig heeft, we vinden het belangrijk dat collega’s die dagelijks met Isah werken ook de ins en outs kennen.”

Van welke Isah-feature ben je fan?

“Oh dat zijn er wel een aantal hoor!” lacht Ravid. “Om te beginnen maken wij veel gebruik van scherminstructies. Dat is een handige feature waarmee je op basis van een html-opmaak zelf een instructie op kunt nemen in het scherm. Daarmee zorgen we voor een stukje procesborging. Medewerkers kunnen direct op de plek waar zij aan het werk zijn de instructie lezen.

Verder maken we veel gebruik van statussen in combinatie met batchverwerking. Wij kunnen bijvoorbeeld in één oogopslag zien wat de status van een onderdeel of productiedossier is. Zodra de status ‘gereed voor productie’ is bereikt, zet onze werkvoorbereider dan al deze orders tegelijk door naar de werkvloer. Dat werkt erg prettig.

Een derde feature die we erg fijn vinden is de mogelijkheid voor eigen tabbladen en velden. Met name aan de input-zijde is dat erg handig. Binnen MTA hebben we voor diverse functies een tabblad gecreëerd waar alleen die velden op staan die door de desbetreffende medewerker ingevoerd moeten worden. Zo borg je dat alle benodigde gegevens ingevoerd worden en voorkom je fouten of vertraging verderop in het proces.

Een vierde punt dat ik graag wil noemen is het dat Isah heel open is en dat er de mogelijkheid is om eigen presets en verwerkingen toe te voegen. Wel met de kanttekening erbij dat we daar heel kritisch op zijn, want je wilt immers geen wildgroei aan customizing. Wij kijken dus altijd heel scherp of een aanvulling écht iets toevoegt voor MTA."

isah-guru-mta-productie

Tot slot, wat is jouw tip voor andere Isah-gebruikers?

“Wij zien Isah, onze ERP-software, als de backbone van de organisatie. We proberen zo veel mogelijk processen vast te leggen en te borgen met dat ene systeem. Onze visie is namelijk dat wanneer je zo breed mogelijk binnen je organisatie gebruik maakt van een of enkele systemen, je aandacht daar volledig naartoe kan qua functioneel en technisch beheer en daarmee gaat zeker de gebruiksvriendelijkheid omhoog. Uiteraard is het belangrijk om als applicatiebeheerder goed contact te hebben met de eindgebruikers binnen je organisatie. Doordat je veelvuldig terugkoppeling krijgt over de huidige inrichting, kun je weloverwogen nieuwe verbetertrajecten opstarten. Binnen MTA hebben we daarvoor een aantal key-users benoemt met wie ik regelmatig spar en waar vaak concrete en bruikbare feedback vandaan komt. Mijn werk is nooit af, je wilt altijd blijven optimaliseren, dat is precies wat ik zo leuk vind aan mijn baan!”

Tot besluit wil Ravid nog toevoegen dat hij het initiatief ‘Isah Guru aan het woord’ erg leuk vind. “Het is altijd waardevol om van andere bedrijven te horen wat voor tips en ideeën ze hebben. Dat kun je weer als input gebruiken om zelf dingen beter te doen. Ik ben heel blij dat Isah wat dat betreft, net als MTA, altijd in beweging is!”

 

En met die positieve woorden sluiten we het interview af! De Isah Guru-pet, welke ondertussen onderweg is naar Ravid, heeft hij in elk geval terecht verdiend! Wil jij ook zo’n collectors-item scoren? En vind je het leuk om jouw tips en ervaring als Isah Guru te delen? Meld je dan aan als volgende Isah Guru!

Ben jij of ken jij ook een Isah Guru?

Laat het ons weten en wie weet verschijnt jouw verhaal ook op onze website!

Auteur
Debbie Veeke
Van tevreden medewerkers naar tevreden klanten. Dat is waar Debbie zich als Marketeer voor inzet. Daarom interviewt zij regelmatig bedrijven over hun ervaring met Isah en gaat ze met collega's in gesprek over hun werkzaamheden bij het bedrijf. Zo verbindt ze binnen met buiten en vice versa.

Ook interessant.

Klaar om jouw logistieke processen efficiënter aan te pakken?

Ook jouw organisatie kan minder tijd kwijt zijn aan processen en dus meer investeren in je product of dienst. Benieuwd naar de mogelijkheden? Onze maakindustrie specialisten denken graag met je mee.