Terug naar overzicht

Isah Guru Reggy Kooiman van Bronkhorst Nederland aan het woord

Deze zomer komt er via de website een bijzonder bericht binnen. Reggy Kooiman, werkzaam bij Bronkhorst Nederland, vertelt ons dat hij sinds 2003 veelvuldig met Isah werkt en dat hij door collega’s als zogenaamde ‘Isah Guru’ bestempeld is. Reggy stuurt: “Ik voel mij er zo bij betrokken dat ik een cap heb laten maken met Isah Guru er op.” Uiteraard zijn wij erg benieuwd naar die cap en het verhaal erachter! Na wat mails over en weer, krijgen we een foto opgestuurd en maak ik een afspraak om Reggy te interviewen.

isah-guru-header-bronkhorst
Locatie
Ruurlo
Branche
Machine- en apparatenbouw
Isah Guru sinds
2003
Favo Isah feature
Filteren
Voorwaardelijke opmaak
Draaitabellen
Publicatiedatum
10 september 2020

Om bij het begin te beginnen, Reggy: wat is jouw rol binnen het bedrijf?

“Ik werk sinds 1999 voor Bronkhorst Nederland; een dochteronderneming van Bronkhorst High-Tech die verantwoordelijk is voor de verkoop, service en support van Bronkhorst producten in de Nederlandse markt. Als afdeling Inside Sales houden wij ons bezig met het hele traject van eerste aanvraag tot en met de bevestiging van een projectorder. In de loop der jaren is ons team flink uitgebreid. Tegenwoordig richt ik me daarom hoofdzakelijk op service-aangelegenheden en orderverwerking. Daarnaast ligt het testen van Isah op mijn bordje.”

En hoe lang werk je al met Isah?

“Toen ik begon bij Bronkhorst Nederland werkten we vooral met Excel. Ons hoofdkantoor in Ruurlo ging op een bepaald moment met Isah werken en vanaf 2003 moesten ook de verkoopkantoren met Isah aan de slag om een uniforme werkwijze te realiseren. Toen ben ik in feite in beeld gekomen. Samen met een aantal Consultants van Isah ben ik destijds aan de slag gegaan om Isah voor ons kantoor te implementeren.

De volgende stap was om Isah ook in Engeland en Duitsland te implementeren. In andere landen heb je natuurlijk te maken met andere regelgeving. Ik heb toen een Europees rondje gedaan om vast te stellen wat de handigste werkwijze was voor ons allemaal. Alle procedures heb ik vervolgens uitgewerkt en vastgelegd."

Hoe is het gekomen dat je binnen Bronkhorst de Isah Guru werd?

“Ik heb die term niet eens zelf verzonnen hoor; ik kreeg op een gegeven moment dat stickertje opgeplakt. Ik hield me bij nieuwe software-updates namelijk altijd bezig om zaken te testen en werd vaak gevraagd door collega’s over ‘hoe zat het ook al weer?’. Als mensen vragen hadden, dan zeiden ze tegen elkaar ‘Dan moet je even bij Reggy zijn, hij is onze Isah Guru’. Zelfs buiten onze landsgrenzen om ben ik een begrip. Leuk toch!

Na een nieuwe update van de software of na een wijziging van onze procedure stuur ik vaak een nieuwsbrief naar mijn collega’s om ze te informeren; het Isah Bulletin noem ik dat. Ik heb daar toen een keer het logo van Isah Business Software veranderd naar Isah Guru. Zo is het een beetje ontstaan.”

En toen besloot je een pet te maken…?

“Dat klopt. Dat zegt wel iets over hoe enthousiast ik ben over Isah, denk ik! Ik hou van petten en heb voor verschillende moods of situaties een andere cap. Ik ben recentelijk verhuisd en ben nu bezig om – in plaats van een Wall of Fame – een muurtje te maken met mijn Caps of Fame. Ik heb er bijvoorbeeld een met ‘Always winning’ er op; die zet ik wel eens op met een meeting. Maar ik heb ook bijzondere caps van mijn zoon en mijn broer gekregen die meer emotionele betekenis hebben. Wanneer een collega mijn via Teams benaderd met een Isah-gerelateerd vraag dan zet ik mijn Isah Guru cap op.”

isah-guru-bronkhorst-reggy-kooiman

"Draaitabellen zijn heel fijn, daar doen we heel veel mee. We kunnen op die manier eenvoudig omzetgegevens per klant of per regio bekijken en de voortgang of tendens bij bepaalde klanten monitoren."

Reggy Kooiman
Verkoop binnendienst, Bronkhorst High-Tech

Wat voor Isah-gerelateerde vragen krijg je zoal?

“Vaak zijn dat zaken die ze ook in een manual terug kunnen vinden, maar mensen vinden het vaak makkelijker of sneller om het even aan mij te vragen. Reggy, hoe zat dit of dat ook al weer? Reggy, waar kan ik bepaalde informatie terugvinden? Of: welke preset kan ik het beste gebruiken?"

Hoe houd je zelf je Isah-kennis op peil?

“Dat gebeurt eigenlijk vanzelf doordat ik dagelijks met Isah bezig ben. Door gesprekken met collega’s word ik soms getriggerd en kom ik dingen tegen waar ik meer van wil weten. Ik ben dan het type dat daar graag zelf induikt. Wij hebben bij Bronkhorst een testomgeving en ik ben niet bang om op knopjes te drukken. Ik ga dan op alle mogelijke manieren proberen om iets voor elkaar te krijgen en daar leer ik van.”

Van welke Isah-feature ben je fan?

“Dat zijn er een paar. Wat bij ons veel gebruikt wordt is filteren op verschillende manieren en voorwaardelijke opmaak; het kleurenpalet noem ik dat. Projecten met een bepaalde status kun je een kleur geven of je geeft juist een kleur aan een bepaald type projecten. Dat werkt super handig en overzichtelijk.

Draaitabellen zijn ook heel fijn, daar doen we heel veel mee. We kunnen op die manier eenvoudig omzetgegevens per klant of per regio bekijken en de voortgang of tendens bij bepaalde klanten monitoren. Zo kunnen we tijdig trends ontdekken en contact leggen met klanten om zaken actueel te houden.”

Tot slot, wat is jouw tip voor andere Isah-gebruikers?

“Onze afdeling maakt veel gebruik van de CRM-functionaliteit. En daarbij is een uniforme vastlegging erg belangrijk. Dat begint bij kleine dingen, zoals consequent telefoonnummers op dezelfde manier vastleggen; met of zonder landnummer, een spatie of een streepje, etc. Wij hebben over dat soort zaken werkafspraken gemaakt, die ook vastgelegd zijn. Dat hoeft niet uitgebreid. Op een paar A4tjes met print screens er bij is eigenlijk al voldoende. Als je vervolgens offertes of bevestigingen verstuurt, ziet het er tenminste altijd netjes uit. Wij verkopen high-tech instrumenten dus dan wil je ook een strakke en professionele uitstraling en laten zien dat je secuur werkt.

Doordat we zo veel zaken in procedures en werkafspraken hebben vastgelegd, kan ook iedereen in het bedrijf zaken terugvinden. Alles staat namelijk altijd op dezelfde plaats in het systeem. Klanten geven ons daar ook echt complimenten over. Het wordt goed gewaardeerd dat iedereen die ze spreken direct de status van een project weet te vertellen en alle relevante informatie bij de hand heeft.

Een laatste tip die ik wil geven: maak een preset met in één oogopslag alle relevante gegevens die voor jouw afdeling belangrijk zijn. Dat werkt heel efficiënt!”

 

Het enthousiasme waarmee Reggy vertelt is erg aanstekelijk. Terwijl ik hem spreek vraag ik me af: zouden er bij onze andere klanten ook Isah Guru’s zijn? Ik denk het wel! Hoe leuk zou het zijn om al die Guru’s in het zonnetje te zetten? En dan laten we zelf ook Isah petten maken die we kunnen opsturen nadat we deze Guru’s gesproken hebben… Een leuke nieuwe rubriek in onze nieuwsbrief zou dat zijn!

Dus: ben jij zelf een Isah Guru of ken je een Isah Guru binnen jouw bedrijf? Laat het ons dan weten en wie weet verschijnt jullie verhaal in de komende nieuwsbrief!

Ben jij of ken jij ook een Isah Guru?

Laat het ons weten en wie weet verschijnt jouw verhaal ook op onze website!

Auteur
Debbie Veeke
Van tevreden medewerkers naar tevreden klanten. Dat is waar Debbie zich als Marketeer voor inzet. Daarom interviewt zij regelmatig bedrijven over hun ervaring met Isah en gaat ze met collega's in gesprek over hun werkzaamheden bij het bedrijf. Zo verbindt ze binnen met buiten en vice versa.

Ook interessant.

Klaar om jouw logistieke processen efficiënter aan te pakken?

Ook jouw organisatie kan minder tijd kwijt zijn aan processen en dus meer investeren in je product of dienst. Benieuwd naar de mogelijkheden? Onze maakindustrie specialisten denken graag met je mee.